-
Postanowiłem dokonać pobieżnej lustracji (wiem, to tutaj przeklęte i niemile widziane słowo) felietonistów „GW”.
Jak w każdej zbiorowości mamy tu „jastrzębi” i „gołębie” a między nimi frakcję pośrednią.
Jastrzębie są wyrazistymi przedstawicielami michnikizmu, czasem wychodzą nawet przed szereg. Nie cofną się przed niczym, a ich felietony częściej od innych wykraczają poza granicę rzetelnego dziennikarstwa a nawet dobrego smaku. Teksty niejednokroć chamsk...
-
Tak to jest, jeżeli w kampanii wyborczej wygłasza się steki bzdur na temat "zaniechań " w reformowaniu slużby zdrowia i głosowaniu w Sejmie za przyjęciem VETA Lecha Kaczyńskiego dotyczącego "ustaw zdrowotnych", a sam będąc Ministrem Zdrowia w rządzie SLD nie zrobił nic by naprawić bałagan w służbie zdrowia !
-
Łudzą się, że to efekt "trudnych decyzji". Nie, to głównie skutek łatwo podjętej decyzji w sprawie ACTA. Tej niefrasobliwości w żaden sposób nie da się usprawiedliwić.
-
największy zbrodniarz XX wieku jeszcze żyje i to w naszym kraju
13XII pamiętamy
-
Rosja bezprawnie zaatakowała suwerenny kraj, jakim jest Gruzja. Więc
Rosja nie jest zaskoczona wojną, tylko tę wojnę rozpętała.
-
"Wart Pac Pałaca...". Ziobro i Sp. zoo byli przekonani, że Kaczyński ich nie usunie - bo to nielogiczne. Przeliczyli się, bo Kaczyński stracił instynkt "zwierzęcia poltycznego" (te "silne leki") a jego "eunuchy" potrafią tylko pyskować, zaś myślenie nie jest ich cechą. Ale razem, czy osobno - i tak PIS jest formacją schyłkową, bez szans na udział w rządzeniu Polską !
-
yareczku nie dziwie sie ze nie jestes zaskoczony. Globusik ci juz dawno wysiadl i zyjesz jak
roslinka podcierana przez tow. zero i masz dziobek wycierany przez tow. splaszczaka.
Taki to juz jest los tych ktorzy odlecieli i zyja na lasce innych.
-
Typowy brak empatii po obu stronach . My uważamy , że możemy tam robić co uważamy za
stosowne , Rosjanie , że to oni decydują . No i jak tu pogodzić uparciuchów .
-
no co tam Tusk?! narobiliście długów i teraz kto będzie to zamiatał?!
spie...ć szanowny rządzie platformowy do widzenia na zawsze!
-
Ludzie, pojmijcie raz, że USA nie są naszym kochającym Starszym Bratem i nigdy
nie były.
Dla mnie coraz bardziej przekonywająca robi się wersja, że Amerykanie zgodzili
się z wprowadzeniem w Polsce stanu wojennego. Pozwolili na to ZSRR. Jeżeli
prawdziwe są informacje od Kuklińskiego o amerykańskich telefonach do Moskwy w
1980, żeby odwieść ich od interwencji zbrojnej w Polsce - to przyzwolenie USA
na stan wojenny zrobiony rękami Polaków staje się jasne.
-
Kolejne cuda Tuska i ekipy amatorów PO! Tusk z kolesiami zajmują się PR-em,
obsadzaniem stołków i waleniem w pisiorów. Zapomnieli po co ich wybraliśmy. Ja
więcej nie głosuję na darmozjadów z PO.
-
Tak, a i tak jutro pierwsza informacja we wszystkich wiadomościach będzie brzmiała tradycyjnie: "Zima zaskoczyła drogowców".