Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      wykonawcy

wykonawcy

(22 wyniki)
    • co wiecie o wykonawcy i developerze tk development? wiem ze nic nie budowal na rynku polskim a czy gdzies budowal?? a kim jest wykonawca osiedla?
    • W dzisiejszym Pulsie Biznesu podali, że Simur nie dostał kredytu na budowę osiedla Olszynka, w który mieszkania od kilku miesięcy sprzedaje. To oznacza,że bank uznał że ryzyko nieodzyskania pieniędzy jest zbyt duże. W związku z tym powiedzieli głównemu wykonawcy - Unibep - że nie mają mu z czego zapłacić. W związku z czym Unibep przejął inwestycje i sam zaczął sprzedawać mieszkania od 17 grudnia. To oznacza, że będą skłonni to obniżania ceny, bo zależy im tylko na odzyskaniu pieniędzy z...
    • budują jako wykonawca segmenty w Józefosławiu przy ogrodowej - developer uk development. Signum buduje z poślizgiem półrocznym, dziwimy się ze developer nie wykopał ich, na budowie 1 pracownik i 3 kierownikow, nie płacą za materiały - a te zalegają w składach po 3 miesiące, my zapłaciliśmy za nasze segmenty poł roku temu i wywiązaliśmy sie z umów, nawet segmenty są ciągle poprawiane przez nasze ekipy, a my jesteśm u kresu sił, uważajcie na nich, podobno signum występuje teraz jako...
    • Witam, szukam przyszłych posiadaczy mieszkań na Osiedlu Europejskim przy zbiegu ulic Bobrzyńskiego i Czerwone Maki w Krakowie. Co myślicie na temat inwestora Novo Maar i wykonawcy Warbud ? Czy ktoś ich sprawdzał, czy można im wpłacić pieniądze i spać spokojnie ? Pozdrawiam. Bart.
    • Czy ktos coś wie na temat Warszawskiej Spółdzielni Mieszkaniowej? Wartą z nią budować? A może są jakieś opinie pozytywne i niegatywne o inwestycji na ul. Hery na Warszawskim Bemowie?
    • Czy ktoś z forumowiczów kupił tam mieszkanie? Jak nastroje odnośnie kondycji spółdzielni, postępów w pracach, wartości rozliczenia końcowego? Jak myślicie, ile trzeba będzie dopłacić do 1 m2? Jak to się ma w przypadku innych spółdzielni? Czy cena może zmienić się o np. 20%?
    • proszę o pomoc, szukam strony www.
    • Warto się w to pakować? Niemiecka firma, więc powinna być solidna, hm? Dajcie znać co wiecie, plizzz
    • Czy ktoś może interesował się inwestycją SAWY przy Rogalińskiej?
    • Witam Od kilku dni interesuje się zakupem mieszkania na Tarchominie od Wardomu. Oglądałem lokalizacje już kilka razy i podoba mi się. Co to umowy ze spółdzielnią to jest jeden punkt pod który można podciągnąc wszystko a minowicie że warunki umowy mogą być zmienione z przyczyn niezależnych od społdzielni, ten punkt mnie troche martwi. Ale mieszkanko 50m można z garażem kupić za 160 tyś. Może ktoś wie jak banki reagują na nazwę Warbud.
    • Mam zamiar kupic mieszkanie od HC INWEST na Goclawiu.Czy moze cos wiecie o tym Deweloperze.?Dzieki
    • witam, slyszalem o tym, ze budowana ma byc Ostoja 2 na Kabatach. Chcialem zapytac, czy cos o tym wiecie, w szczegolnosci o wiarygodnosci i rzetelnosci inwestora/wykonawcy. Dotarly do mnie informacje, ze z realizacja tej inwestycji moze byc - delikatnie mowiac - problemem. Podobno wycofal sie poprzedni inwestor (ciekawe dlaczego???), zas nieuregulowane pozostaja kwestie gruntow, na ktorych ma stanac... Z innego zrodla slyszalem cos o problemach technicznych - jest tam chyba za m...
    • Potrzebuje kogos do pomocy przy odbiorze mieszkania, ktory kompetentnie popatrzy i powie co trzeba poprawic, oczywiscie odplatnie. btw, wiecie ile kosztuje orientacyjnie taka usluga? Osoba potrzebna jest na wtorek, 20tego sierpnia. Bede wdzieczny za namiary na sprawdzonych fachowcow. Prosze o ewentualny kontakt na wronke@poczta.onet.pl lub na forum. pozdrawiam
    • Witam ponownie na forum.Moje wizyty są teraz rzadsze,bo mniej pytań kierowanych jest bepośrednio do mnie.Odpowiadam na pytania zadania w ostatnim okresie: 1.Nie zaniemówiłem. 2.Na budowie ostatni raz byłem w poniedziałek dnia 20.01.2003. 3.W budynku Nr 2 w osiedlu Milenium,lokale są przekazywane do prowadzenia prac adaptacyjnych począwszy od dnia 23.01.2003. 4.Do chwili obecnej kredyt na realizację osiedla Słoneczny Stok nie został udzielony.Trwają rozmowy z bankami. Pozdrawiam -...
    • bardzo proszę o informacje dotyczące tego developera. Zarezerwowałem mieszkanie na bemowie, ale rozmowa z przedstawicielką firmy była bardzo tajemnicza. Czy ktoś widział ich pozwolenie na budowę i akt własności gruntu? Mają rozpocząć w grudniu, a teren jest nie ogrodzony. Nie dowiedziałem się również o wykonawcę tego projektu. mkgk@poczta.onet.pl
    • Kupilem niedawno `92 VW Passata GL z silnikiem 2.0L 16V z 130 tys km. Woz jest ok, ale zauwazylem ze zaczal palic olej i to bardzo duzo. Jeden mechanik mi powiedzial ze to moga byc pierscienie, inny ze jakis sensor. Bylem w autoryzowanej stacji na przegladzie ogolnym, gdzie mechanicy mi powiedzieli ze mam wyciek oleju z gornej uszczelki. Jakos mi sie w to nie chcialo wierzyc bo na okolo jest sucho, za to sam zauwazylem ze mi cieknie olej z usczelki pod glowica. Czy myslicie ze to jest pr...
    • narazie budowa zamknięta, do biura dodzwonić się nie można ... trzeba pojechać .. raf
    • Witam, osoby, ktore podpisaly umowe z alanex-bau, lub zastanawiaja sie nad ta inwestycja zapraszam do wymiany opinii i zjednoczenia strony konsumenckiej. pozdrawiam, Kuba
    • eko park?(17)

Lokalizacja bardzo fajna, opinie na forum sprzeczne (wykończenie, usterki problemy z finansowaniem?). Z drugiej strony ogłoszenia o nowych inwestycjach - serenata, camertta. Co sądzicie?
    • CZy wiecie coś o potencjalnym wykonawcy? Kiedy rozpocznie sie bugowa itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się