Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      zepsuty

zepsuty

(5 wyników)
    • Moje dziecko 4 letnie ma bardzo zepsute jedynki i dwójki. Kiedyś słyszałam że nie należy usuwać takich zębów bo zęby stałe będą rosły jak i gdzie chciały. Wczoraj na wizycie stomatolog zaproponowała aby dziecku usunąć zepsute mleczne jedynki bo mogą uszkodzić zęby stałe. Sama już nie wiem kto ma rację. Do stałych górnych jedynek jeszcze ok.3 lat. Wyrywać czy nie? kto miał podobne dylematy?
    • Wczoraj zauważyłam u mojej 18-miesięcznej córeczki Neli w górnych i dolnych czwórkach czarne dziurki w zębach. Czy to możliwe, że już psują się jej zęby? Myję jej regularnie już od 4mc życia /szczoteczką silikonową/. Obecnie używam pasty z fluorem. Proszę, podajcie mi adresy w W-wie dentystów dla dzieci, najchętniej na Woli, Włochach. Słodyczy dostaje bardzo rzadko ale za to pije bardzo duzo soków. Wody nie lubi. Pozdrawiam
    • Mam fotelik po starszym dziecku z naszej rodziny (9-18 kg), i niestetu odłamał sie fragment zapięcia pasa w foteliku. Raczej nie do naprawienia... Czy taki zamek można gdzieś dokupić? Dzwoniłam w kilka miejsc gdzie mają foteliki i nic.Cały fotelik jest b. ok, nie zniszczony więc szkoda byłoby z takiego powodu kupować nowy....
    • Mój Synek - 2,5 latka ma lekko zepsutą dwójkę. Co robić? Są opinie, że z pierwszymi zębami nic. Ale ja boję się tak to zostawić, bo dziecku znajomych próchnica zjadła jedynki. Czy macie jakieś doswiadczenia? Iza
    • Witam Was i niniejszym informuję, że 31 lipca odstawiłam swoją 23 miesęczną córeczkę od cyca i to bez żadnych "skutków ubocznych". Jestem szczęśliwa a tak się tego bałam. Pozdrawiam Was ziazia17

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się