Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      ziemia

ziemia

(22 wyniki)
    • Deweloperzy pozbywają się ziemi Deweloperzy nie mają już tak łatwego życia jak jeszcze rok temu. W dużych miastach nie brakuje ofert sprzedaży gruntów przeznaczonych pod budowę. Kilkanaście miesięcy temu, kiedy po mieszkania i domy ustawiały się kolejki chętnych, działek było jak na lekarstwo. Sytuacja zmieniła się diametralnie. "Deweloperzy albo wstrzymują się z budową, albo sprzedają projekt. Jeszcze niedawno takich ofert nie było. Dziś są ich dziesiątki" - zaznacza Tomasz Lebiedź z z...
    • a mieszkańcy nadal będą deptać sobie po głowie w poszukiwaniu miejsca na szkoły, baseny i w ogóle normalną osiedlową infrastrukturę. Na ogromnych polach przy ul. Wyszkowskiej w Białołęce miały powstać szkoły, przedszkola i boiska. Jednak komisja ds. zwrotów mienia Kościoła oddała teren zakonnicom poznańskim, ośmiokrotnie zaniżając jego wartość. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33209,5578817,Hektary_w_Bialolece_dla_poznanskich_zakonnic.html
    • Jako osoby gleboko naiwne, zastanawiamy sie nad NIEZWYKLE OKAZYJNĄ oferta kupna domu. Dom sprzedaje wlasciciel (na potwierdzenie swojej wlasnosci posiada...fakture, a nie akt notarialny) o 100 tys taniej niz okoliczne domy sprzedawane przez developera. Pojechalam wiec do sadu i oczom nie uwierzylam, wiec wzielam wypis, wlascicielami 3 dzialek, na ktorych stoi osiedle ok 20 blizniakow sa 3 osoby prywatne, a w ksiedze wieczystej nie ma wpisu o budowie (niemalze zakonczonej). Nie wie...
    • od 1 maja zostanie wprowadzony 22%VAT na ziemię. co to onacza dla kupującego a co dla sprzedającego? bardzo ważne. dzięki za odp jak ktos bedzie wiedzial
    • www.millenniumdm.pl/download.html?id_p=1980 strona 7 tableka na dole i raczej watpie zeby w tym wyliczeniu uwzglednili dochod z garazy tyle w temacie kolejnego mitu z gatunku "taniej sie nie da"
    • Takie pytanko. Jeśli ktoś by mógł mi podać te dane byłbym bardzo wdzięczny. Chodzi mi o dzielnice z lewej strony Warszawy.
    • Witam, Mam pytanie o najczetsze harmonogramy wplat u developerow. Mam na oku ciekawe mieszkanie, ale nie podoba mi sie system wplat, w skrocie, 85/15, czyli do momentu zostania wlascicielem (akt notarialny) trzeba wplacic 85% kosztu. Wczesniej mieli promocje i mieli "ludzkie" 10/90, a teraz wahadlo przesunelo sie w druga strone :-( Czy czesto mieliscie do czynienia z takim ponoszeniem ryzyka przez klienta ? Takie kupowanie dziury w ziemi bylo standardem na poczatku transform...
    • Już chyba czas najwyższy.Wzrost cen tychże nieruchomości spowodowany był kosmicznymi cenami klitek w blokach.Teraz kiedy klitki "padły" hasło - zamieszkaj w domu w cenie mieszkania" stało się mało aktualne.Nie za bardzo rozumiem dlaczego miałbym płacić 300 zł za m2 działki w stosunku do roku 2005 /150 złm2./Co sie takiego zmieniło w tych nieruchomosciach, żeby płacić za goły plac ponad 300 tys? Pytanie do zainteresowanych zakupem działek? ile jesteście w stanie realnie zapłacić ...
    • finanse.wp.pl/kat,69476,wid,10591071,raportwiadomosc.html I to jest ku%$a, skandal. Może wprowadzić dofinansowywane przez budżet kredyty 100-letnie? Branża z pewnością od tego odżyje :( Czy naprawdę nikt nie widzi tego że to "atrakcyjne kredyty" doprowadziły do kryzysu? Państwo powinno interweniować, ale w sensowny sposób. Zwiększając podaż gruntów na przykład. W Warszawie całe hektary w aktrakcyjnych lokalizacjach leżą odłogiem. BTW, może przydałoby się odgrzać pomysł TBS-ów?
    • Witam, Szukam nowego małego mieszkania w Warszawie i mam problem. Wszędzie developer nie jest właścicielem gruntu tylko ma prawo użytkowania wieczystego na 99 lat. Czy może ktoś wie gdzie budują w Warszawie i jest własność gruntu? Pozdrawiam, Paolo
    • gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4693140.html Ziemia pójdzie w góre a za nią napewno i mieszkania dlatego że Developerzy walczą o ziemie,a ona jest coraz drosza,żeby istniec na rynku muszą kupowac działki,a co za tym idzie zwiekszac ceny(raczej nie zejdą z cen może mała korekta bedzie przez pare miesiecy)
    • Ciekawy art. "kupić mieszkanie gotowe czy tzw. dziurę w ziemi?" w warszawskiej Gazecie Dom.
    • www.nowe-m.pl/nm_oferta-warszawa-sloneczne-przedmiescie.html
    • biznes.interia.pl/nieruchomosci/news/5000-zl-za-mkw-w-warszawie,1533992 czy wam się to podoba czy nie są jednak takie oferty, a to dopiero początek
    • Ku przestrodze dla innych przestrzegam przed kupowaniem dziury w ziemi albo dokonywanie wpłat inaczej niż zgodnie z postępem w budowie( choć w moim wypadku kiedyś i to nie pomogło). Jak ta bańka pęknie , to będzie masę upadłości, bo developerzy budują z waszych pieniędzy poprzednie inwestycje.Sami nie mają kapitałów wcale. Ja przeżyłam upadłość, więc nie buduję z nikim , kupuję na wtórnym. Mimo, że drożej,to wiem co kupuję. Powodzenia! Iza
    • Buduje dom i tak skonfrontowalem sobie Wasze prognozy spadku nieruchomosci do otaczajacej nas rzeczywistosci. Widze, ze jest tu sporo specjalistow wiec to chyba dobre miejsce na takie moje wnioski... Wiecie...takie male 1+1=2.... Jesli zrozumieliscie powyzsze rownanie....mozecie czytac dalej...bo tam juz czeka wyzsza szkola jazdy! Do rzeczy... 1. Dzialka na Bialolece (ok.800m) - 2004r 80.000zl, 2007r 350.000. 2. Stan surowy zamkniety plus instalacje (160m2) 2004r 180.000, 2007r 300.0...
    • Przyszli mieszkancy DD na Boguslawskiego !!! Zaciekawily mnie papiery, Otoz okazalo sie, ze wlascicielem gruntu NIE JEST DD, a firma DOM CITY.... W umowie, sprzedajacym jest DD, a nie ma slowa o wlasnosci gruntu.... ???????????????? Pomozcie !
    • Proszę forumowiczów o opinie w sprawie budowy osiedla w sąsiedztwie ogromnego słupa i linii tuż przy bloku.Tak wygląda budowa przy Odkrytej,przyszli lokatorzy chyba się z myślą oswoili lub nie chcą o tym mysleć.A co sądzą Ci niezależni?jest takie drugie osiedle przy słupie?co o tym myslicie.Nie ukrywam ,że moi bliscy myślą o kupnie na tym osiedlu a ja cóż,jestem pełen obaw.Ale może przesadzam.Wśród tylu uczestników forum może znajdzie się ktoś z rzeczowymi argumentami...Dziękuj...
    • Pomóżcie !!! Co zrobiź żeby się poczuć choć odrobinę komfortowo przy kupnie mieszkania,tylko proszę konkrety przeglądam forum już oślepłem , a niewiele szanowni ludzie piszą konkretów. pomocy i dzięki
    • Prosze o porade jak wyglada zalatwianie zakupu mieszkania i potem mieszkanie w "Indra"? Czy moge sie spodziewac jakis niespodzianek? PM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się