Dodaj do ulubionych

Van Gogh w Siedlcach

03.09.04, 18:54
Czy wiecie, że stowarzyszenie "Brama", które wcześniej sprowadziło do Siedlec
(a konkretnie Biblioteki Głownej Akademii Podlaskiej) prace Salvadora Dali
oraz Marca Chagalla, planuje otworzyć pod koniec września wystawę Vincenta
Van Gogha?!
Szczegóły wkrótce.
Obserwuj wątek
    • Gość: iks Re: Van Gogh w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 21:49
      Uwierzę jak zobaczę.
    • Gość: Pawełek Re: Van Gogh w Siedlcach IP: *.bci.net.pl 06.09.04, 08:52
      brytanbrytan napisał:

> Czy wiecie, że stowarzyszenie "Brama", które wcześniej sprowadziło do Siedlec
      > (a konkretnie Biblioteki Głownej Akademii Podlaskiej) prace Salvadora Dali
      > oraz Marca Chagalla, planuje otworzyć pod koniec września wystawę Vincenta
      > Van Gogha?!
      > Szczegóły wkrótce.

Bartek czy nie Bartek? :-)
      • brytanbrytan Re: Van Gogh w Siedlcach 06.09.04, 10:15
        Bartek, Bartek, Muppecie ;)
        A co do Van Gogha - jego rysunki, akwarele i obrazy olejne [!] z lat 1883-85
        (prezentowane dotychczas jedynie w kilku holenderskich i niemieckich muzeach)
        będą wystawiane od 3 do 5 pażdziernika w siedleckim MOK-u. Warto zobaczyć!!
        • Gość: Pawełek Re: Van Gogh w Siedlcach IP: *.bci.net.pl 06.09.04, 10:47
          brytanbrytan napisał:

> Bartek, Bartek, Muppecie ;)
          > A co do Van Gogha - jego rysunki, akwarele i obrazy olejne [!] z lat 1883-85
          > (prezentowane dotychczas jedynie w kilku holenderskich i niemieckich muzeach)
          > będą wystawiane od 3 do 5 pażdziernika w siedleckim MOK-u. Warto zobaczyć!!

na tym forum wszyscy mnie z kimś mylą :-) Nie jestem Muppetem. Mauppet
          podpisuje się nickiem Marianeq, a w samym wpisie swoim imieniem bez
          zdrobnienia :-)
          • baaad Re: Van Gogh w Siedlcach 06.09.04, 14:15
            Skoro już mowa o moim koledze ze wspólnej oślej ławki, to proponuję odwiedzinki
            na jego stronce: www.b-files.prv.pl/
          • marianeq Re: Van Gogh w Siedlcach 06.09.04, 15:21
            Gość portalu: Pawełek napisał(a):
            > na tym forum wszyscy mnie z kimś mylą :-) Nie jestem Muppetem. Mauppet
            > podpisuje się nickiem Marianeq, a w samym wpisie swoim imieniem bez
            > zdrobnienia :-)

Potwierdzam.
            Pozdrawiam.
            PA!wel
          • brytanbrytan Re: Van Gogh w Siedlcach 06.09.04, 22:51
            n>a tym forum wszyscy mnie z kimś mylą :-) Nie jestem Muppetem.
            A więc którym z licznych Pawłów Mojego Życia ;) jesteś? Ujawnij się, jeżeli
            mnie rozszyfrowałeś.
            • Gość: Pawełek Re: Van Gogh w Siedlcach IP: *.bci.net.pl 07.09.04, 11:07
              brytanbrytan napisał:

> n>a tym forum wszyscy mnie z kimś mylą :-) Nie jestem Muppetem.
              > A więc którym z licznych Pawłów Mojego Życia ;) jesteś? Ujawnij się, jeżeli
              > mnie rozszyfrowałeś.

Ech, to jeszcze stare filologiczne czasy ;-)
              • baaad Re: Van Gogh w Siedlcach 07.09.04, 12:45
                MP?
                • Gość: Pawełek Re: Van Gogh w Siedlcach IP: *.bci.net.pl 07.09.04, 14:22
                  baaad napisał:

> MP?

Nie, chociaż przez chwilę się zawahałem (ale nie z powodu nieznajomości swoich
                  inicjałów) :-)))
                  • baaad Re: Van Gogh w Siedlcach 07.09.04, 14:32
                    Oczywiście chodziło mi o Piotra Matusaka ;)
                    • Gość: Pawełek Re: Van Gogh w Siedlcach IP: *.bci.net.pl 07.09.04, 15:50
                      baaad napisał:

> Oczywiście chodziło mi o Piotra Matusaka ;)

Niestety, nie znam
                      :-)
                      • baaad Re: Van Gogh w Siedlcach 07.09.04, 16:14
                        he he - dyr Instytutu Historii, ale mijał codzień "filologiczne klimaty" ;)
                        • muchawka Re: Van Gogh w Siedlcach 09.09.04, 19:50
                          No i co z tym van Goghiem? Oby się filologicznie nie rozpłynął !
                          • Gość: Pawełek Re: Van Gogh w Siedlcach IP: *.bci.net.pl 10.09.04, 12:29
                            muchawka napisał:

> No i co z tym van Goghiem? Oby się filologicznie nie rozpłynął !

A jak rozpływa się filologicznie?
                            • muchawka Re: Van Gogh w Siedlcach 10.09.04, 13:07
                              w gadulstwie
                              • Gość: Pawełek Re: Van Gogh w Siedlcach IP: *.bci.net.pl 10.09.04, 13:17
                                muchawka napisał:

> w gadulstwie

Droga Muchawko,

i znowu zabierasz głos w sprawie, o której nie masz zielonego pojęcia :-)
    • marianeq Re: Van Gogh w Siedlcach 06.09.04, 15:34
      brytanbrytan napisał:

> Czy wiecie, że stowarzyszenie "Brama", które wcześniej sprowadziło do Siedlec
      > (a konkretnie Biblioteki Głownej Akademii Podlaskiej) prace Salvadora Dali
      > oraz Marca Chagalla, planuje otworzyć pod koniec września wystawę Vincenta
      > Van Gogha?!
      > Szczegóły wkrótce.

Ciekawe co pokażą, bo chyba nie ilustracje z albumów... Z wystawami Chagalla i
      Salvadora było łatwiej, bo pozostało po nich wiele wysokonakładowych odbitek
      graficznych oraz spora ilość sygnowanych czystych arkuszy papieru (Dali).
      Nic więc dziwnego, że np. wystawa Salvadora objechała pół Polski.
      Tak wiec Bartku informuj na bieżąco! Jestem ciekaw co i skąd to bedzie
      powyciągane :)
      PA!wel
    • baaad Re: Van Gogh w Siedlcach 06.09.04, 16:37
      Nie chciałbym zapeszać, ale jak się wydaje tym razem będzie nieco ambitniej. Z
      faxu, który dostaliśmy wynika, że prace Van Gogha (jakie zawitają do Siedlec)
      dotychczas prezentowane były jedynie w kilku holenderskich i niemieckich
      muzeach. Zaś w Polsce pokazane zostaną po raz pierwszy. Ich siedlecka wystawa,
      to w zasadzie będzie wyporzyczenie zbioru na trzy dni z Biblioteki Narodowej w
      Warszawie, gdzie bedzie można go oglądać do 1 października.
      Jak przekonuja organizatorzy wystawy, ma ona być bodaj ostatnią możliwością
      zobaczenia tych prac razem. Wszystkie są przeznaczone do sprzedaży i jeśli
      znajdą nabywców - zbiór się rozproszy.
      I to tyle. A jak będzie naprawdę - przekonamy się za 3 tygodnie ;)
      • baaad Re: Van Gogh w Siedlcach 06.09.04, 16:39
        e, tego... yyyy.. miało być "wypożyczenie". Ta!
    • Gość: iks Re: Van Gogh w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 22:18
      No, no.... Jestem pełen podziwu. Czy aby zabezpieczenia będą odpowiednie?
    • tramwajsiedlecki Van Gogh - są szczegóły 24.09.04, 11:34
      Prace wybitnego artysty będzie można obejrzeć w Miejskim Ośrodku Kultury
      w Siedlcach. Wystawa udostępniona zostanie zwiedzającym 3 października w godz.
      od 12.oo do 20.oo oraz 4 i 5 października w godz. od 8.oo do 20.oo. Natomiast
      od 28 września do 1 października prace Vincenta Van Gogha będzie można oglądać
      w Bibliotece Narodowej w Warszawie. Wystawę stanowić będą rysunki, akwarele
      i obrazy olejne powstałe w latach 1883-1885. Prace te prezentowane były dotych-
      czas jedynie w kilku holenderskich i niemieckich muzeach, w Polsce pokazane
      zostaną po raz pierwszy. Organizatorzy mają nadzieję, ze wystawa cieszyć się
      będzie dużym zainteresowaniem, jest to bowiem prawdopodobnie ostatnia możliwość
      zobaczenia tych prac razem. Można je będzie kupować i jeśli znajdą nabywców,
      będą rozproszone po całym świecie. Wzbogacą prywatne kolekcje i tym samym
      znikną na kilka lat z rynku sztuki.

www.radiopodlasie.pl/index.php?show_info=1013&news_cat=4
      • muchawka Van Gogh - potem do Stalowej Woli 28.09.04, 16:45
        Muzeum Regionalne w Stalowej Woli (ul. Sandomierska 1, tel. 844 85 56) zaprasza
        na sensacyjną wystawę. Tylko przez trzy dni będzie można tu podziwiać dzieła
        Vincenta van Gogha. Muzeum z tej okazji będzie otwarte do północy. Zaprezento-
        wane zostaną 22 prace mistrza: obrazy olejne, akwarele i rysunki. To mało
        znane, wczesne dzieła mistrza. Są własnością francuskiego marszanda Richarda
        Gilgenmanna. Wystawa będzie gościć w Polsce niespełna 2 tygodnie, honorowym
        patronatem objęli ją Marszałek Sejmu Józef Oleksy, Minister Kultury Waldemar
        Dąbrowski i Wojewoda Mazowiecki Leszek Mizieliński. Pokazana zostanie w
        Warszawie, Siedlcach i Stalowej Woli, potem wyruszy w podróż zagraniczną - do
        Niemiec, USA i Chile. Organizatorem prezentacji w Stalowej Woli jest Lep Art
        Consulting i Muzeum Regionalne w Stalowej Woli. Bilet kosztuje 10 zł.
        Wystawa będzie czynna:
        7 października, czwartek, w godz. 12-24
        8 października, piątek, w godz. 12-24
        9 października, sobota, w godz. 12-24.
        Patronat medialny nad wystawą objęła "Gazeta Wyborcza".
        serwisy.gazeta.pl/cjg/1,32207,2309008.htmlxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ciekawostka zwróćcie uwagę na godziny otwarcia wystawy. Wow!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka