Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      zepsuty

zepsuty

(13 wyniki)
    • Sprzątam właśnie mieszkanie po babci i między innymi znalazłam tam zepsuty krzyż metalowy, taki jak stawia się na stole podczas kolędy na przykład. Krzyż ma ułamane jedno ramię. i zastanawiam się, co z nim zrobić... Nie jestem za bardzo praktykująca, ale wierząca. Nie bardzo mogę tak po prostu wrzucić go do kosza na śmieci... Wcisnąć w najdalszy kąt strychu? Proszę o odpowiedzi osoby, które miałyby podobny dylemat, a nie te, które machnęły by krzyżem do śmietnika.
    • Chodzi o naszego 20-miesięcznego synka. Po wizycie u dentysty, który stwierdził że czas najwyższy na odstawienie smoczka przystąpiłąm do dzieła. Mały nie używał praktycznie smoczka w ciągu dnia, potrzebny mu był tylko do zasypiania i do uspokojenia kiedy podczas snu się przebudził. Odcięłam końcówkę smoczka, pokazałam że zepsuty, syn smoczek odrzucił. Ale od tego czasu dramat: do tej pory zasypiał normalniew ciągu dnia, teraz chodzi, płacze, jest zmęczony ale nie chce spać. Nie pomagają tłuma...
    • Muszę się gdzieś wyżalić :( Mój nieM zepsuł mi nasze w sumie drugie wspólne święta. Razem jesteśmy już kilka lat, ale święta spędzaliśmy osobno. On nigdy nie proponował wspólnych, zatem się nie wpraszałam. Zeszłego roku byłam w ciąży, zatem moja mama zaprosiła do nas na Wigilię i jego babcię i mamę. Niby mówił, że jego babcia nie chciała przyjść, ale bardziej wyglądało, że to on nie chciał spędzić tych świąt razem. Jak poruszyłam ten temat, to postawił mi ultimatum, że albo spędzamy je u jeg...
    • Ponieważ ematki wiedzą wszystko, myslę,że to forum jest bardzo odpowiednim miejscem na pytanie: Dlaczego wywala mi korki przy wlączonej pralce? Pralka sobie prała, a pod koniec nagle zrobił sie dziesiąty stopień zasilania i korki zrobiły '"pyk". Korek został włączony ponownie,pralka tez i znowu pykneło. Nie ma nadmiaru włączonych urzadzeń, a podłączona do innego gniazdka równiez pyka. Co jej może dolegać, wie ktoś? Pralkolog będzie dopiero w poniedziałek, a ja mam stertę prania. Moż...
    • Co robicie gdy macie już coś w koszyku jakąś rzecz i niefortunnie się ona zepsuła... Płacicie za nią czy nie? Niefortunnie koszyk wypadł z rąk i rzecz się popsuła... zaznaczam, iż rzecz ta nie była kosmicznie droga. Koszyk niosło dziecko. Ja nie zapłaciłam. Oddałam właścicielce sklepu... ona do mnie, ze właściwie nie powinna przyjąć - że powinnam zapłacić i że dzieci nie powinny nosić nie zapłaconych zakupów...
    • Nie chodzi mi o codzienne smieci, tylko ubrania lub sprzet domowy. Przy okazji watku o darach dla biednych uswiadomilam sobie, ze od dluzszego czasu nie wyrzucam nic. Odkad odkrylam, ze na allegro/tablicy/gumtree moge sprzedac prawie wszystko, to zawsze najpierw tam wystawiam. Ubrania tne na szmaty (jesli sie nadaja) i uzywam do mycia okien czy wycierania kurzy. Dziurawe skarpetki sa idealne do tego ;) Szmaty wywalam. Ubrania, ktorych na szmaty przeznaczyc sie nie da, uprane i zlozone w...
    • Ja mam duży problem z dzieckiem, boi sie dentysty, byliśmy już 4x i za każdym razem nie otworzy buzi, raz otworzyła, ale musiała miec wyrwany ząb. Miała wszelskie bajerki bajki, podtlenek, który działał tylko do chwili gdy dentysta poprosił małą o otworzenie buzi, wtedy przestawał działać. Lekarz powiedział, że jest zablokowana psychicznie. Nigdy nie była straszona dentystą, akurat ja bardzo lubię chodzic do dentysty.
    • mój mąż ogląda film PIŁA III , jestem bliska zwymiotowania od tych wrzasków, nie wchodzę do drugirgo pokoju i mam zepsuty humor cy to jest film dla normalnych osób - mam wrażenie że nie!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Jest mi cholernie przykro. Ok. dwóch miesięcy temu umówiliśmy się w trzy pary z dziećmi na wspólny wakacyjny wyjazd. OK. Miesiąc temu rozpadła się jedna para (nie mogą się dogadać), a zatem ona nie jedzie, tylko on z dzieckiem. Wczoraj druga para poinformowała nas, że też nie jedzie. Powód? Pediatra powiedział im, że ich dziecko (5 mies.) jest za małe na kontakty z naszymi (1,5 roku). Nie wiem, o jakie kontakty im chodzi, bo chyba nie wyobrażają sobie, że pięciomiesięczniak będzie ...
    • w kostiumie kąpielowym wyglądam strasznie, czeka mnie góra prasowania, a w mieszkaniu jest tak goraco, że chyba mam oczy ugotowane razem z mózgiem wrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!
    • Wczoraj kupiłam nowy termometr i mam problem. Zawsze kupowałam rtęciowy a teraz coś mnie podkusiło żeby kupić elektroniczny. Kupiłam jakiś taki co po minucie piszczy firmy omron. Po zmieżeniu temp wszyscy domownicy mają po 35 stopni, 35 i parę. Czy te termometry tak mają i trzeba sobie coś dodawać, czy poprostu jest zepsuty?
    • Witam, Mam taki problem przy podlaczeniu czegokolwiek pod Usb wylacza mi sie komputer. Nie moge zrzucic nic na komputer. jaka moze byc przyczyna? Doadm ze mam windowsa xp .
    • zwracam się do e-mam z krakowa. miotam się obecnie jak ryba w sieci, desperacko poszukując kogoś, komu zagraca strych/piwnicę/szafę maszyna do szycia marki łucznik, taka produkowana w latach siedemdziesiątych czy osiemdziesiątych. sprawa wygląda tak, że pożyczyłam kiedyś od mamy starego grata. i zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach. nic, myślę sobie, ledwo dychała, w ogóle nie szyła... ale mamie się przypomniało, że ją potrzebuje. w zasadzie po to, żeby stała w szafie przez kolejne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się