Forum Dom Architektura
ZMIEŃ
      wykonawcy

wykonawcy

(18 wyników)
    • Słuchajcie, mam poważny problem. Budujemy dom, projekt indywidualny na zamówienie, w tej chwili zaczęli układać więźbę dachową. Zaczęli w czwartek, wczoraj przyjeżdżamy na budowę i - szok. Nasz dach wygląda tak, że nad garażem jest pustka dachowa i tam chcemy mieć pokój do pracy. Do tego pomieszczenia wchodzi się z holu na piętrze, jest to jedyne pomieszczenie w domu, gdzie będą skosy, w pozostałej części domu dach jest owszem spadzisty, ale dom ma dwie pełne kondygnacje. No ...
    • Witam, szukam SOLIDNEGO wykonawcy domu szkieletowego z małopolski. Będę też wdzięczna za wszelkie opinie na temat takiej budowy. Budować czy nie budować - oto jest pytanie...
    • witam, mam mieszkanie o powierzchni 91 m2 w Lublinie, mieszkanie jest w stanie developerskim, poszukuję architekta i wykonawcy całego projektu - pod klucz
    • witam, niedługo będziemy spotykać się z kilkoma ekipami wykonawczymi i prosić je o wycenę robót. Mamy zamiar wybudować dom pod Warszawą, 200m, garaż wolnostojący (okolice Starych Babic). Czy możecie poradzić jakie średnio ceny mają ekipy z naszych okolic... Jak wyceniają - materiały oddzielnie, roboty oddzielnie? Co się bardziej opłaca - dostarczać materiał samemu czy zlecić wszystko ekipie? I druga rzecz - pytanie o architekta - ile kosztuje zaprojektowanie wnętrza - płaci się z met...
    • Ile kosztuje kosztorys adaptacji strychu?
    • Mam pytanie: jak często powinien przychodzić na budowę architekt w ramach nadzoru autorskiego ? Szukam architekta, a słyszalem tak różne wersje/ np raz dzienie albo raz w tygodniu../, że po prostu nie wiem, czego wymagać ! Czy mógłby mi pomóc ktos, kto korzystał z takiej usługi ?
    • Czy ktoś wie jak wykonać beton na ścianach w łazience, pokojach?
    • Dzień dobry, OD kilku miesięcy regularnie zaglądam na to forum, próbując się przygotować i wyedukować przed budową własnego domu. Musi być piętrowy, bez skosów na górze, 150-180metrow, na razie 2 osoby, planowana dwojka dzieci. Dzialka zalesiona ponad 1500 metrów. Niestety garaż musi w bryle budynku. Czeka nas wybór projektu, ale z gotowców udało mi wyselekcjonować tylko kilka (ale i tak do mniejszych bądź większych przeróbek, żaden nie jest optymalny, np. www.domoweklimaty.pl/in...
    • Czy ktoś korzystał z usług studia aranżacji wnętrz mDom? Cętnie skorzystam z Waszych opinii, czy warto im zlećić projekt wnętrza swego domu? Dziękuję za odpowiedzi.
    • Witam wszystkich zainteresowanych! Przesyłam linka do naszej stronki z projektami wnętrz.Do niczego nie namawiam mam nadzieje że projekty same się wybronią:).Pozdrawiam wszystkich odwiedzających.www.interyour.pl
    • Szanowni Państwo! Czy do stworzenia projektu wykonawczego potrzebne są uprawnienia budowlane?
    • Witam. Czy inwestor mia prawo wykorzystac koncepcje do realizacji? Sytuacja wyglada nastepująco. Zostałam poproszona o przygowtowanie koncepcji stoiska wystawowego na targi. Umowa byla na zrobienie koncepcji oraz wizualizacji. Umowa nie przewidywała przeniesienia praw autorskich na zleceniodawce. W trakcie przygotwania projektu , inwestor dogadal sie z wykonawcą i wycofal z podpisania umowy na projekt wykonawczy. Jedank stoisko i tak powstalo na podstawie koncepcji i wstepnych r...
    • Czy raster fasady biurowca 1,2m wydaje sie sensowny dla nowoczesnego budownictwa , czy tylko 1,35 jest jedynym wlasciwym? :-) no to chlusmiem, bo usniem - z budowy (zaslyszane) inz. mamon
    • Mam kilka wątpliwosci odnośnie wykonywania projektów, bardzo proszę o wyjaśnienia. Czy podpisując umowę na indywidualny projekt z architektem, inwestor musi/jest to w jego interesie zapewnić dodatkowe sprawdzenie (tak chyba mówią przepisy)przez uprawnioną osobę, czy jest to już rola danego architekta, aby przedłożony projekt był sprawdzony, zatwierdzony prze osobę z odpowiednimi kwalifikacjami? A co w przypadku błędów projektowych, czy też różnych opinii sprawdzającego i projektującego?...
    • mam pytanie, jaki parkiet nadaje sie do łazienki? czy jest możliwość zastosowania ogrzewania podłogowego pod parkietem w łazience?
    • Poszukuję dobrego architekta z wrocławia do wykonania projektu domu (pow uzytk. 140-160 m2) Z góry wielkie dzięki za wszelkie info! Pozdr. hba
    • bez branz, bez wykonawczego co obejmuje, w jakiej skali rysujecie? z jaka dokladnoscia? czy wchodzicie np w detal typu zwienczenie komina..szczyty dachow.. czy rysujecie /właśnie taki projekt-bo to ważne-ze nie wykonawczy/, w skali 1:100 dla gminy, 1:50 na budowe?
    • Witam. Wlasnie stoje przed wyborem architekta - domek jednorodzinny 200-250m2. I zastanawiam sie jak wybrac i jak postepowac pozniej aby ta wspolpraca byla jak najlepsza. Jestem zdecydowany zaplacic za projekt wiecej - lecz taki ktory spelnia moje potrzeby, nie ma bledow i jest na tyle szczegolowy zeby podczas budowy nie trzeba bylo podejmowac zadnych istotnieszych decycji. Przegladnalem pare postow na tym forum i widze tu niejaki konflikt pomiedzy inwestorami a architektami -...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się