wykluczony

(26 wyników)
  • Czy "autyzm poszczepienny" można wykluczyć choćby dla świętego spokoju u dziecka dopiero co zaszczepionego MMRII ,(2 tyg. temu)bez jakichkolwiek objawów neurologicznych przez np. zbadanie poziomu rtęci we krwi lub moczu,czy poziomu cytokines,poziomu melatonin, poziomu przeciwciał przeciw wirusowi odry?Może to troszkę haotyczne pytanie,ale mam nadzieję że każdy zrozumie o co mi chodzi.
  • Słyszałam o badaniach IgE. I tu pytanie: na ile są one miarodajne i czy trzeba zrobić tylko specyficzne w kierunku danego alergenu czy także całkowite?
  • Bardzo się boję. Mój synek urodził się niedotleniony, 5 pkt agpar. Miał stosowane kleszcze przy porodzie. Jakie badania pozwolą wykluczyć porażenie. Jaki lekarz? I kiedy jest to możliwe? Pomoooooooocy.............
  • Moja 6 latka bardzo w nocy zgrzyta zębami, ma aż pościerane ząbki. Jednak owsicę wykluczono i bruksizm również. Wizyta u stomatologa za kilka dni. Może ktoś mi jeszcze podpowie w czym może być problem??
  • Słucjajcie mam problem. Moja Mała od pół roku jest chora (teraz ma 9 m-cy). Zaczęło się niewinnym kaszlem w eiku 3 m-cy - podobno wirus. Potem przerodziło się w zapalenie oskrzeli i antybiotyk. Po skończeniu antybiotyku tydzień spokoju i znowu mokry kaszel, charczenie przy oddychaniu, ew. lekki katar (bezbarwny) - osłuchowow czysta, bez gorączki. W efekcie następne dwa zapalenia i dwa antybiotyki i od początku. Niedawno bylśmy u alergolog, która przepisała nam doraźnie (w razie ...
  • Moja córa ma 5 lat. Choruje od 3 lat na „przewlekły” kaszel, który zaostrza się równo co 2 miesiące. Chodzimy średnio 2 razy w miesiącu do pediatry, jest leczona objawowo co właściwie nie daje żadnych efektów. Dziecko jak kaszlało tak kaszle, charczy, skarży się „gluta w gardle”, ciągle coś odpluwa, rano bardzo mokro kaszle jakby była cała „zaflegmiona”, ciągle ma zatkany nosek, chrapie... Ponieważ jest u córeczki podejrzenie refluxu, byłyśmy ...
  • Czy ktos takze mial przypadek ze otrzymal list o wyniku badan w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie ze nie moga jednoznacznie wyliuczyc chorob wrodzonych.czy po zrobieniu powtornych badan wykluczono te choroby?
  • witam wszystkie mamy które mają takie badania dzieciątek za sobą, moja córeczka ma 11 tygodni, my byliśmy już na 2 wizytach, stwierdzoną ma retinopatię oraz pani doktor dopatrzyła się zmian na siatkówce które świadczą o prawdopodobnej infekcji wewnątrzmacicznej, kazała zrobić badania w kierunku TORCH, zrobiliśmy i czekamy obecnie na wyniki, jestem zaniepokojona, czy wy również miałyście taką diagnozę i robiłyście takie badania i jak tak jakie wyszły? czy te zmiany chorobotwórcze zawsze musz...
  • Hej mamusiki czytam różne przypadłości i widzę ze wokół kupek świat się kręci. 2 m-ce temu wyszliśmy ze szpitala po wirusowym zapaleniu płuc i od tego czasu mó mały ma biegunkę. leci z niego jak z kranu żółto zielonkawa woda. Cały czas się męczy. Spi niespokojnie. Badania wykluczyły wirusy i bakterie. Leki takie jak Teninal, Enterol, Smecta, Lakcid, Nifurksazyd nie pomogły. Nie wiem co to może być. Czy któraś z was spotkała się z tak długotrwałą biegunką i jak została wyleczona. ...
  • Mój 5 msc. synek ma podwyższone próby wątrobowe. Gdy miał 2 msc. byliśmy w szpitalu na oddziale zakaźnym, gdzie wykluczono kilka paskudnych chorób ( WZW B, WZW C, toxoplazmozę, mononukleozę...) W przyszłym tygodniu mamy być znowu na następnych badaniach na jakieś inne choróbska (mam nadzieję , że nic nie znajdą). Jednak ASPAT ma 111, a ALAT 83. Wartości te troszeczkę spadły w porównaniu ze stanem wyjściowym, ale tylko troszeczkę. Podobno może tak być, że takie wyniki utrzymują się...
  • Mam prośbe do Mam maluszków z problemami wagowymi i proszę o poradę. Moja córka urodziła się z wagą 3020 i wz 54 cm po terminie .Mając trzy miesiące ważyła 5700 (czyli przybieranie książkowe)Mając 6 miesięcy wazyła 6400(czyli juz gorzej niz ksiązkowo)na roczek(tydzien po) 8 kg obecnie ma 16 miesięcy waży 8300 wzrost ok 78 cm.Robiłam jej podstawowe badanie i wszystko jest ok -w tych badaniach(wręcz wszystkie wyniki ma w górnych granicach średnio o,5 mniej)Chodzimy do 2 pediatrów jed...
  • synek niedługo skończy dwa latka, ale od pierwszych badań moczu, 3,4 m-ce po urodzeniu wychodziła nam ciągle e.coli, oczywiście siusiu do woreczka itd.....antybiotyki, furagina i te inne w końcu lekarka skierowała nas do szpitala(inna, z tamtej zrezygnowaliśmy, coś mi było nie tak, kolejne leki i do domu...), i tam robili synkowi cewnikowanie brrr. co się okazało? mocz jałowy, czysciutko, ale zrobili wymaz spod napletka i wyszło, ze tylko tam ma tę bakterie, antybiotyk miejscowo ...
  • Witam, moja córeczka ma 14 miesięcy od jakiegoś czasu często się zamyśla tak że w ogóle nie reaguje na to co się do niej mówi, a jak już się ocknie z zamysłu to płacze. To tak wygląda jakby się wyłączała z rzeczywistości i gdzieś tam sobie była. Nie potrafi też znaleźć sobie zajęcia, nie potrafi się sama bawić często ją zachęcam do zabawy ale ona nie chce bawić się zabawkami, nie interesują ją zabawki. Dodam że nie mam zbyt ciekawych relacji z mężem często się kłócimy, ale jeśli docho...
  • witam wszystkie mamy! Chciałam zapytac, bo nie wiem co robic? Trzeci juz raz w ciagu miesięca zdarzyło się, że mojemu synalkowi zaraz po przebudzeniu poleciala krew z nosa! Dlaczego? Co robic? Isć do lekarza? Robic jakies badania? co radzicie?
  • Kobiety, mam problem, może ktoras z Was to przechodzila. Moj maly(6 m-cy)od 6 dni goraczka 38-39, trzydniowka wykluczona(bo troche za dlugo). Badanie moczu dwukrotnie, wszystko ok, krew wskazuje na infekcje wirusowa. Dziecko caly czas niespokojne, kilka razy dziennie nurofen, bo bez niego placz i marudzenie. nbajgorsze jest to, ze mam wrazenie, ze cos go boli i stad takie zachowanie. Trze nozkami i "zali sie", wyglada to jakby go bolal pecherz, ale mocz ok!!(badanie ogolne). Momen...
  • Moje dziecko ostatnio zgrzyta ząbkami, więc zastanawiam się czy to owsiki (tak podpowiada moja mama), czy po prostu przy wychodzeniu drugiej jedynki u góry dziecko też tak może robić? W kupce małego nic nie zaobserwowałam dziwnego, więc zaczynam się zastanawiać. Pozdrawiam
  • Moja trzyletnia Karolcia po raz trzeci ma infekcję dróg moczowych(po raz pierwszy jak miała 3 dni).Ciągle są to bakterie coli, tylko za każdym razem jest ich więcej.Pediatra podejrzewa, że jest jakaś przyczyna w budowie układu moczowego.Na razie jesteśmy po USG, pan doktor mówi, że widzi jakiś cień w prawej nerce, może to kamień? Mamy to badanie powtórzyć, jak skończy brać antybiotyk.Podobno najlepiej jak zrobimy cystografię, co to jest? Słyszałam, że podaje się kontrast przez cewkę moczową, ...
  • Witam emamy Podpowiedźcie mi czy któraś z Was robiła takie badanie u dziecka w celu wykluczenia lub potwierdzenia mukowiscydozy. Może jednej z emam nie jest obce znaczenie tej choroby. Czekam na jakieś informacje. Oczywiście w internecie wyczytałam co tylko można na ten temat. Kontakt z emama doświadczoną w tym temacie bardzo mi pomoże . Zaniepokojona mama - Sylwia
  • mój synek dostał neispodziewnaie wysypki. myslalam ze to nawrót szkarlatyny ale lekarz wykluczył chorobę zakaźną. Wysypka jest dziwna, takie rozlane plamki pod skóra, nie ma gorączki, jest wesoły i ma apetyt. Czy spotkało Was coś takiego? Kasia
  • Mam iść niedługo na to badanie z 1,5 roczną córką. Czy wynik jest od razu, czy trzeba odczekać godzinę. Jak to przebiega? Z góry dziękuję za wyjaśnienie i poświęcony czas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się