Gość: gosc IP: *.poczta-polska.pl 19.05.10, 06:40 Może ktoś orientuje się ile kosztuje i czy można kupić na granicy UA zielona kartę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: drajwer Re: Zielona karta IP: *.tvk.torun.pl 19.05.10, 17:09 na granicy UA kupujesz ukrainskie ubezpieczenie--wychodzi duuzo taniej niz karta--kupujesz na ileś dni--nie pamietam ale chyba najmniej to 10-21 dni(w tym przedziale)...Tez chce w przyszlosci jechac tam wozem i troche poczytalem...Trzeba jak najtaniej bo liczy sie tylko kwit dla milicji,jakby co sie stalo to czy z zielonej czy z ubezpiecz ciezko cos uzyskac-tam raczej sie dogaduja na miejscu wypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielona karta IP: *.poczta-polska.pl 20.05.10, 17:12 Dziękuje za odpowiedź. Może ktoś wie ile takie ubezpieczenie może kosztować ? To jest w granica 100zł czy może 300zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielona karta IP: *.poczta-polska.pl 20.05.10, 17:13 zapomniałem dodać, że interesuje mnie okres ok 1 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy76 Re: Zielona karta IP: *.ippt.gov.pl 30.06.10, 14:35 Ja mam OC w HDI, tam poprosiłem zielona kartę, dostałem na rok i z tym jadę na Ukrainę. A to co sprzedają na Ukrainie - to z tego co się dowiedziałem jest ubezpieczenie dla ukraińskich pojazdów wjeżdżających do Polski. Też, jak jechałem pierwszy raz, myślałem że kupie na granicy. Musiałem wracać 20km do Zamościa z Hrebennego, i w placówce HDI dostałem ZK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielona karta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.10, 21:46 Ale chyba można kupić na UA ubezpieczenie OC na samochód. Mój problem polega na tym, że podczas zawierania umowy OC w MTU nie "poprosiłem" o zieloną kartę a teraz nie ma możliwości nabycia zielonej karty. Odpowiedz Link Zgłoś
usertrue Re: Zielona karta 01.07.10, 22:45 zielona karta zieloną kartą, a jak jest z tym kwitkiem potwierdzającym zgodę właściciela, który trzeba mieć w wypadku wyjazdu nie swoim samochodem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Zielona karta IP: 93.95.94.* 02.07.10, 08:40 jeśli kupisz zieloną kartę w Polsce to ona obowiązuje też na Ukrainę bo Ukraina przystąpiła do Europejskiego Stowarzyszenia zielonej karty i uznaje ją na terytorium swojego kraju wiec nie musisz niczego na granicy kupowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielona karta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.10, 22:39 Wszystko się zgadza tylko w Polsce zielona karta może kosztować nawet 300 zł, więc trochę dużo na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BENIU Re: Zielona karta IP: *.net155.okay.pl 10.07.10, 12:14 Będąc w Bieszczadach w maju postanowiliśmy "wpaść" na 1 dzień do Lwowa. Zostawiłem w domu zieloną kartę tą z ubezpieczenia i wykupiłem w punkcie na granicy ważną na 30 dni za 50 zł/ po stronie polskiej oczywiście/. Przejście graniczne w Krościenku. Odpowiedz Link Zgłoś
christina81 Re: Zielona karta 28.08.10, 22:41 Ja mam ZK z HDI -wziełam do ubezpieczenia samochodu. Najlepiej skontaktować sie z firmami i spytać ile byś zapłacił za taka kartę. Zielona Karta-HDI Asekuracja skontaktuj sie z nimi , niech Ci powiedzą ile zapłacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
usertrue Re: Zielona karta 29.08.10, 23:32 Hestia i PZU - wydawane od ręki, na miejscu w ich placówkach, koszt w przypadku PZU 0 zł, a Hestia również za darmo lub 5zł. Trzeba mieć ze sobą kwitek z ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: Zielona karta IP: *.chello.pl 03.09.10, 08:16 no wiec jak jest z tym ubezpieczeniem, mozna wykupic na granicy (Hrebenne) ukrainskie lub tania zielona karte? dowiadywalem sie o oferty i znalazlem jedynie hdi za 189 zl na 14 dni, na 3 dni do lwowa to sredni interes... Odpowiedz Link Zgłoś