Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      wykluczony

wykluczony

(18 wyników)
    • Mój 2 miesięczny bobasek od jakiegoś czasu ma na pleckach czerwone plamy, które pokrywają drobniutke krostki. Takie trochę szorstkawe w dotyku. Zauważyłam je jakieś 3 -4tyg temu, ale teraz są już bardziej czerwone. Zaznaczę, że u malca podejrzewją skazę białkową i nie jadam produktów mlecznych oraz dokarmiam nutramigenem. Co to może być? Wizytę u pediatry ma za tydzień, nie wiem czy czekać czy zgłosić się wcześniej, tylko u mnie w przychodni jest ryzyko zarażenia się jakąś grypa jeśli...
    • Mój mały ma uczulenie, usiłuję znaleść alergen i oczywiście go wykluczyc, ale jest to trudne, jako że karmię piersią, jem niewiele, ale mimo to mam klopot. Podaję tylko jabłko. Czy coś się stanie jak na kilka dni wykluczę i to, aby stwierdzic na pewno, czy to nie uczula? Czy mały nie straci na tym potrzebnych witamin? Napiszcie proszę. Martwię się tym, że jest juz czas na podawanie zupek, a ja jestem w tyle, jedynie podaję jabłuszko, podczas gdy jego rówieśnicy wcinają już zupki z...
    • Mała ma 9,5 m-ca. Karmię jeszcze trochę piersią. Dziecko alergik na mleko krowie i dużo innych rzeczy. Od tygodnia podaję jej znowu gluten. Znowu, bo w 5 m-cu jak próbowałam, to były zielone kupy ze śluzem. A teraz kupy są ok, żadnego śluzu, no może są trochę bardziej "tłuste" niż wcześniej. Pediatra mówiła, że jak będą brzydkie kupy to odstawić. Ale o policzkach nic nie mówiła... Na kontrolę idziiemy za 2 tyg. I nie wiem co robić... Czy to objaw alergii na gluten? Bo inne rzeczy...
    • Witam. Mam problem z diagnozą choroby mojej córci, a byłam juz u 2 lekarzy. Mała od paru dni nie chciała pić-jest na piersi (ma 2 mies.) zawsze była głodomorem i ładnie przybierała na wadze. Zniechęciła się od piersi, zrobiła się senna, słaba-temp. ok 35,5. Troszke pocmoka, jest przy tym duzo nerwów i płaczu, potem czasami zaśnie. Nieraz jej sie odbije kilka razy po czym kładziemy ja do łózeczka i za jakiś czas sie krztusi. Po tym jak skończy ssać pierś słychać, ze nie potrafi tego przełknąć ...
    • Hej. Mam pytanko. Mojemu Kubusiowi od niedzieli wychodzą górne trójki. Jedna juz sie przebiła , druga jeszcze niestety nie. Prawdopodobnie z tego ma podwyzszona temperature. Teraz aktualnie ma około 38, ale dochodziło tez do 40 stopni. Pani doktor powiedziała ze jak mu nie przejdzie, musimy zrobic jutro badanie moczu. A ja zapomniałam sie zapytac w jakim celu robi sie to badanie. Może któras z Was wie? Ewa
    • podczas wizyty upediatry lekarz stwierdził, ze córka (7mcy) mawywinięte żebra, takie jakby wystajace bardziej.Powiedziala, że niektóre dzieci tak maja- jak to ujęła-taka uroda.Zalecilahomeopatie na wzmocnienie i tyle.ja jednak sięmartwię a nie wiem czy powinnam wierzyćw homeopatie. Może Waszedzieci teżmiały, majątaka "wadę"
    • Witam; Czy któraś z Mam ma Maleństwo uwielbiające w nocy pić - niewiele skłamię jeśli powiem, pić bez umiaru. Jakieś 1,5 miesiąca temu Mati (teraz pół roku) zaczął się budzić w nocy nawet i co 45 minut. Pani doktor zasugerowała, że może nie chce jeść, a pić. Racja. Bez jedzenia wytrzymuje od ok 20.30-5 lub 6. Za to pije co 2-2,5h. Na jeden raz potrafi wciągnąć 280 ml (rekord). Dajemy mu herbatkę lub wodę. Nie da się oszukać smoczkiem. Jeśli nie dostanie tyle picia ile chce wyje...
    • Moja 5 -tyg coreczka trzyma głowke caly czas przekrecona w prawo. Nawet jak ja ulozymy na lewa strone do snu to i tak w trakcie snu odwraca na prawą strone. Poradzcie co robic.
    • Nie wiem dlaczego moje dziecko płacze w nocy. Głód wykluczam, bo po jedzeniu też płacze. Zawsze kilka razy w nocy. Dlaczego?
    • Witam, wiem, że temat kolki był już wałkowany 100 razy, ale ja go jeszcze raz poruszę. Moja córcia ma 3,5 m-ca i kilka dni temu miała pierwszy atak kolki. Następnego dnia był spokój, potem znów się powtórzyło. W 3-cim dniu zaczęłam pić wywar z melisy i kopru, małej podałam infacol. Niestety wczoraj znów płakała 1,5 godziny... Znajoma położna powiedziała mi, że powinnam na minimum 10 dni wykluczyć z diety nabiał, żeby zobaczyć, czy to nie jest uczulenie na białko mleka krowiego. ...
    • witam, moja coreczka, 6,5 mies. zaczyna zabkowac, pod palcem czuje juz pierwszy zabek, od trzech dni ma temperaturke a dzis zaczela wymiotowac, czy to normalne? prosze o pomoc aga
    • Drogie Mamy, kilka dni temu na prawej nóżce zauważyłam u mojego Synka wybroczyny małe fioletowe plamki. Wczoraj byliśmy w szpitalu ( prawdopodobnie ostra kolka)i lekarz też je zauważył, ale były też na lewej nóżce. dzisiaj na lewym podudziu ma już take wyrażne te fioletowe kropki. Co to jest, czy jest spowodowane, na co zwrócić uwagę?? czy spotkałyście się z czymś takim??
    • Witajcie mamy! Mam nadzieję, że sie od Was czegoś dowiem, bo jestem od wczorad strasznie zaskoczona i wystraszona!! Krzyś, ma właśnie pół roczku. Od ostatniego ważenie do wczorajszego minęło 6 tygodni. Pielęgniarka nie wierzyła i trzy razy tarowała wagę i 3 razy go ważyła - waga identyczna jak 6 tyg. temu! A Krzyś je (moje mleczko + zupka + owocki), robi kupki. Generalnie wesoły, czasem marudzi - w normie. Rozwija sie dobrze, nawet w ostatnim czasie zrobił wiele postępów. Bardzo żywy, ruchliw...
    • Czy ktoś wie jakie mogą być u niemowlaka objawy nietolerancji latozy? Moja córeczka ma skończone 4 miesiące i ze względu na podejrzenie skazy białkowej pije Bebilon pepti (od początku 3 m-ca życia). Cały czas miała napady bólu brzuszka kiedy tylko próbowałam jej zmniejszyć ilosć Sab simlexu bądź w ogóle go wykluczyć. Brzuszka nie miała twardego więc nie wyglądało mi to na kolki. Teraz po skończeniu 4 m-ca (kiedy kolek już dzieci nie powinny mieć) dalej ma napady bólu. Zastanawiam ...
    • witajcie... moja Malutka (4,5 miesiąca) ma podejrzenie o "skazę białkową", która objawia się krosteczkami na powiekach, na policzkach i wokół ust, czasem na klatce piersiowej, karmie ją wyłącznie piersią, wykluczyłam z diety wszystko zawierające mleko krowie, wyczytałam też, że uczulają głównie białka, ale zbiło mnie z tropu to, że po wypiciu przezemnie śmietanki Cremony która ma w składzie laktoze córeczkę obsypało - czy to możliwe by była uczulona na laktoze? jeśli tak to czy laktoza w mlek...
    • Mój 7 miesięczny synek wczoraj wieczorem dostał gorączkę 38,5. Ogólnie czuje się dobrze nie ma żadnych innych dolegliwości, tylko jest trochę markotny. Czy to może być trzydniówka czy też objawy jakiejś choroby dopiero się pojawią. A może to od ząbków jeszcze mu nie wyszły a dziąsełka są rozpulchnine. Kiedy iść do lekarza myślę, że gdy pójdę dziś to lekarz i tak nie postawi diagnozy a może powinnam iść??? Podałam synkowi eferalgan i goraczka trochę spadła. Błagam pomóżcie.....
    • Moja 6 miesięczna córcia, od 3 tygodni kilkukrotnie w ciągu dnia mocno ulewa. Byłam z nią u dwóch lekarzy, którzy wykluczyli niedomykanie żołądka i zapalenie układu moczowego. Nie wiem, co robić?! Pozdrawiam, Mollka
    • Drogie Mamy, jak wyglada, gdzie i kiedy pojawia sie wysypca po trzydniowce? Moj synek mial jakas infekcje najprawdopodobniej wirusowa, z b. wysoka temp, i zastanawiam sie, czy to trzydniowka wlasnie? Dodam, ze u lekarza bylam:) We wtorek wieczorem pojawil sie stan podgoraczkowy i katar, w srode bylam u lekarza (lekko zaczerwienione gardlo, temp ok. 37,6, poza tym nic.). W czwartek - katarek, temp zaczela spadac, nagle w nocy z czw/pt- 39 stopni, czopek przeciwgoraczkowy pomogl... W p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się