zaskoczony

(14 wyniki)
  • Jutro miała wybrać się na ostatnie zakupy, dokupić piżamę do szpitala, mały szampon, pieluchy. Zostały jeszcze śpioszki nie uprane, łóżeczko stoi spakowane w pudle, trzeba rozłożyć i jeszcze parę rzeczy niedokończonych a tu przed czasem dziecko się pcha na świat. Piorę, szykuję, sprzątam po woli, jeszcze myślę o drobnych zakupach w przyszłym tygodniu, torba nie spakowana, ale przecież jeszcze mam cały miesiąc do terminu. Mnóstwo czasu, do czego się spieszyć? też tak myślała, a dzieck...
  • moja córcia się zbuntował i nie ruszała ponad 2 dni, dzisiaj poszłam na izbę przyjęć do szpitala im. Św.Rodziny zrobiono mi usg i wszystko jest ok, atmosfera bardzo miła młoda pni doktor bardzo życzliwa i cierpliwa wyjaśniła mi wszystko, odpowiedziała na moje pytania. na koniec stwierdziła, że tego typu spraw nie wolno lekceważyć i lepiej przyjść 100 razy za dużo niż jeden raz za mało. a muszę przyznać, że miałam pewne obawy jak będe potraktowana. fajnie czasami być mile zaskoczona.
  • zgadzam sie w 100% z wypowiedzią położnej na końcu artykułu. Szkoda tylko że tak dużo z nas nadal tak mocno wierzy w medycynę w czasie porodu a nie we własne siły i moc sprawczą. Szkoda bo mogłoby być jeszcze piękniej.
  • Zostałyście kiedyś w miły sposób zaskoczone przez swoich mężów? Bo ja owszem - i nadal nie mogę wyjść z podziwu :). Wczoraj pod choinką zastałam dwie paczki. Byłam zdziwiona, widać mój mąż w tym roku hojny był. Otworzyłam pierwszą: w środku portfel, czekoladka i kolorowe skarpetki. Ucałowałam z zadowoleniem swojego chłopczyka, bo widać wiedział o czym jego dziewczynka marzy :). Ale kiedy otworzyłam drugą paczkę, to zastałam w niej różowy, polarkowy naprawdę śliczniutki komplecik...
  • Tak ostatnio się zastawiałam nad tym, jak to jest z tzw. dochodzeniem do siebie po cc. Nie jest to wątek o wyższości cc nad pn czy odwrotnie. Chodzi mi o te różne doświadczenia dziewczyn po cc: niektóre twierdzą, że długo dochodziły do siebie, a inne - wręcz przeciwnie. Ja akurat należę do tej drugiej grupy: cc miałam w piątek o 13.00, o 22.00 już kazali mi zwlec się z łózka w sali pooperacyjnej, a rano następnego dnia już chodziłam - owszem, zgięta w pół, ale po wyjściu ze szpitala...
  • Dziewczyny w poniedziałek umowilam sie na badanie na poziom glukozy na czczo i po 1h 50g :) dzis w recepcji pani poinformowala mnie ze moga mi zrobic tylko badanie poziomu glukozy na czczo a na to po 1h 50 g musze miec skierowanie od lekarza. Do lekarza chodze prywatnie i nie wspominal ze bedzie potrzebne skierowanie, dodam ze badania tez wykonuje prywatnie a tu taki klops. A jak to bylo u Was ????? tez musialyscie miec skierowanie od lekarza na to badanie nawet jak bylo wykonywan...
  • Co sie dzieje?!!! Zaszlam nareszcie w wymarzona ciaze, od roku paplam tylko o dziecku, zazdroszcze dziedziatym kolezanka. A teraz zamiast sie cieszyc, placze i martwie sie jak damy sobie rade. Ze jescze dwa lata mozna bylo poczekac, ze podroz do Chin, ze kariera, ze juz nigdy nie wroci zycie we dwoje...Myslalam, ze ciezarne kochaja to malenstwo od samego poczatku a nie dra szaty nad mlodoscia.. Potrzasnijcie mna bo znowu rycze. Moj facet nie wie co robic, to ja go namawialam na bo...
  • własnie rozpoczynamy z Maluchem 9tc a ja jeszcze nie powiedziałam w pracy. Zaplanowałam podzielenie się tą radosną nowiną po świętach i po Nowym Roku. A Wy kiedy i jak powiedziałyście w pracy, że jesteście w ciąży? Jakie były reakcje? Jak się Wam żyje, kiedy wszyscy koledzy wiedzą?
  • czy ktoras z Was nie wiedziala ze jest w ciazy poniewaz normalnie dostala @, a mimo to w ciazy byla?
  • witam przez 9 miesięcy byłam na tym forum teraz jestem szcześliwą mamą coreczki. urodziłam przez cc w szpitalu Jordana w Łodzi. Jesli ktoś chce mogę odpowiedzieć na wasze pytania.
  • czesc, dziewczyny mam takie pytanie zwiazane z usg. Wyszlo mi na nim, ze bede miala synka. Dla mnie najwazniejsze jest, zeby malenstwo bylo zdrowe. Ale czy mam sie nastawiac na to, ze na pewno bedzie chlopiec, czy dac sobie margines na poprawke. Jakie macie doswiadczenie w tym zakresie? Czy czesto dochodzi na tym tle do pomylek. Obawiam sie troche tego, ze nastawie sie na chlopca, a jezeli urodzi sie dziewczynka, to bedzie zaskoczenie. Pozdrowienia. Ania 22tc.
  • na wiesc o Waszej ciazy? wszytscy sie cieszyli, czy tez zdarzaly sie przypadki niepewnosci, strachu, leku i generalnie bardziej na "nie"? i te ostatnie reakcje np nie tylko w wolnych zwiazkach, ale i malzenstwach?
  • Ja osobiscie nie odcvzuwam takiego strachu...to tak jak wstyd przed ginem , ktory ogladal wczesniej setki kobiet... Wyproznianie podczas porodu to normalna, fizjologiczna czennosc spowodowana parciem i jestem pewna ze zadna polozna nie jest zaskoczona kupa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się