Dodaj do ulubionych

La roche posay - opinie

26.09.05, 12:29
Witam Was :)
Mam pytanie, czy miałyście może jakieś doświadczenia z kosmetykami tej firmy?
Ja niestety żadnych a planuję zakup kremu i mleczka (mam cerę wrażliwą). W
związku z tym proszę o opinię, bo to dość drogie - jak dla mnie - kosmetyki a
próbek w żadnej aptece w moim mieście rzekomo nie posiadają :(
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, czekam niecierpliwie.
Obserwuj wątek
    • morelka4 seria Effaclar 26.09.05, 12:59
      Uzywalam z tej serii zelu do mycia twrzy i kremu z kwasami. Z obu bylam/jestem
      zadowolona. Zel do mycia jest lagodny tak wiec skora po umyciu nie jest
      sciagnieta, zas krem z kwasami fajnie oczyszcza pory. Zel do mycia twarzy w
      prawdzie zastapilam tanszym, ale tez aptecznym i tez skutecznym, a kwasow
      uzywam nadal. Najlepiej by bylo zdobyc probki, ale rzeczywiscie czasem graniczy
      to z cudem
      • Gość: Emka Re: seria Effaclar IP: 62.233.195.* 26.09.05, 13:07
        Mam podkład Unifiance LRP i jest rewelacyjny! Kupiłam go po raz drugi. to chyba
        jedyny podkład, który kupiłam drugi raz, no może po za jeszcze kiedyś Max
        Factor.
      • Gość: do morelki4 Re: seria Effaclar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 17:03
        morelka4, zdradzisz czym zastąpiłaś effaclar do mycia twarzy? :) pozdrawiam
        • morelka4 Re: seria Effaclar 26.09.05, 17:16
          Effaclar zastapilam Dermoklarem, o ktorym juz nieraz pisalam na forum. Mam
          wrazenie ze Effaclar jest ciut lagodniejszy, ale Dermoklar tez swietnie sie
          sprawdza przy mojej tlusto - wrazliwej cerze:) Kosztuje 20-25 zl i jest
          baaardzo wydajny, bardziej niz Effaclar.Pzdr:)
    • de-brie Re: La roche posay - opinie 26.09.05, 13:06
      Kiedyś byłam bardzo zadowolona z serii Toleriane i Hydraphase ale od kilku
      miesięcy odnoszę wrażenie, że jakość kosmetyków LRP spadła, albo moja skóra się
      przyzwyczaiła. Przerzuciłam się na Avene i jestem o wiele bardziej zadowolona.
    • Gość: ma-lena1506 Re: La roche posay - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 13:21
      Dziękuję za wszystkie opinie i proszę o dalsze, jeżeli jest jeszcze ktoś ,kto
      chciałby sie podzielić "odczuciami" :)
    • Gość: Lilu Re: La roche posay - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 13:30
      To łagodne, delikatne kosmetyki. Cudów może nie czynią ale swoja rolę
      spełniają. Mam wyjątkowo dużą skłonność do alergii, więc potrafie to docenić.
      Lubie serię Toleriane, krem do cery naczynkowej Rosaliac, uwielbiam podkład tej
      firmy (Unifiance creme)i cienie. Miałam też tusze do rzęs, ale akurat średnio
      przypadły mi do gustu (trzeba jednak przyznac, że istotnie są hypoalergiczne).
      Szkoda, że nie masz dostepu do próbek, ja dzięki próbkom znalazłam produkty dla
      siebie. Apteka w której kupowałam nie żałowała :)
    • Gość: ania Re: La roche posay - opinie IP: *.stacje.agora.pl 26.09.05, 13:53
      podkład jest świetny kremy w zasadzie też chociaż activ c pod oczy cudów
      faktycznie nie czyni. W Wawie próbki można dostać w aptece na szpitalnej
    • marghot Re: La roche posay - opinie 26.09.05, 14:01
      miałam krem nawilżający XL i cos jeszcze (nie pamiętam ;().
      Kosmetyki były dobre, jednak wg mnie zbyt drogie porównując do jakości.
      Znalazłam kremy spełniające moje oczekiwania, z anieco niższą cenę. Chyba płaci
      się również za to, że krem jest 'apteczny"
    • przeciwcialo Re: La roche posay - opinie 26.09.05, 18:41
      Effaclar płyn micelarny jest fajny, krem troche ściąga mi skóre. Lubie wode
      termalną, i serie Toleriane. Lipikarem smaruje też syna.
      • Gość: Joasiak Re: La roche posay - opinie IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 26.09.05, 20:17
        ja bardzo lubię wodę termalną, świetne są produkty z filtrami, też Hydraphase
        XL, poza tym seria Effaclar. a jutro ię kupić Active C, mam nadzieję, że też
        się sprawdzi:-)
        • morelka4 Re: La roche posay - opinie 26.09.05, 20:22
          A na co wlasciwie jest woda termalna i jak ja stosujesz? Szlyszalam sporo
          dobrego na jej temat, ale nie wiem jak dziala:)
          • justa_79 Re: La roche posay - opinie 26.09.05, 20:42
            ma działanie łagodzące. spryskuje się nią twarz, a następnie osusza chusteczką
            po kilku sekundach.
            • morelka4 Re: La roche posay - opinie 26.09.05, 20:46
              Na oczyszczona twarz i przed kremem?
              • mikams75 Re: La roche posay - opinie 26.09.05, 21:34
                dokladnie tak - na oczyszczona twarz i przed kremem.

Ja tez bardzo lubie wode termalne LRP, i effaclar. Innych kosmetykow tej firmy
                nie uzywalam.
                • morelka4 Re: La roche posay - opinie 26.09.05, 21:37
                  W takim razie chyba sie skusze:))
                  • przeciwcialo Re: La roche posay - opinie 26.09.05, 21:44
                    Ja wode termalna uaywam zamiast toniku. Jak spryskasz twarz to po chwili osusz
                    chusteczka.
        • ola1973 Re: La roche posay - opinie 26.09.05, 21:45
          ja narazie uzywam effaclar k i jestem zadowolona.Chce natomiast kupic zel do
          mycia twarzy z tej samej firmy,poniewaz do tej pory uzywalam vichy normaderm.A
          moze,ktoras z was przetestowal oba te produkty i zna roznice,jesli tak to
          prosze o opinie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka