Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      znajomi

znajomi

(2 wyniki)
    • znajomi(8)

Witam Nie wiem czy to dobry dział, ale napiszę tutaj. Od kilku miesięcy spotykam się z partnerem. Oboje jesteśmy po przejściach, ale to myślę, że jest mało istotne w problemie. Może najpierw napiszę o sobie. Jestem osobą, która ma bardzo wąskie grono znajomych, mam w sobie taką cechę, której nie lubię a nie umiem jej zmienić, mianowicie nie potrafię utrzymywać głębszych relacji. Zawsze potrafiłam to z może 2, 3 osób, i jeśli były to relacje głębokie i bliskie to pokrywały moje zapotrzebowan...
    • Pozyczam pieniadze dobremu znajomemu. Pozyczka na tydzien. Znajomy nie oddaje. Mija miesiac, nadal nie oddaje. Pytam, mowi ze nie ma. Jak tu byc uduchowionym? Widze trzy drogi: - przeprosic za to, ze upominalem sie o dlug i prosic o wybaczenie, bo zamiast zrozumiec i wczuc sie w role drugiego, bylem egocentrykiem i powiedziec, ze moze oddac kiedy chce - to co powyzej, plus wynagrodzic za krzywde upominania sie- w ramach rekompensaty darowac dlug, - to co powyzej plus zrozumiec, ze zle...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się