Forum Turystyka Europa Ukraina
ZMIEŃ
      zielona karta

zielona karta

(6 wyników)
    • Wiem, że temat występował już ale potrzebuje w miarę aktualnych informacji. Czy na przejściach granicznych (Medyka, Krościenko) można kupić zieloną kartę za jakieś rozsądne pieniądze na 30 dni (nie więcej niż 100 zł).? Z góry dzięki za informacje.
    • Może ktoś orientuje się ile kosztuje i czy można kupić na granicy UA zielona kartę ?
    • Czy zielona karte mozna kupic 24 godzine na dobe na granicy i jaki jest jej koszt? Od czego zalezy? Czy lepiej ja kupic w POlsce i miec przy sobie na granicy? Poza tym, co robic, gdy zdazy sie jakas stluczka z winy samochodu ukrainskiego?
    • czy obcnie na granicy Medyce można zakupić ZK. Mój ubezpieczyciel nie ma tego produktu w soim wahlarzu, co mnie bardzo zdziwiło. MOgę zakupić u innego ale to koszt 250 zł. Czy na granicy mozna kupić i czy jest tanej.
    • Witam wszystkich serdecznie.Wybieram sie z rodzina w czerwcu po raz pierwszy na Ukraine,chcemy jechac w rejon Odessy+-200km,zwiasku z tym mam kilka pytan. . Czy wynajme kwatere jadac w ciemno, a moze ktos ma namiary na jakas fajna i niedroga.Dodam ze jade z malymi dziecmi w sumie 7 osob. Czy macie na trasie motel-kwatere gdzie mozna sie przespac bede jechal LWOW-UMAN. Czy na Ukrainie potrzebna jest"ZIELONA KARTA" Co lepiej wziasc eu czy s Za wszystkie odp WIELKIE DZIEKI. M...
    • Prosze o wszelkie wskazowki dt. poruszania sie samochodem na polskich blachach po Ukrainie. W szczegolnosci: 1)na ktorym z kilku dostepnych przejsc najlepiej przekroczyc granice? 2) Czy jest jakies obligatoryjne ubezp. OC (poza zielona karta wystawiona przez polskiego ubezpieczyciela)? 3)Komu, ile i w jakich okolicznosciach warto posmarowac? 4)Czy prawda jest, ze obcokrajowcy musza meldowac sie na drogowych posterunkach milicji nawet jesli ta ich nie zatrzymuje? Wielkie dzieki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się