Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
      zepsuty

zepsuty

(3 wyniki)
    • Witam. Mam juz stary rower, około 15 letniego "górala" wiec zależy mi na naprawie jak najmniejszym kosztem. Zauważyłem że gdy nie pedałuje to czasami jest taki dzwięk jakby łańcuch spadł i faktycznie troche leży. Dodatkowo w sobote jak jechałem to zaczeło coś strzelać i padały zaczeły się same kręcić. Wygląda to troche głupio jak hamuje i jednocześnie kręcą się pedały. A o tym że hamuje wiedzą wszyscy bo mam hamulce v-break i stalowe obręczę o piszczy wszystko.
    • Mam takie pytanie - jezdze rowerem, starym gratem od 6 lat codziennie, jest to moj jedyny srodek lokomocji, juz sie rozpada, ale chce go wyeksploatowac do konca. Dzisiaj chyba zepsulo sie lozysko w korbie (tak to sie chyba nazywa - tam przy pedalach) i zastanawiam sie, ile przy takim mocno skrzypiacym lozysku moj rower jeszcze przetrzyma. Potrzebuje go jeszcze przez miesiac a potem i tak chce go wyrzucic, nie bardzo mi sie chce kupowac na ten jeden miesiac nowy rower - co sie stanie, ja...
    • 1. Chce wymienic opony bo mam 1,9 i wydaje mi sie kiedy wjezdzam na przeszkody ze udezam felga, nie wiem czemu ale ucieka powietrze chociaz sprawdzalem w wodzie detke i nie moge napompowac zeby miec w miare twarda opone... -jaka firma podukuje dobre opony -jakiej grubosci wybrac do jazdy po kazdym rodzaju nawierzchni od asfaltu przez piasek, bloto (glebokie i plytkie), wode :P, po snieg? -podajcie konkretne modele :D 2. Manitou Axel Comp 100mm z lockout olej i powietrze- jak jad...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się