Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      zakazy

zakazy

(14 wyniki)
    • Ministerstwo Zdrowia chce wprowadzić zakaz pracy lekarzy w kilku miejscach tzn. lekarz który pracuje w szpitalu nie będzie mógł pracować w innym szpitalu albo prywatnie.
    • Art. 58 Prawa farmaceutycznego stanowi: 1. Zabrania się kierowania do osób uprawnionych do wystawiania recept oraz osób prowadzących obrót produktami leczniczymi reklamy produktu leczniczego polegającej na wręczaniu, oferowaniu i obiecywaniu korzyści materialnych, prezentów i różnych ułatwień, nagród, wycieczek oraz organizowaniu i finansowaniu spotkań promocyjnych produktów leczniczych, podczas których przejawy gościnności wykraczają poza główny cel tego spotkania. 2. Zabra...
    • Znam miejsce , w dużym wojewódzkim szpitalu, gdzie dyrekcja wydała zakaz przyjmowania dzieci na oddział zabiegowy- bo takie usługi nie są kontraktowane w tej placówce! Szpital zaopatruje solidny obszar w województwie, nazwa wskazuje na szansę natknięcia się w nim na specjalistów. niestety- nie zaplanowano hospitalizacji dzieci po urazach, nie ma sprzętu do znieczulenia takich maluchów. Jednak rodzice o tym nie wiedzą - i zdarza się, dość często ,że przyjeżdzają z takim nieszczęśnikiem po ura...
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4632391.html I oczywiście komentarze typu: "przepis jest sensowny, ciekawe czy ci którym się ten przepis tak bardzo nie podoba chcieliby pracować w święta" oraz oczywiście nieśmietelne, że w Niemczech są od dawna zamknięte sklepy w święta itd. Nie potrafię tak po prostu przejść nad tym do porządku. Pytanie czy ktoś chciałby pracować w święta brzmi jak bluzg, jak bardzo gorzko ironiczne stwierdzenie w czasach, gdy lista ludzi pracującyc...
    • Ministerstwo Zdrowia przygotowało nowelizację ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych z dnia 27 sierpnia 2004 r. (Dz.U. nr 210, poz. 2135 z późn. zm.). Proponuje dodanie artykułu, który może stanowić podstawę ograniczenia prawa lekarzy do strajku. (...)w żadnym z krajów Unii Europejskiej nie ma zakazu strajku dla lekarzy(...) www.gazetaprawna.pl/?action=showNews&dok=1716.2.3.2.16.1.0.1.htm
    • w Finlandii? Czy polscy medycy nie powinni wiedziec jaka jest sytuacja w innych krajach? Czyżby razem ze zmiana rządu, na forum SZ wróciła 'normalność'? nczas.com/europa/finlandia-zakazala-strajkow-sluzbie-zdrowia/
    • biznes.interia.pl/news/nie-pozwola-ci-wyjechac,1112352
    • studio.wp.pl/mid,915278,wideo.html ja bym dodał dubbing -a jak zachoruję na raka płuc- będę leczyć się za Twoje, podatniku!
    • Komuna wszczepila w swiadomosc pacjentow i lekarzy roszczeniowa pozycje co powinien zrobic rzad aby zlikwidowac problem roszczeniowosci do zakladow opieki zdrowotnej prosze o zwiezle odpowedzi, jak przeciwdzialac temu w stosunku do lekarzy i jak do pacjentow moja propozycja -brak prawa do strajku -zakaz skladania grupowych zwolnien (czyt. zakaz szantazowania) -odplatnosc za studia badz cyrograf na okres czasu - koszyk uslug polegajacy na limicie bezplatnych wizyt u specjalis...
    • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=95164261&a=95169329 Komentarze pod artykułem oczywiste, choć w jakiś sposób dalej mnie dziwią. Nie rozumiem ich, choć ich brzmienie jest dla mnie oczekiwaną oczywistą oczywistością. Jak zwykle wyjątkowo wykazały się nauczycielki. Ta żenująca pseudomartyrologia w ich wykonaniu już nie powoduje u mnie irytacji, czy niepohamowanych ataków śmiechu. Już tylko łagodny uśmiech politowania... Co do meritum - proceder istniał. Z gigantycznym ak...
    • wyborcza.biz/biznes/1,100896,7094655,Nowy_pomysl_na_zakaz_handlu_w_niedziele___od_g__12.html Skoro tak, to OK. Proponuję by sprawy oczywiste - funkcjonowanie bez przerwy SORów i pogotowia - nie były przedmiotem naszych projektów, ale: 1. ambulatoryjna i wyjazdowa nocna i świąteczna pomoc lekarska oraz: 2. prywatnie oferowane wizyty domowe były dozwolone tylko do 12:00 w niedzielę oraz całkowicie zakazane w święta. Są one bowiem porównywalną fanaberią jak sklepy czynne w niedziele ...
    • nie dość, że chce wychować lekarzy rodzinnych (przynajmniej w Lubelskiem), to teraz chce zbawić Ojczyznę: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=59457907 jestem pod wrażeniem...
    • Nie czekajcie na kombinatorów co za chwilę was ubiegną i będą zatrudniać. Zakładajcie spółki i zatrudniajcie dyrektorów- administratorów. Państwowe szpitale nie wytrzymają konkurencji, sami wiecie jak marnują się tam środki. Banki też o tym wiedzą, czemu się boicie? Zamiast solidarności strajkowej sprawdźcie swoją solidarność w interesach.
    • Poszukujemy lekarzy zainteresowanych dobrze platna pracą w Niemczech. Zainteresowane osoby prosimy o kontakt e-mailowy i przeslanie CV w jezyku niemieckim na adres E-mail: georgpaul@yahoo.de

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się