-
swedzi mnie cale cialo. ginekolog dal mi skierowania na badania watroby - wyniki sa w normie.
cialo mnie swedzi nadal. lekarz nie wie od czego. najgorzej jest wieczorem. nie zmienialam proszku, plynu oraz kosmetykow.
co moge zrobic, jakie badania? jak sobie pomoc bo nie moge wytrzymac.
w piatek skonczylam 35 tydzien ciazy.
-
Witam,
proszę o Pani opinie.
problemy z ciśnieniem mam już od kilku lat. Obecnie mam 27 lat i jestem w 20 tc (to moja pierwsza ciąża)
Przed ciążą miałam kilkakrotnie robione badanie holtera i w ciagu doby miałam raczej niskie cisnienie 100/60 zdażal sie kilka spadów nawet do 90/47 ale w trakcie tego samego badania mialam równiez skoki cisnienia do wartości 160/118 czy 180/130.
Od początku II trymerstru mam potworne bóle głowy praktycznie codziennie jak mierze cisnienei to jest ona wówcz...
-
mam pytanie może któraś mama tak miała. jestem na rovamycynie z powodu toxo już 3ci mniesiąc, od miesąca mam straszne napadowe swędzenia sromu. nic nie szczypie przy sikaniu no bo myślłam że to grzybica ale nie bardzo mi to pasuje niema uławów w środku też nie czuje nic niepokojącego ale jak zacznie swędziec to można się wściec no i insektów też niezauważyłam ;) poradzcie jak sobie poradzić bo czasem to aż krew leci jak zaczne drapać to 23 tc
dziękuję za każdą rade
-
Ponieważ swędzi mnie skóra zrobiłam badania krwi i oto wyniki:
AST 64 (norma 10-42)
ALT 156 (norma 10-60)
TBIL 0,6 (norma 0,2-1,0)
Jestem w 35 tyg. ciążu. Moja lekarka przepisała mi Sylimarol, Vit B complex,
Vit PP 3 razy po jednej tabletce.
Czy to jest wystarczająco? Czy to już jest cholestaza?
Kolejne badania mam zrobić za tydzień.
-
Ukończyłam 32 tydz. ciąży,dziś w trakcie usg mojego lekarza
zaniepokoiła "zbyt duża ilość wód płodowych"jednak wykluczył potencjalną wadę
wrodzoną dziecka.Proszę odpowiedzieć jakie są ew.przyczyny zwiększenia ilości
wód,jakie ew.skutki.Bardzo się martwię,nnastępna wizytę mam wyznaczoną na
29.04-kontrolne usg.Dodam,że w ciąży wykryto u mnie nowotwór złośliwy,jestem
po zabiegu chirurgicznym.Do tej pory trzymałam się dzielnie ale więcej już
chyba nie zniosę.
-
Jestem w 33 tygodniu ciąży. Przez długi czas nie gnębiły mnie prawie żadne dolegliwości. Tymczasem jakieś 3-4 tygodnie temu pojawiły się bóle głowy. Początkowo zaczynały sie ok. 9-10 rano i po paru godzinach przechodziły. Teraz głowa zaczyna mnie boleć wieczorem i po południu ból mija. Miałam chyba ze 3 dni wytchnienia. Wczoraj wzięłam 2 APAPy, ale mam wrażenie, że to nie ma sensu - i tak czekałam, aż ból minie kilka godzin. To mi odbiera siły i radość oczekiwania na dziecko. Nie jestem w sta...