Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      ziemia

ziemia

(4 wyniki)
    • Anegdota n apcozatek: kiedys gdy mialem jakies 17 lat i jeszcze nie probowalem alkoholu, pamioetam, jeden kolega zapytany przeze mnie, czy idzie na piwo, powiedzial cos takiego "jedno piwo to rozdrazniac, lepiej nie pic wcale". Nie rozumialem wtedy o co mu chodzi, potem jak sam sprobowalem alkoholu a takze dowiedzialem sie, jak "maja" ini ludzie- dobrze to zrozumialem. Dodam- kolega nie jest dzis alkoholikiem, choc wypic lubi. Zastanawia mnie, czy kontrolowane picie polega n...
    • ...zrobić to znowu, jeden telefon i już, kreska z dostawą do domu. a potem to już poleci samo, zieleń znów będzie bardziej zielona, grafoman szacki wyda się dostojewskim, a jego brat-bliźniak albert ignorant wielkim inkwizytorem, lato popłynie w niepamięć, a za nim jesień i znów ta soczysta zieleń... aaaah, stracić poczucie czasu, pozbyć się strachu, przeżyć w miesiąc 5 kolejnych lat, zapomnieć, że się starzeję, zgubić w tydzień 10 kilo i znów być na haju i nie przejmować się niczym. za...
    • Odnosze wrazenie, ze ludzie predzej pogodza sie ze swoim samounicestwieniem i smiercia, zamiast rozpoczac swoj proces trzezwienia. Ktos powiedzial, ze ludzie wkladaja tyle sily i energii w to, aby zbudowac sobie pieklo na ziemi. ze gdyby tylko polowe z tego zainwestowali wlasciwie, mogliby miec niebo na ziemi...! Coraz bardziej zaczynam w to wierzyc! :-( A...
    • ja najgorzej mam na swiecie. tak sobie pomyslalem ostatnio ( nie pierwszy raz zreszta na ten temat) trud zycia alkoholika czy ogolnie osoby niepijace ma sie nijak do trudu zycia wegatarianina. Coz to za presja dopiero jest! to jz nie jest niepijacy nudziarz- to dziwadlo, odmieniec. (zaloze sie, ze wielu nawet na tym forum tak mysli o wegatarianach). u cioci na imieninach odmowic kieliszeczka naleweczki- da sie. ale odmowic kotlecika!? skandal. alko wegeta- to jest dopiero...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się