Forum Kultura Muzyka Jaka to melodia?!
ZMIEŃ
      wykonawcy

wykonawcy

(14 wyniki)
    • Witam, Mam bardzo niesprecyzowane pytanie, ale licze, ze mozecie mi pomoc, bo sama ani w google, ani w youtube nic nie moglam znalesc. Kiedys u znajomych leciala plyta, nawet pytalam o wykonawce, niestety, za nic nie moge sobie przypomniec. Otoz spiewa facet po angielsku takim wysokim glosem w stylu przedwojennych kabaretow niemieckich wspolczesne przeboje, zdaje sie, Wonderwall i moze nawet Smells like teen spirit. Bardzo fajnie to brzmialo i chetnie posluchalabym , ale kto to...
    • Witam i prosze o pomoc w zidentyfikowaniu pewnego dość już starego teledysku. Chodzi mi o wykonawcę i tytuł. Otóż w pierwszej połowie lat 90 leciał sobie od czasu do czasu ów teledysk na TVP 2. (wtedy miałem tylko 2programy tv więc pamiętam) Klimatem zbliżony był trochę do Adiemus Enigmy. Zapamiętałem jakieś flamingi (różowe ptaki z długimi szyjami w każdym razie). Wogóle były jakieś takie fajne krajobrazy, ...zachody słońca. Szeroko pojęta natura w każdym razie. Pamiętam, że pod konie...
    • W teledysku facet z wyraznym brytyjskim akcentem jest kompletnie pijany, chodzi od baru do baru, od imprezy do imprezy, obraz jest troche rozmazany, koles w zasadzie nie tyle spiewa, co mowi tekst rytmicznie, refren ma juz jakas melodie. Utwor sprzed roku zdaje sie. Bardzo prosze o pomoc, ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie :)
    • Pierwsza ma tytuł "Ekstaza" lub "Extaza" i trudno ją nawet nazwać piosenką bo nie ma w niej ani jednego słowa. Jakaś kobieta śpiewa cały czas Aaaa... na różnych poziomach wysokości dźwięku jak w operze czy operetce. W tle jakieś bębenki. Bardzo fajny, elektryzujący utwór. Piosenka jest na jakiejś płycie wydanej pod patronatem Polskiego Radia. Druga to spokojna, nastrojowa, melodyjna piosenka śpiewana po angielsku również przez kobietę. W tekście powtarzają się ciągle słowa "dream" i "...
    • W ramach treningu proponuję zabawę kto pierwszy odgadnie. s45.yousendit.com/d.aspx?id=2YKBIFRLLHDWG2BWEU20IDORB1
    • www.djwitek.org/ wejdzcie na ta strone i zacznie grac wlasnie ta piosenka..dziekuje z gory!
    • czy wie ktoś może co to za piosenka z której słowa (raczej ich skrawki) wyłapane przeze mnie brzmią: "You`ve been......telling me lies, you`ve been ......... sleeping at nihgt" jest jeszcze coś please forgive me.. piosenkaśpiewana prze kobietę szybka,do tańca :)) proszę o pomoc, z góry dzięki:))
    • ... który słyszałam tylko na radiostacji. Kobiecy głos śpiewa "siempre di corazon... " (nie umiem tego języka więc nie wiem jak to się pisze). Kawałek dość szybki utrzymany w klimacie latynoskim. Może ktoś wie czego szukam. Będe wdzięczna Pozdrowionka
    • Witam, kto jest oryginalnym wykonawcą utworu "DOM WSCHODZĄCEGO SŁOŃCA" w polskiej wersji językowej?? dodatkowo jeszcze pod tym samym tematem, może ktoś kojarzy słowa tej piosenki: "PAMIĘTAM TYLKO TO ŻE O DZIEWCZYNĘ SZŁO KTÓREJ Z MIŁOŚCI KŁADŁEM ŚWIAT DO NÓG DLA KTÓREJ CAŁE ZŁO BRONIŁEM PIERSIĄ SWĄ ZA CO PRZYSIĘGŁA WIERNOŚĆ AŻ PO GRÓB..." jeżeli ktoś wie jaki jest tytuł tej piosenki której słowa podałem wyżej, to również będę bardzo wdzięczny. Z góry dzięki za wszelką ...
    • Szukam tej piosenki od dawna,to taki śpiewany po włosku telegram,przez ocean ,pan spiewa po włosku a pani odpowiada po angielsku, klasyczna włoska piosenka,nie mogę jej znależć ,bo nie znam oryginalnego tytułu,proszę o pomoc
    • w zasadzie nie wiem czy to jest tytul, ale calkiem mozliwe ze tytul to wlasnie "I feel love" jest to piosenka w stylu techno, taka szybka, ale nie "cięzka" śpiewa (o dziwo) jakis facet a nie babka slowa (mniej wiecej) : I feel love I feel love I feel love I feel love... Wherever you go whatever you do I will follow piosenka jest boska! slyszalam ją tylko kilka razy w zyciu, zapadla mi w pamiec, nie moge znalezc wykonawcy, bede bardzo wdzieczna za jakakolwiek pom...
    • Szukam utworu, który leciał dziś w Radiu BIS z refrenem (śpiewanym przez kobiete): "you can run but you cannot hide...", na lekko elektronicznym, tanecznym podkładzie. Podawany był wykonawca, ale nie udało mi się zapamiętać. z góry dziękuje za pomoc
    • Witam, szukam tytułu i wykonawcy piosenki. Jest ona chyba z poł. lat 90. w stylu tamtych czasów. śpiewa kobieta, wokal jest szybki, utwor taneczny. Slowa szly jakos tak: get out to cos tam cos tam get out to meet somebody/ i koniec refrenu byl chyba come on get over ... somebody wykonawczyni akcentowala. Niestety nie znalazlem po tych slowach odpowiedniej piosenki w necie :).Teledysku nigdy nie widzialem. pozdrawiam
    • Znowu słuchałam w nocy Radia BIS (na poprzednie pytanie nie dostałam odpowiedzi) i dziś przed trzecią puścili taki fajny kawałek, nawet spiker przyznał po piosence, że jest pod niesamowitym wrażeniem i powiedział dokładnie tytuł i wykonawcę, ale już byłam tak nieprzytomna, że nie chciało mi się zapisywać. Oczywiście jak wstałam to już nie pamiętałam. Utwór trwał co najmniej 10 minut, może dłużej, bo jak włączyłam radio to już trwał. Głównie się składał z samej muzyki, czasami coś...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się