Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      znajomi

znajomi

(3 wyniki)
    • Od pewnego czasu zastanawiam się JAK przebiega scenariusz choroby w przypadku zakażenia bb? Scenariusz jest pewnie uzależniony od rodzaju koinfekcji. Ale przyjmijmy tylko borelioze. Opisujecie tu różne cięższe przypadki a ja chciałbym opisać przypadek znajomego: Załapał kleszcza w okolicy roku 1980. Miał rumień. Leczony był ale z dzisiejszego punktu widzenia - za krótko. 1 tydzień antybiotyk. Po 4 latach (około 1985) miał bóle stawów - znowu antybiotyk i znowu krótko - przeszło. ...
    • Podejrzewam, że dziecko mojego znajomego ma wrodzoną bb, a to dlatego, że on jest chory. Leczył się nawet trochę, ale ostatecznie dał się przekonać lekarzowi "standardowemu", że źle robi. Dlategoteż zastanawiam się jak go przekonać żeby przebadał swoje dziecko, które co dwa tygodnie ma zapalenie ucha i gorączkę. Może przesadzam ze swoją podejrzliwością, ale niech może obecne tu matki się wypowiedzą? No i na jakie badania go namówić? Będziecie polecali zapewne rtPCR - ja jednak mam wątp...
    • witajcie, chodzi o mojego znajomego, ma potwierdzona "borelke" Western-Blotem... to juz wiemy, trzeba bedzie zrobic koinfekcje w Poznaniu dziwi mnie fakt ze jest strasznie chudy, ma prawie niedowage (jeszcze kilogram, dwa i łapałby sie w niedowadze), ma prawie 1,8m wzrostu a wazy 60 kg i jest przy tym bardzo oslabiony, nie ma praktycznie sily mial ktos moze z was podobnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się