wykluczony

(25 wyników)
  • slyszalyscie o zazywaniu Prostenalu????? pomomio ze jest dla panów
  • Moja kolezanka z pracy,ma 39 lat,od 3 miesiecy nie ma okresu,ciaza wykluczona (narzeczony wojuje w Iraku od roku),nigdy nie rodzila,nie miala problemow zdrowotnych,swietnie sie czuje.Co moze byc przyczyna zatrzymania miesiaczki w tym wieku? Pozdrawiam
  • Mam zóttawe upławy o dosyc żadkiej konsystencji i byłam z tym u ginekologa, który po zrobieniu badania na czystość pochwy wykluczył grzybki. Zastanawiam się, czy to może być zakażenie bakteryjne, czy po prostu taką mam naturalną wydzielinę? Czy badanie czystości pochwy robione jest jedynie pod kątem grzybów?
  • mam pytanie wiem wiele z Was sie obrzurzy ale poniewaz to wazna dla kogos sprawa musze je zadac: jesli stosunek zostal odbyty w 4 d.c. (cykle 30-31dni) w 21 d.c. zostalo zrobione badanie beta hcg z krwi (wynik <0,100 norma od 0 do 5), w dniu 30 zostal zrobiony test ciazowy domowy (pre test,podobno wykrywa ciaze juz 6-cio dniowa, to wyklucza to ciaze prawda?:) musze uspokoic kogos kto strasznie panikuje , dla mnie wykluczenie ciazy jest oczywiste:) a jak wy sadzicie?
  • mam poważny problem, bardzo prosze o rade. Mam 21 lat, nie jestem w ciąży, mimo to okres spóźnia mi się już o 30 dni. Nigdy nie przydarzyło mi sie coś takiego, opoźnienia siegały najwyzej kilku dni a i to rzadko.nie mam pojęcia, co moze byc tego rpzyczyną. dopiero za 2 tyg. moge udac się do lekarza, więc jeśli ktos moze mnie uspokoić albo nastraszyć - bardzo prosze, czekam na Wasze doświadczenia. Nie odchudzałam się nigdy, ważę 60 kg przy wzroscie 169 cm, nie trenuje tez intensy...
  • drogie dziewczyny, pisze na forum bo juz zglupiałam. sprawa dotyczy mojej przyjaciolki. bada sie regularnie u ginekologa, cytologia raz w roku, krew i mocz tez (jest z tych dmuchajacyh na zimne). od miesiaca ma powazne bole w dole plecow, w krzyzu (ledzwie to sie chyba nazywa). Urolog wykluczyl nerki i skierowal do gina. Giekolog (ktora zna ja od 5 lat, odbierala jej porod itd) tez wykluczyla, jajniki, torbiele itp.Nie skierowala jej jednak na usg dopochwowe a mysle sobie ze chy...
  • Drogie niewiasty, które chorujecie na celiakię; proszę o podpowiedź. Lekarz nie chce mi dać skierowania na badania przesiewowe w kierunku celiakii twierdząc, że nie ma do nich podstaw. Moje dolegliwości może faktycznie nie mają nic wspólnego z cekiakią ale wy macie doświadczenie więc może coś podpowiecie. Od czasu pierwszego porodu- prawie trzy lata mam problemy z zaparciami, stolec jasny, nienaturalny (próby wątrobowe w normie), na jesieni dopada mnie zgaga, bóle nadbrzusza. W m...
  • mam 14 lat, okres dostałam w wakacje tamtego roku. w piatek wyjeżdzam nad morze a okres spóźnia mi się 2 tygodnie. nie używam tamponów. piłam już czarną malwe, sok z cytryny, brałam gorącą kąpiel... co mam zrobić żeby przyśpieszyć okres? nie chcę dostać nad morzem okresu ;((
  • podpowiedzcie co moze byc powodem bolacych piersi? pod koniec grudnia zgodnie z terminem dostalam miesiaczke. trwala ona o polowe krocej niz zwykle. zwykle tez przed miesiaczka wystepuja bole piersi, ze to normalne to wiem ale dlaczego bol ten pozostal do dzis? nigdy nie mialam zaburzen w zwiazku z miesiaczkowaniem. czy moze to byc spowodowane jakims zapaleniem piersi w czasie przeziebienia, ktore mnie ostatnio dopadlo?
  • czy w czsie poprzedzajacym mmiesiaczke bole łydek sa rzecza normalna?? a tak ze to ze rano jak sie budze to czuje ze sa lekko obrzekniete i musze je rozchodzic nerki mam zdrowe. zazywam tabletki antykoncepcyjne od 2 miesiecy
  • witajcie mam pyatnie wlasciwie jest to pytanie do Pani doktor, czy wynik badania wskazujacy poziom hcg w surowicy krwi ponizej 0,100 mlU/ml (norma do 3mlU/ml) wykonane w 19 dniu cyklu ( cykle 27-29 dniowe) jest wynikiem wiarygodnym jesli chodzi o wykluczenie ciazy . cykle sa 27-29 dni (srednio 28 dni a miesiaczka trwa 6-7 dni)do ewentulanego (aczkoliwek z drugiej strony malo prawdopodobnego - ach ta paranoja:)) moglo dosjsc w 8 dniu cyklu DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ I POZDRAWIAM SERDE...
  • Mój problem polega na tym, że od kilku tygodni nie mam miesiączki (ciążę wykluczył ginekolog). Kiedy okres spóźniał się dwa tygodnie, zaniepokojona zdecydowałam się na wizytę u ginekologa-endokrynologa. Ponieważ w obecnym miejscu zamieszkania mieszkam od niedawna i nie mam tu jeszcze "swojego" ginekologa, pomyślałam że dobrze będzie gdy lekarz będzie miał obydwie w/w specjalizacje. Pani doktor zbadała mnie, wykluczyła ciążę i poleciła brać duphaston 2 razy dziennie po 1 tabletce ...
  • Czesto w ciągu dnia dopada mnie taka słabość - strasznie się pocę, zaczynam się trząść, momentalnie opadam z sił, trzęsą mi się rece, kołacze serce... Dzieje się tak po jakimś wysiłku, kiedy długi czas nic nie zjem, a czasem ot tak, nie wiadomo skąd. Ustępuje kiedy zjem jakiegoś batona (wtedy ustępuje najszybciej) lub kanapkę - po prostu muszę coś zjeść, bo jeśli nie to chyba bym zemdlała, albo nie miała sił, żeby zrobić krok. Nie robiłam jeszcze badań, ale zamierzam. Chcę zapytać, czy ...
  • Witam wszystkie panie. Mam malutki problem z brakiem miesiaczki spoznia mi sie 50 dni oczywiscie ciaza jest wykluczona, wczesniej mialam torbiel jajnika ;/ czy moga sie pojawiac torbiele jeden po drugim hamujac miesiaczki ;/ jak myslicie... Z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam.
  • Ostatnio na tym forum (jak i na forum Uroda) pajwila sie pare watkow w ktorych dziewczyny pisza, ze nie maja miesiaczki. Ale nie jest to jakis chwilowy brak (stres, zmiana klimatu itd.) - sa to miesiace albo nawet lata. Brzmi nieciekawie, prawda? Jedno dziewczyna pisala, ze lekarze nie wiedza co jej jest! Teraz mam do Was prosbe: moglybyscie mi "powiedziec" do czego moze doprowadzic taki "stan"? (do nieplodnosci i...)
  • Szukam porady jak szybko i latwymi sposobami uspokoic bolacy zoladek i bole oraz wzdecia brzucha. Mam wrazenie,ze probowalam wszystkiego, ale nic mi nie pomaga. Najgorzej jest w pracy.... Dziekuje za porady. Pozdrawiam.
  • Ratunku, bo już nie mogę, stan zapalny wykluczony. Co skutkuje? Bo już mam ochotę octem posmarować!
  • Tabletki antykoncepcyjne biorę juz 4 lata, zawsze występowało u mnie regularne krawienie z odstawienia. Miesiąc temu było znacznie mniejsze, właściwie plamienie....w tym miesiącu nie wystapiło Co może być tego przyczyną?? Ciąża wykluczona. Czy może być to leczenie nadżerki - wypalanka parę miesięcy temu, od tego czasu komplikacje z gojeniem, rożne globulki, ostatnio Betatine, czy może być to spadek wagi (niedowaga 5 kg w ostatnim miesiącu??!!!) Proszę o pomoc zanim pojdę do l...
  • cześc Dziewczyny !! Mam wielki problem :((( Mianowicie od miesiąca zmagam się z bardzo silnymi bólami krzyża, które promieniują do podbrzusza (boli środek podbrzusza, jakby macica, a brzuch jest duży i napięty). Chodziłam na zastrzyki na "korzonki" ale nic nie pomogło. Ból podbrzusza jest coraz silniejszy a do tego od kilku dni mam temperaturę 37 stopni. Do tego mam upławy :(( Czy miałyście kiedyś coś takiego ?? Czy to może być zapalenie przydatków ??
  • Cierpię na silne zaparcia, leczone od 1,5 roku. Ale teraz pojawiły się bolesne skurcze - jak gdyby mi odbyt rozsadzało od środka :( Poza tym często przy wypróżnianiu odczuwam podobne bóle, ale z przodu,w okolicy jajników. Lekarze odsyłają mnie jeden do drugiego, na czele z gastrologiem. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się