zepsuty

(12 wyniki)
  • wczoraj na sniadanie zjadlam jajecznice na nieswierzym wedzonym boczku, nie celowo oczywiscie, boczek kupiony dzien wczesniej wiec do glowy by mi nie przyszlo ze cos z nim nie tak, nie smierdzial, a ze dziwnie smakowal to zwalilam na karb zmiany smaku, juz mi sie kilka razy wydawalo ze cos jest strasznie niesmaczne/zepsute a kilka godz pozniej mialo juz normalny smak. W kazdym razie mlodzieniec godzine po karmieniu juz popoludniowym wybudzil sie z dzikim wrzaskiem, widac bylo ewidentny bol br...
  • Mam takie pytanie kiedy może się zepsuć mleko ludzkie mrożone w zamrażalniku gdzie jest -18 stopni? Przed powrotem do pracy zaczęłam gromadzić mleko dla synka. Teraz rozmrażam porcje pierwszych tygodni września czyli ma 1,5-2 mc. Mleko takie zamrożone na zapach jakby było zepsute, porcje z początku października pachną normalnie a dokładniej nie pachną wogóle. Czy te wcześniejsze porcje są zepsute? Jeśli tak to dlaczego?
  • Nie cały miesiąc temu zaczęłam robić zapasy mleka. Mrożę zaraz po odciagnięciu, w pojemnikach Aventu. Za każdym razem laktator i pojemniki wyparzam przed użyciem. Wczoraj chciałam rozmrozić i zabrać na spacer jedną z porcji, po rozmrożeniu w podgrzewaczu okazało się jest zepsuta. Mleko się rozwarstwiło, wyglądało jak zwarzone i śmierdziało jak wymiociny. Dzisiaj znów wyciągnęłam 2 porcje, jedną rozmrażałam w podgrzewaczu drugą wstawiłam do lodówki i podobnie przy rozmrażaniu wyglądało jak ...
  • Synek 5 tyg, karmiony wylacznie piersia. Czas karmienia 1 godz, karmie co ok. 2 godz. Czas karmienia bardzo dlugi ze wzgledu na problemy z prawa piersia. Synek dobrze lapie, zaczyna ssac, po krotkim wyplywie mleka nie ma co ssac, zaczyna sobie odpuszczas ssanie bo slabo leci mleko (podgryza tylko otoczke, boli mnie to ale bez ranek) Z lewej piersi, pelniejszej, mleko idealnie splywa, zadnych problemow z ssaniem. Przystawiam go jednak konsekwentnie do zepsutej prawej, po poludn...
  • Witam serdecznie Rodziców i ich Pociechy! Jestem mama 5-miesiecznego Mateuszka. Od miesiaca pracuje w domku (dzieki temu maly ma cycusia bez zadnych ograniczen) ale od grudnia bede musiala fizycznie wrocic do firmy. Od jakiegos czasu sciagam mleczko i mroze - maly pil juz kilka razy rozmrazane z butelki avent i nawet dobrze to szlo. Ostatnio jednak zdarzylo sie cos dziwnego - musialam isc do firmy wiec rozmrozilam 2 porcje mleczka. Podczas mojej nieobecnosci maly zjadl tylko jed...
  • Kochani, juz kiedys zakladalam podobny watek, ale wtedy myslalam, ze z biegiem czasu cos sie ruszy. Otoz zalilam sie, ze pomimo tego, ze karmie tylko piersia nic nie chudne. Od tego czasu minelo pare miesiecy, corcia konczy 8 miesiecy, no i oprocz maminego mleka dostaje tez inne rzeczy. Ja regularnie od ok.4 miesiecy chodze 2-3 razy w tygodniu na plywalnie i plywam bita godzine, dwa razy w tygodniu fitness w domu. Do tego dochodza codzienne spacery z dzidzia i typowe domowe obowiazki...
  • Dziewczyny posiadające Avent Isis - czy on Wam cieknie? tzn. zawsze wyciekalo coś z tego lejka - przyssawki, ale teraz wycieka mi pomiedzy latatorem a butelką. czy tak być powinno? jakoś zbiegło się to z tym, że praktycznie nie mogę odciągnąć pokarmu i nie wiem, co tu nie działa - piersi, czy laktator....
  • mam pytanie do mam ściągających mleko aventem - mój ręczny laktator leżał przez jakiś miesiąc nieużywany i dzisiaj kiedy go potrzebowałam, odmówił współpracy. za nic w świecie nie chce wytworzyć próżni - czy komuś się coś takiego przytrafiło?? dodam, że ściągałam nim wielokrotnie i nie było problemów :(((
  • Ciekawa jestem jaki jest prawidlowy sposob zamrazania i rozmrazania mleka. Ja zawsze mroze mleko w woreczkach i rozmrazam wkadajac woreczek do cieplej wody lub po prostu zostawiam zeby rozmarzlo w temperaturze pokojowej. Ostatnio pare razy zauwazylam,ze mleko po rozmrozeniu jest zepsute, obawiam sie ze dawalam wczesniej takie Kajtusiowi, bo dopiero teaz sie zorientowalam. Dlaczego mleko sie psuje? Jak przechowujecie i rozmrazacie?
  • dziewczyny, pewnie nie jedna z was się uśmiechnie, ale po czym mam poznać czy ściągnięte mleko nie jest zważone? moje mleko zawsze, niezależnie od czasu ściągnięcia czy stania w lodówce / pokoju wygląda na zważone. oddzielone od siebie warstwy, na górze rzadsza, z pływającymi niteczkami mleka. wygląda to ohydnie i sama nie chciałabym tego pić. jak poznać czy mleko nie jest zważone / zepsute?
  • Mam 7-tyg synka, karmię tylko piersią. Chciałabym zrobić mały zapas mleka na tzw. wszelki wypadek. Chciałabym codziennie trochę odciągnąć i zamrozić, nie wiem, ile mi się uda, bo mój Dzieć to zagorzały ssak :-) Czy później podając dziecku mleko można łączyć porcje z różnych odciągań, w praktyce może z 2 czy 3 dni, jeżeli będzie za mało z jednego ściągania? I w czym najlepiej mrozić mleko? Z góry dziękuję za pomoc :-)
  • Cześć dziewczyny , mam wielki problem z mrożeniem mleka! Po wyjęciu z zamrażarki (-18 C) mleko zprzed 2-3 tyg jest zepsute ( ma taki posmak, jakby zfermentowane, zepute). Nie wiem dlaczego! Ściągam mleko Medelą, wygotowuję laktator i butelki ( przechowuje mleko w buteleczkach Cannpolu), piersi myję samą wodą i wycieram chusteczkami higienicznymi jednym ruchem. NIe zawsze udaje mi się udoić przyzwoitą porcję za jednym razem, więc czasem muszę ściągać 2 lub 3 razy, na jedną porcję ( w sumie okr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się