-
Witam.
Bardzo proszę o poradę.
W Styczniu wykonałam córce rutynowe badania
krwi po grudniowym zapaleniu krtani. Ot tego czasu jeździmy od
lekarza do lekarza bo kaszel z małymi przerwami utrzymuje sie do
dzisiaj.
Córka jest pod stała opieka alergologa. Osłuchowo była ‘czysta”.
Morfologia STYCZNIOWA wyglądała tak:
WBC -7,0 [10 do 3/UL] Norma 4,5-13,0
RBC-4,97 {10 do 6/ul] N 4,3-5,5
HGB -13,4 [g/dl] N10,9-14,2
HCT -41,3 [10 do3/ul] N34,0-41,0
wskaż...
-
Witam, moja 1,5roczna córka miala robione te badania i z gastroskopii wyszło że ma błone śluzową opuszki i dwunastnicy obrzękniętą, dość liczne grudki a z sidnoskopii liczne grudki. Córka ma wykluczoną alergie, badania na pasożyty i badania bakteriologiczne nic nie wykazaly, z wycinków też nic nie wyszło, czy mam się tym martwić? Córka miała robione różne badania ze względu na przewlekłą biegunkę z domieszką śluzu, bóle brzucha i małe przyrosty masy ciała (cały czas poniżej 3 centyla)
-
witam
moja 8 miesieczna coreczka ma od jakiegos czasu wysypke na pisiulce są to czerwone plamnki i krostki....gdzies miesiąc po porodzie tez takie miala, długo zmagałam się z tym na co jest uczulona i okazalo się ze gdy zjadlam pomidory a potem ją karmilam piersia wysypka sie pojawiala tak więc zaprzestalam jadac pomidory. około 6 miesiaca przestalam ją karmic piersią i przeszłam na enfamil po jakims czasieznów wyskoczyla jej ta wysypka tylko o wiele wiecej ale posmarowalam sudokremem i ...
-
Prosze o pomoc.Od jakiegos czasu mojemu 6 tygodniowemu niemowlakowi zaczely pojawiac sie czerwone krostki na policzkach i czole,pozniej powoli poznikaly.Teraz wrocily znowu i skora na policzkach zaczela robic sie chropowata,oprocz tego krostki i zaczerwienienia pojawily sie na plecach.Czy to atopowe zapalenie skory,czy skaza bialkowa?
-
Mój prawie 10 miesięczny synek bardzo kiepsko sypia. do ok 23 (od 20.30) śpi
jak zabity, potem zaczyna się wiercić, prężyć, podwija nóżki pod siebie,
jęczy, stęka, czasem bąki puszcza, jakby ewidentnie bolał go brzuszek.
Dostawał jakiś czas żelazo, odstawiłam je, bo poczytałam o skutkach ubocznych
, d3 tez odstawiłam żeby sprawdzić czy to to, kilka dni trochę lepiej, a od 2
nocy znów to samo. Rano w kupce znajduję niestrawione resztki pokarmu. Czy to
możliwe że słoiczki dla 9 miesięczny...