Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      zielona karta

zielona karta

(6 wyników)
    • Po wejściu do Unii miała już nie być potrzebna, ale słyszałam, że jeszcze przez jakiś czas będzie wymagalna przy przekroczeniu granicy. Czy ktoś coś wie na ten temat. Wyjezdzam pod koniec sierpnia.
    • Planuję pojechać na weekend do Pragi samochodem. Ile kosztuje zielona karta do tego kraju, najlepiej na kilka dni (jeśli jest taka opcja). Czy ten dokument można kupić na przejściu granicznym - nie mam czasu biegać po ubezpieczycielach w Warszawie. Jakie towarzystwo sprzedaje najtańsze zielone karty. Liczę na odpowiedz bo weekend zbliża się szybkimi krokami :) Pozdrawiam
    • witam.znowu potrzebna pomoc..co jest mi potrzebne do przejazdu przez szwajcarię? zielona karta? autostrady płatne czy winieta?? będę wracała z francji do niemiec właśnie przez szwajcarie..niestety nic nie zdazyłam zobaczyć ,bo tak niespodziewanie wypadł nam ten powrót.bardzo proszę o info... pozdro kasia
    • Witam wybieram sie na wakacje do Serbi i Czarnogóry, chcialbym dowiedziec sie jak wyglada odprawa na granicy jakie zwyczaje panuja w tym kraju oraz na co nalezy uwazac.Pozdrawiam.
    • Witam, czy pożyczonym od ojca autem mogę jechac za granicę, a konkretnie do Rumunii? Czy nie będę mialo zadnych klopotow na granicach? Pozdrawiam
    • Czesc, witam wszystkich forumowiczow. W przyszly piatek(tj17grudnia) jade samochodem do Niemiec , a konkretnie do Lipska. Granice bede przekraczal w Zgorzelcu. Mam z podroza pewne pytania, jesli potrafilibyscie udzielic jakis wskazowek bylbym wdzieczny. Co nalezy pamietac (chodzi mi o sprawy papierkowe, z pominieciem dowodu/paszportu oczywiscie) wziasc ze soba - czy musze wykupic jakies ubezpieczenia itp. Wszelkie podpowiedzi i wskazowki beda bardzo pomocne. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się