Gość: dm_2006 IP: *.atman.pl / *.atman.pl 25.03.06, 14:44 Ceny atronomiczne. Buty rozpadaja sie po kilku tygodniach. Przy reklamacji powoluja sie na "opinie szefowej" zamiast rzeczoznawcy. Niuczciwa firma. Radze omijac szerokim lukiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sp Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: 195.245.213.* 12.04.06, 15:56 mam jedną pare i rzeczywiście szewc jest już z nimi baaardzo zaprzyjaźniony. po butach za 400 stówy spodziewałabym się większej trwałości niż 2-3 m-ce intensywnego chodzenia. no chyba, że to buty dla pań, co nie często stopa bruku dotykają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syndi Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:47 Witam, Jeśli chodzi o obuwie firmy hego's czy tez innych Włoskich firm( dodam na dodatek drogich) to z mojej autopsji są to buciki bardzo nietwałe- kupując takie buty trzeba zawsze od samego początku założyć, że niestety są to buciki tylko na wyjścia lub do autka:) Jak chce sie intensywnie chodzić to trzeba kupować obuwie produkcji krajowej- Ci producenci wiedzą po czym chodzimy w Polsce:) Ale wracając do Hego's-ów to na prawde niespotykany design i ostatnia para mnie zaskoczyła, nawet pozytywnie!! Już 4 miesiąc sie nic nie dzieje:) Może to też od szcześcia zależy?!! Pozdrawiam wszystkich, marudzących również..; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 19:38 3 mce intens. chodzenia? to nie dziw sie, ze sie psuja. przy okazji moze masz ciezki chod, albo chodzisz krzywo jak kaczka. to z pewnoscia nie jest wylacznie wina butow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: 109.243.68.* 18.08.10, 07:51 tak buty tej firmy są okropne kupowałam buty od wielu producentów i nigdy się nie spotkałam z tym że rozleciały się po miesiącu, a przy reklamacji wiele problemów dziwne pytania typu "czy Pani ich czasami nie zamoczyła" a jak nawet gdzieś bym była i deszcz by mnie spotkał to buty za 450 zł mają się rozwalic?????????????? ale ja oczywiście nia zamoczyłam ich od początku były żle uszyte a podeszwa poprostu odeszła NIGDY NIE KUPIE TYCH BUTÓW ,mam nadzieję że firma z takim "prstiżem" zachowa się z godnością i zwróci mi pieniądze a nie będzie naprawiac tego fajansu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: 213.218.116.* 17.05.06, 15:41 masz racje! nigdy juz nie kupie butow Hego's. rozkleily sie po 10 dniach, odebralam, po kolejnych 10 dniach to samo! i co wazne - po drugiej reklamacji powinna byc wymiana na nowa pare. w Hegos robia buty do bólu... albo prosza o odbior tych "rozwalonych"... generalnie do bani:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralik Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: 10.203.2.* 01.06.06, 16:48 Taaa...Bo to buty na jeden sezon (choc faktycznie orginalne mają wzory).Np.płacimy 2 razy drożej,bo buty mają skórzaną podeszwę.Nie wiem jak we Włoszech,ale w Polsce jeden deszcz i szewc musi podbić skórzaną podeszwę normalną,syntetyczną.Tylko do lansowania (podeszw) na imprezkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.aster.pl 26.07.06, 21:44 Ja w butach Hegos'a przechodziłam dwa sezony... Miały gumową podeszwę - każdą cienką skórzaną trzeba podbić u szewca... niezależnie od firmy... Jedyne buty, które mnie nie obcierały, które były cudownie wygodne... Co do cen - 200pln za wyprzedaży to nie majątek... No.. Chyba ze ktos porownuje to do cen butow z CCC, albo Deichmanna... Bo przecież skóra ekologiczna to tez skóra... buahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAAAAAAAAAAAAAAAAA Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 00:45 JA TO SIĘ NIE ZNAM ALE DUŻO CZYTAM I SŁYSZĘ ŻE SIE ŹLE DZIEJE A W PAŃSTWIE POLSKIM SIE ŹLE DZIEJE PONIEWAŻ WŁADCZYNI KOMBINUJE NA WIELE SPOSOBÓW I TE KOMBINACJE NIE NALEŻĄ DO NAJ PRZYJEMNIEJSZYCH NO ALE JAK KTOŚ Z NASZYCH CHŁOPCÓW JEJ NIE ODPOWIADA TYLKO SZUKA EURO U WŁOCHÓW I POZORUJE DZIWNE RUCHY TO NIE NALEŻY TEJ OSOBY TRAKTOWAC POWAŻNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.f5.ngi.it 03.05.07, 18:40 Pieprzenie. Mam siedem par butów z tej firmy, to moja ukochana. Mają niespotykane wzory, kolory i fasony, są fantastycznie wygodne i oryginalne. Jakoś z żadną nie miałam NIGDY żadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 09:54 a czy wiecie cos na temat ich orginalanej strony inter.(nie reklam polskichsklepow/witryn)szukalam wczoraj i nic nie znalazlam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3siostry Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.13, 17:25 Również kupiłam buty tej firmy po 5 razach ( na prawdę nie robiłam z nimi bóg wie czego ) wyglądały jak " psu z gardła " , w odpowiedzi na reklamację czytam że została odrzucona z powodu złego użytkowania oraz że to nie wpływa na przeznaczenie obuwia . No chyba do ch...a pana jak kupuję buty to najpierw patrzę czy mi się podobają czy nie ! Mało tego może firma Hego's powinna zacząć dołączać instrukcję obsługi obuwia bo ja to nie wiem jak powinnam ich używać ( rozumiem że najlepiej trzymać w szafce bo jak pada deszcz to nie mogę, świeci słońce też są no i jeszcze może złe podłożę ) Paranoja i oszczerstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 15:52 Ja niestety też mam okropne!!!! doświadczenia związane z tą firmą. Buty, które u nich kupiłam rozpadły się po tygodniu. Naprawa wystarczyła tylko na tydzień i znowu zmuszona byłam oddać buty do reklamacji. Do tej pory toczę z nimi wojnę - pomaga mi Federacja Konsumentów. Sprzedawcy są nieuczciwi i niesympatyczni. Niestety byłam strasznie naiwna myśląc, że skoro buty kosztują drogo, to są dobrej jakośći. UNIKAJCIE TYCH BUTÓW - lepiej wydać pieniądze na coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmm Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.chello.pl 31.08.06, 12:38 ktoś tu chyba robi czarny PR hegosowi ;) moje się swietnie noszą i moim znajomym też coś mnie dziwi ten zlot pokrzywdzonych przez hego's........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrooziik a ja polecam IP: *.abb.pl 05.09.06, 12:00 Ja również jestem z moich Hegosiaków bardzo zadowolona. Dodam, że moja para, to buty, które już na początku mi powiedziano (w sklepoie) że może być ciężko z reklamacją, bo są ręcznie malowane!!! Mam je już ponad dwa lata... Ponieważ uwielbiam wykręcone wzorki i nietypowe fasony, więc nie mogę się od nich odlepić. Mam 3-4 ulubione pary balerinek na niskim obcasie, które noszę wymiennie (w ramach tych czterech) i przechodziły już przez różne rzeczy... (Nie tylko eleganckie wyjścia, ale też ganianie po sklepach- godzinami, szalone całonocne imprezy ;D ) I cały czas mi dobrze służą... Dodam, że mam bardzo wrażliwe stopy (Obciera mnie każdy but, nawet te schollowe, które nie powinny obcierać) i tylko Hegoski nie doprowadziły do zaplasterkowania stóp. GORĄCO POLECAM (jeśli są dla kogoś za drogie, polecam popularne wyprzedaże... cena spada czterokrotnie!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kitty Re: a ja polecam IP: 172.16.1.* 28.12.06, 15:18 Ja też polecam Hegosy. Nigdy nie miałam z nimi żadnego problemu a mam ich trochę. Nie wiem też czemu piszecie że obsługa jest niemiła. Mi się to nigdy nie przytrafiło. Ba, kiedyś nawet właściciel za pół ceny chciał mi sprzedać torebkę do kompletu z butami. Może to nie jest kwestia butów tylko nóg na które sa zakładane albo tego jak się z butami obchodzicie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralik Re: a ja polecam IP: *.starnettelecom.pl 06.09.07, 11:21 Co masz na myśli mówiąc że to kwestia nóg?Twoje są jakieś rewelacyjnie wyjątkowe? Co do obchodzienia sie z butami, to sie zgadzam-należy dbac o obuwie. Ale skórzana podeszwa nie nadaje sie niestety na polskie warunki, no chyba że ktos ulice widuje tylko z szyb samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: a ja polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 19:41 skorzane buty sie zeluje. po jakims czasie. to jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 11:04 Wierzyc mi sie nie chce w to co tu czytam. Po pierwsze buty Hego's wyrozniaja sie przedewszystkim orginalnym wzornictwem przy czym jednoczesnie sa niesamowicie wygodne. Mam kilka par, a ostatnio zakupione zamszowe balerinki z kokardka nosze juz od kilku miesiecy praktycznie jako pare na codzien. Jezeli ktos nie wie jak korzystac z butow to juz inny temat. Logiczne jest to ze jezeli pada deszcz to zamszowych butow nie zakladam bo im to szkodzi. Poza tym jest cos takiego jak buty do uzytkowania na codzien i wszedzie i takie na wyjscia bardziej okazjonalne, ale wtedy kupuje sie np sportowe obuwie jezeli chce sie biegac.. A jezeli chce sie uprawiac trekking po miescie to tu firmy typu Alpinus i Timberland sie klaniaja.. Jakby niektorzy ludzie nie wiedzieli ze sa firmy specjalizujace sie w roznym obuwiu..macie obuwie sportowe, obuwie wyjsciowe, obuwie na deszcze i zime itd.. Nikt np nie wchodzi w pryzme sniegu w butach ktore sa wykonane z delikatnej skorki i nieprzystosowane do takiej pogody...wiec zanim sie kupi buty wystarczy pomyslec czy beda spelnialy postawione nam przez nich wymagania. Hego's sa super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sisi:: Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 12:38 I jakość ma wiele do życzenia ale przede wszystkim obsługa! Kiedyś pani właśnie z tego sklepu, taka ok 45 lat, przed 50. na pytanie czy jest rozmiar 38 powiedziała mi, że jak nie pisze to nie ma! Po prostu klient przeszkadza. A poza tym bardziej była zajęta kawą i swoimi koleżankami na kanapie. A ja kiedy chcaiłam przymierzyć inny model, akurat był 38 na wystawie musiałam sie sama zatroszczyć gdzie sobie przymierze bo kanapa zajęta! Reszta obsługi ok, szczególnie te młode dziewczyny ale ta babka - na prawde rozwaliła mnie. A buciki niektóre fajne ale faktycznie trafia się gorsza para o czym tez sie przekonałam no i ceny wysokie. Dziwne zwyczaje, nie szanuje się klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kola Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 15:48 Oczywiście... a jak akurat zacznie padać to zdejmuj buty i idz boso! Bo buty hegos nadają się tylko na wystawe w dziwnym sklepie hegos. Każda praktycznie para butów z tego "sklepu" ma jakiś feler, zawsze coś nie tak a ceny wygórowane. Jak coś się dzieje to nawet nie reklamuj, szkoda czasu i zachodu bo w hegos rzeczoznawcą jest chyba personel albo szefostwo. Dobry żart, że hegos jest super. Kiepski sposób na zwiększenie sobie sprzedaży! Żenada i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.chello.pl 13.09.06, 15:30 ja za to polecam, zdania nie zmienie bowiem na 9 par jakie juz posiadam z hego'sa jestem zadowolona z kazdej i nie mialam wymienionych przez ciebie problemow. Mozna jedynie sadzic ze wyjatkowo nie masz szczescia w butach badz szybko je niszczysz. ceny sa rzeczywiscie wysokie ale placisz za pomysl...jak widac jest on ceniony.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmilaMileczka Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 20:51 Wiele osob nie umie szanowac butow i robia problemy jesli je zniszcza.przeciez one nie sa ze stali!ludzie.a jesli wam szkoda pieniedzy na buty oryginalne z wygladu to ich nie kupujcie.obsługa bardzo miła.a na buty z hegosa kazdy zwroci uwage:) POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eR Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:52 Żona kupiła buty gumowe firmy HEGO's w Arkadii w Warszawie. Oba przeciekają przy podeszwie ale reklamacji sklep nie chce uznać. Może warto tym sklepem zainteresować Federację Konsumentów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 21:02 pracują tam bardzo miłe Panie a buty są super... może to nie Hego's kupiłeś żonie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Oszusci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 14:54 Jestem przekonana, ze pozytywne opinie pisza pracownicy firmy. Nie będe opoiwadać o moich przygodach z ta firma. Oszusci a buty najgorszej jakości, wiem jak uzywac obuwie- tego typu pouczenia otrzymywalam wlasnie od pracownikow sklepu - brzmia dziwnie znajomo. Butow mam kilkadziesiat par, dbam o nie itd. naprawde trzeba byloby cos z ta firma zrobic tylko kto ma na to czas i sily. szefem jest wloch nie chce z nikim rozmawiac ech szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_julka jesteś w błędzie 26.10.07, 23:32 wyobraź sobie, że Hego's ma również naprawdę zadowolonych klientów. Mam tej marki pięć par butów i - jak pisały osoby powyżej - są to jedyne buty, które przenigdy mnie nie obtarły (a normalnie obcierają mnie nawet sandały). Butów używam raczej w trybie codziennym (poza jedną wieczorową parą) i problemów raczej z nimi nie mam. Mimo intensywnego użytkowania nadal wyglądają jak nowe. Nie przeciekają. W jednej parze kozaków - przyznam - rozkleiła mi się podeszwa na czubku buta. Sporo chodziłam w nich po głębokich kałużach, które mogły być przyczyną usterki... Zaniosłam but do szewca, który skleił podeszwę trwale za kilka złotych (dojazd do Arkadii, gdzie kupowałam buty, celem reklamacji wyniósłby więcej niż ta naprawa). W kwestii dziewczyn pracujących w Hego'sie - nie wiem, skąd się biorą tak negatywne komentarze na ich temat. Zawsze są miłe. Do tego - co bardzo cenię - nie są nachalne. Opinia odnosi się zarówno do osób pracujących w Arkadii jak i w Factory w Ursusie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 15:24 Wedug polskiego prawa firma niestey nie ma obowiązku powołać rzeczoznawcy. Mozesz to zrobic na własną rękę, koszt to ok 50 zł, więc przy cenie 400 zł raczej by ci się opłacało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyczliwy Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.wspiz.edu.pl 22.10.06, 14:06 Hego`s dziala jak najbardziej zgodnie z polskim prawem i jesli macie pretensje to powinniscie je miec raczej do prawa a nie do sklepu . Po drugie wszystkie swoje frustracje przelewacie na obsluge sklepu a to chyba nie jest wporzadku . Panie ktore tam pracuja tez sa ludzmi!! Jesli ktos na nie krzyczy i sie na nich wyzywa to nie dziwei sie ze zareaguja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ratel Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.broker.com.pl 12.01.07, 11:05 Moja Dziewczyna pracowała w HEGO'S i niestety jest to firma podobna do tych jak TESCo czy BIedronka, wyzysk maxymalny, praca nierzadko po 13 godzin, buty nietrwałe, znam zaplecze, więc prosze mi wierzyć. Codziennym pytaniem jakie zadawał szef-makaroniarz, było ILE PAR SPRZEDANYCH ??? jak było ło, kroili premię aż iskry leciały, że o pretensjach nie wspomnę. Są nastaiwieni tylko na sprzedaż ilościową, próbowalinawet nakaniać dziewczyny pracujcące tam, w czasie gdy nie było na sklepie ruchu, aby wyszły na pasarz i zapraszały klientów z zewnątrz !!! PARANOJA!!! A co do reklamacji, to zgadzam się z opinią iż to szefowa decyduje o uznaniu reklamacji!!! WYSTRZEGAJCIE SIĘ TEGO SKLEPU !!! TO WYZYSKIWACZE Z WŁOCH !!! Krakó jest najgorszy, Galeria Krakowska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knur Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: 83.238.186.* 29.01.07, 19:50 TUTI MAKARONI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 21:05 hmmm.. po pierwsze chyba wyjawiamy jakieś tajemnice, co?? a po drugie to chyba tam jest szefowa a nie szef?? no cóż jak ktoś ma pretensje do wszystkiego, to i do niczego się przyczepi... BURAK i kłamczuch!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigosss Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.subscribers.sferia.net 10.09.07, 17:46 co ty piepszysz człowieku!! to co napisał ten chłopak to całkowita prawda !!! w sklepie panuje wyzysk zabierają premię za byle g....no. oszukują pracowników zmieniają grafiki coraz częsciej, szefowa nie liczy sie kompletnie ze swoimi pracownikami, a jak już się jej prawde powie prosto w oczy to masz prze......bane. ciągle się czepia i nie masz spokoju a o premi możesz zaponieć. szef jest nawet wporzo bo da sie z nim pogadać. co do butów to kompletne do w urzytkowaniu!!!! nie wierze, że jakieś się dobrze noszą wytarczy pójćś do centrum na ursus i tam sobie popatrzeć w jakich butach chodzą panie ekspedientki zapewniam, że buty nie maja wiecej jak 2 miesiące i noszone są jedynie po sklepie... buty sie kompletnie źle nosza szybko niszczą i reklamacje są rozptrywane przez osoby niekompetentne i oszywiście przez szefową.... dodam, że zanim kupisz buty w tym sklepuie dobrze się zastanów!!!! mimo wszystko radze omijać te sklepy z daleka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.08.14, 12:12 Rodzinna firma krzak,zero struktur, zero procedur,w biurze pracują święte krowy z rodziny co wiąże sie z "spychologią stosowaną"; pracownik na sklepie zajmuje się wszystkim,od magazyniera kasjera, sprzedawcy online, pracownika biurowego, specjalisty od reklamacji, rzeczoznwacy i mozna wymienac dalej. Dostawy są kiedy popadnie np.w soboty w środku dnia:),nie przestrzegają praw pracowniczych (brak krzesła, brak stolika do zjedzenia przez cały dzien obiadu) praca po 12h z 8 zł netto na umowę zlecenie - premie tylko w ogłoszeniu o prace- targety na zasadzie "kopiuj-wklej pomiędzy sklepami - zero szans na wyrobienie!!-zero motywacji, zero pochwał- koordynatorka obgaduje pracowników, rozmawia jak z upośledzonymi umysłowo- nagminnie wysyła emaile z przypomnieniem o dobrowolnych:) składkach na urodziny, imieniny, narodziny etc. szefa, szefowej i całej familii -działa to tylko w jedna stronę- o pracowniku nikt nie pamięta, a rozmowa sprowadza się do telefonow z pytaniem ILE??!! i co tak mało:) ludzie pracuja po kilka miesięcy i rezygnują z pracy lub nawet jej nie podejmuja po dniach próbnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosch1 Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: 89.101.38.* 21.01.07, 19:09 dzięki!a właśnie chciałam sobie jakieś kupić ale w tym wypadku ominę ten sklep....szerokim łukiem:0 Odpowiedz Link Zgłoś
sensiblue Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's 23.02.07, 14:10 dziwne... mam sporo par butów hego'sa i są trwałe, wygodne, nic złego z nimi się nie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
sensiblue Polecam HEGO'Sy 23.02.07, 14:12 naprawdę - zarówno pod względem samych butów, jak i np obsługi w sklepach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natal Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.aster.pl 02.03.07, 00:42 ceny jak na tej jakości buty są faktycznie za wysokie. Letnie koturny na pasku prawie 500pln - za tyle można sobie kupić ładniejsze i porządniejsze w pollinim. Mam kilka par butów od nich: w kozakach po miesiącu chodzenia odkleił się lewy obcas (nie chodzę po bruku, jeżdżę automatem, a tą samą parę noszę max2razy w tygodniu, więc raczej ich jakoś mocno nie zużywam); zamszowe pantofle z kokardką..-kokardka odpadła przy pierwszym założeniu. Reszta jakoś się trzyma, pewnie dlatego że jest mało eksploatowana. No ale mają oryginalny wygląd, na marca jacobsa jeszcze mnie nie stać, więc nieprędko zrezygnuje z tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 12:36 Jezu, jak dobrze ze tu weszlam zanim kupilam buciki w Hego's. Ja mam w ogole pecha do butow, a jeszcze wiekszego do reklamacji, ktore jak na zlosc nie chca byc uwzgledniane z jakis naprawde dziwnych powodow. Kiedys (za czasow studenckich) zareklamowalam buty Martensa. Trzymali mi je 2 tygodnie, po czym napisali, ze nic z tym nie zrobia, bo na pewno chodzilam w nich po wodzie! Sory, po pierwsze glany z samego zalozenia sa butami przystosowanymi do extremalnych sytuacji, a po drugie wcale po wodzie nie chodzilam (chyba ze liczyc deszcz, ale wtedy tez nie biegalam po kaluzach), o buty bardzo dbalam, bo w tamtych czasach buty za 400zl to byl dla mnie ogromny wydatek. I tak to jest, ze niby gwarancja, a jak przychodzi do reklamacji to pod byle pretekstem jej nie uwzglednia :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_23 Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 20:50 dzisiaj kupilam kolejna pare hegosow. biale sandalki na koturnie z paskiem. piekne. to dopiero 2 para butow z hegosa. pierwsze kupilam w grudniu, piekne botki na slupku. chodzilam w nich czesto i nadal sa w super stanie! nic sie nie stalo, tfu tfu tfu, dlatego zaufalam im drugi raz. nie oszukujmy sie. wszystkie buty od nich sa piekne i wyjatkowe! do tego cena jest moim zdaniem niewysoka. za 400 zl nigdzie bym nie dostala takich ladnych butow, jakie dzisiaj kupilam. obsluga w sklepie taka sobie. raczej nie ma co sobie paniami glowy zawracac bo sa irytujace. poza tym, to jedyny sklep w wawie, ktory znam, gdzie mozna kupic super modne torby george gina & lucy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H. Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.aster.pl 19.03.07, 13:11 Baby! Jakie wy glupie jestescie to az mnie krew zalewa. Narzekacie na obsluge, bo pewnie byscie chcialy , zeby panie z personelu przy was staly i calowaly po nogach zachwycajac sie wasza uroda i wdziekiem ! Sorry , ale pracujac 12,5 godziny to nikt , ale to nikt nie bedzie w stanie byc milym przez caly czas pracy. Proponuje wszystkim dama stac bez przerwy 12 godziny i zobaczymy co beda mowic . Pozatym jak przyjdzie taka jedna z druga i graja wielkie damy bo maja pieniadze to ma sie dosc. Traktujcie pracownikow sklepow jak ludzi rownych sobie to wtedy sie wam odwdziecza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_23 Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.technik.sth.ac.at 21.03.07, 20:54 jak sie paniom w sklepie nie chce stac po 12 godzin, bo im sie humor psuje, to niech sie zajma innym zajeciem! sama pracuje z ludzmi po 10 godzin na dobe i wiem, ze trudno sie caly czas usmiechac i byc milym, ale trzeba, bo to taka praca jest! moze warto zatrudnic ludzi, ktorzy to lubia?!? Odpowiedz Link Zgłoś
yagga1 Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's 31.03.07, 09:45 mam półbuciki Hegosa i torebkę - z torebki jestem bardzo zadowolona, a buciki - chociaż bardzo ładne według mnie - są sztywne i niewygodne, fatalnie mi się chodzi na wysokim obcaasie. Wyglądają mi na trwałe, zero śladów noszenia jak na razie. A co do kultury obsługi - Polska to totalny kontrast z taką na przykad Hiszpanią, że o Szwajcarii nie wspomnę... W Hiszpanii pamięta,m moje zaskoczenie, kiedy sprzedawca 9też pracujący długie godziny) z uniżeniem wkładał mi pantofelki na stopy, jak w przedwojennym filmie, po porstu celebrity! A w Polsce, często skrzywione mające za złe sprzedawczynie zajęte plotkami, krytycznie łypiące spode łba i robiące łaskę. Nie wszędzie, są chlubne wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 22:27 dzisiaj kupiłam kolejną parę bucików z tej firmy, poniewaz jestem z tej firmy bardzo zadowolona. Mają unikalny design i oto przeciez chodzi! a jesli chodzi o trwałość to buty te robione są po to, zeby chodzic w nich jeden sezon, a w kolejnym i tak juz beda niemodne, wiec czym tu sie przejmowac:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_23 Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.technik.sth.ac.at 19.04.07, 19:09 jak chwalilam te buty, to teraz musze sie mocno poskarzyc. z nowiutkich, zalozonych 2 raz (!!!) butow ODKRECIL SIE OBCAS I PO PROSTU ODPADL!!! myslalam, ze zawalu przez te buty dostane. koszt naprawy (13 euro) poki co na moj rachunek jako, ze zdarzylo sie to w wiedniu. ale wybiore sie na skarge na 100% do hegosa. jeszcze sie tam nie skarzylam na nic, wiec ciekawe, co powiedza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazynka Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.07, 17:26 ja nie rozumiem o co te pretensje. ja ma 15 par butow z hegosa i tylko tam kupuje buty i jestem bardzo zadowolona. obsluga jest swietna a dziewczyny tam pracujace bardzo mile.zawsze usmiechnie. uwazam ze jak kogos nie stac to nie powinien kupowac tam butow a nie miec pretensje . co do ceny dla mnie te buty sa tanie i bardzo orgynalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kor Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.starnettelecom.pl 06.09.07, 11:31 nie chodzi o to czy kogoś stac na te buty czy nie, bo jeżeli buty sie rozklejają albo odpada obcas po czwartym noszeniu, to sorry- płacenie za buble dużo kasy jest zwykłym nowobogackim buractwem (zresztą... to nie jest jakaś straaasznie luksusowa firma wiec nie ma o czym mówić) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czupakabra Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 21:25 Klakierom hegos'a dziękujemy. Za KAżDYM razem jak jestem w Hegosie, pojawia się przynajmniej jedna osoba, która robi reklamację i to w bardzo przykrej atmosferze. Dzięki temu jest tak "gęsto" i nieprzyjemnie, że ekspedientki zapominają podejść i zapytać mimo że szyja mi się prawie urywa i oko już kaprawe, zerkające po raz szósty o pomoc. Szlag trafia. beznadziejny sklep. dzięki temu jeszcze nic nie kupiłam! Ale: są też inne butki o fajnym designie, wcale nie musimy do hegosa chodzić: diesel, ecco, irregular choice... marc jacobs po wyprzedaży :D - kupiłam kiedyś przecudne nowe buty MJ za 300 PLN w austrii na wyprzedaży - CACUSZKO!! Polecam wyjazdy na outlety oraz omijanie Hegosa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka andrzejczyk Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.ip12.fastwebnet.it 11.11.08, 14:25 ja mam 3 pary butow marki hegos i nie narzekam.sa sliczne i wygodne co prawda kupione we wloszech.widac faktycznie niektore dziewczyny musza miec jakiegos pecha co do tych butow.moje sa ekstra i nic z nimi sie nie dzieje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 16:22 jak dla mnie najlepsza firma obuwnicza. Co z tego, że za niektóre pary trzeba zapłacić i 1200 zł. W jednej parze przechodziłam dwa sezony i gdyby nie to, że zjadł mi je pies przechodziłabym jeszcze kolejne dwa. Jak ktoś całe życie chodził w butach typu CCC to co się dziwić, że mu niewygodnie w czymś co jest z prawdziwej skóry, a nie plastiku typu kalosz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.starnettelecom.pl 06.09.07, 11:35 Co ty gadasz? buty typu kalosz to akurat Hego's sprzedaje.I przeciekają na dodatek.A jeśli kogoś nie stać na droższe buty niż z CCC to kiep i burak ten co sie z niego wysmiewa. Kiep też ten,co za dużą kase kupuje g... w złotym papierku i cieszy sie że firmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czupakabra Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 21:28 Dobrze powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
lris Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's 10.07.07, 21:32 Również mam problem z butami tej firmy- kilkakrotnie byłam z reklamacjami. Pomimo wciąż zgłaszanego przeze mnie problemu nie chcą oddać pieniędzy. A już KILKAKROTNIE odpadł NAPRAWIANY przez nich obcas. Bardzo prosze o kontakt osoby które miały podobny problem z tą firmą. Będę wdziączna za każdy mail. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss replay Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 11:37 Witaj niestety dopiero teraz trafiłam na to forum- nie wiem czy to nie za późno. Otóz jakis czas temu też miałam problemy z ta firmą. Kupiłam sandałki, w których po jednym dniu rozwarstwiła si epodeszwa. rekalamowałam jekilka razy, za kazdym razem sytuacja sie powtarzała. I tak zleciały 2 miesiące. okazało się równiez , ze Polskie prawo nie przewiduje zwrotu gotówki wogóle w takich przypadkach, wiec moje żadania reklamacyjne okazały sie nieuzasadnione. I tak minęło prawie całe lato ( sandały były kupione na początku sezonu). Majac wiec rozeznanie w swoich prawach, składając kolejna reklamację zarządałam wymiany na inny model. I naszczęście się udało, ale nie życzę nikomu tego, co ja wtedy przeszłam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss replay Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 11:48 A teraz kilka słów na temat samej firmy i obsługi. otóż kupuje tam buty od kilku sezonów, bardzo mi sie podobaja i mam doskonałą swiadomość za co płacę. Niestety nie za jakość, ale za design. Jesli chodzi o jakosc, to mam wiele zastrzeżen- mam sporo par butów, dlateogo nie eksploatuje konkrtnej pary az tak bardzo by miała się rozlecieć. a w przypadku hegosów ( mam ich kilka par), za kazdym razem miałam problemy. Każda para w jakis sposób się uszkodziła i to po bardzo krótkim czasie. Nie mam jednak zastrzezen co do Pań tam parcujących. Uwazam ze są miłe, ale jesli faktycznie ktos od nich wymaga, by zakładały buciki na stopę, to chyba lekko przesadza. Mimo licznych reklamacji tam składanych, nadal lubię ten sklep i pewnie teraz, na początku sezonu znowu zaglądne do niego w pierwszej kolejnosci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Szaranowicz Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 16:25 UWAGA MOJA HISTORIA JEST DOśĆ DłUGA!!! Hegosy to jakaś kompletna pomyłka!!! Kupiłam buty w maju zeszłego roku,balerinki śliczne,zamszowe. Podbić u szewca oczywiście musiałam. Kiedy dopiero,co odebrane od szewca, zakładałam (na szczęście w pokoju i kręciłam się po domku)_, odpadła mi ozdoba. Nie chciałam się bawić w reklamacje,więc poszłam do zaprzyjaźnionego szewca,który powiedział,ze mi tego nie zrobi,bo musiałby to kleić,a będzie to wyglądało do d... Pojechałam je zareklamować. Po wielkich trudach,przyjęły mi reklamację ( sama redagowałam treść reklamacji,bo Panie nie wiedziały co wpisać!!! - koszmar). Po MIESIąCU łaskawie wysłali mi list,że buty są zrobione i czekają na odbiór. Pojechałam do sklepu,a tam przeżyłam shock, bo ozdoba była chamsko przyklejona a na zamszowej skórze widać było zaschnięty klej.Ohyda!! Gdy zrobiłam awanturę, sprzedawczynie zapytały się o co mi chodzi,a jedna z nich zaczęła przy mnie PAZNOKCIEM zdrapywać klej, mówiąc,że przecież on schodzi!! Ja ich nie przyjęłam. Napisałam do sklepu skargę, którą zignorowali i wręcz nakazali mi odebrać je w trybie natychmiastowym,dając do zrozumienia,że sklep to nie przechowalnia. W grudniu przeszli samych siebie,bo w liście napisali,że mam w trybie 30 dni odebrać moje buty,bo jeśli nie przekażą je na cele charytatywne. Byłam pół roku za granicą i nie miałam kiedy tym się zająć. Teraz martwię się,że ta sprawa jest przedawniona, ale darować im to, to chyba najgorsza rzecz jaką można zrobić. Proszę o kontakt i radę, w końcu co dwie głowy to nie jedna. Mój mail ilo7zb@o2.pl Pozdrawiam, Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.aster.pl 21.07.07, 23:43 buty kupiłam dziś. ile wytrzymają zobaczymy, wyglądają solidnie. o obsłudze złego słowa powiedzieć nie mogę, zaglądałam tam już kilka razy i panie nawet mnie rozpoznają :) Myślę, że przy zakupie butów trzeba się kierować zdrowym rozsądkiem - stoją np. na półce białe półkozaczki - śliczne, skórka jak na małym kotku, mięciutkie jak kapcie, na skórzanej podeszwie ze szwem od spodniej strony - czyli sorry - nie na warszawskie ulice, błoto i tramwaje. chociaż śliczne - kupiłam inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.ph.ph.cox.net 25.07.07, 13:05 Mam chyba 3 pary tych butów i jestem bardzo zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzman Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 15:29 Podpisuje sie pod tematem rozmowy.Jezeli jej autor jeszcze tu wpada prosze o kontakt:top.grzechu@autograf.pl gdyz mam dla niego propozycje wspolpracy. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzman Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 15:31 Jezeli nadal tak uwazasz prosze o pilny kontakt:top.grzechu@autograf.pl.Mam dla Ciebie propozycje wspólpracy. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
yesper Uwaga: omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's!!! 20.09.07, 16:32 Witam, ja miałam jeszcze mniej szczęścia, ponieważ moje buty rozpadły się po zaledwie kliku godzinach noszenia! Po złożeniu reklamacji z żądaniem zwrotu pieniędzy bądź nowej pary butów, otrzymałam te same buty, naprawione, z - jak to określono - zachowaniem wszelkich walorów użytkowych i estetycznych. I co wg właścicielki oznaczają walory estetyczne - uwaga: przeszycie delikatnych czarnych pantofli wykończonych białą nitką, nićmi koloru bordowego!!! Odwołanie od tej reklamacji przez rzecznika praw konsumenta zostało zignorowane, w efekcie czego pozostaje jedynie sąd. Mimo, że bytu kosztowały ponad 400 PLN nie warto się tak szarpać, ale jedno jest pewne - sklepy i buty Hego's zamierzam omijać szerokim łukiem i wszystkim radzę to samo. Takiej ignorancji w stosunku do klienta, wciskania byle jakiej jakości za nieproporcjonalnie wysoką cenę nigdzie jeszcze nie spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusi Re: Uwaga: omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 11:32 a ja mam buty 4 sezony i uwazam ze sa genialne zreszta nie tylko ta para! po prostu cudowne najlepsze buty jakiE w zyciu mialam (a zawsze zdzieralam buty jak szalona;p) POLECAM TA FIRME hego's IS THE BEST:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmo Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: 217.153.131.* 22.01.08, 16:23 moje buty hegos, rozpadły się po ok. 2 tygodniach od zakupu. niestety reklamacja uwzględnia tylko wymianę na inny model. O zwrocie pieniędzy mozna zapomnieć. czekam już ponad pół roku żeby wybrac inny model! fatalna obsługa klienta!!! NIE POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: zaglądajcie do sklepów firmy HEGO'S IP: *.chello.pl 17.02.08, 00:32 w głowie mi sie nie miesci to co wszyscy tutaj wypisuja...dla mnie buty tej marki sa oryginalne, wygodne, poprostu swietne!!!a obsługa przesympatyczna...panie zawsze usmiechniete i z poczuciem chumoru(to cenie najbardziej)w dodatku zawsze dobrze doradza i nie wciskaja nic na siłe wiec nie rozumiem z kad w was ludzie tyle zalu i uprzedzen. jezeli nie umiecie uzytkowac butów tej marki to poprostu ich nie kupujcie a nie potem macie zal.Ludzie zastanówcie sie najpierw!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kati Re: NIE!!! zaglądajcie do sklepów firmy HEGO'S IP: *.chello.pl 17.02.08, 13:39 absolutnie odradzam zakupy w tych sklepach, buty za 699,00 PLN to wydatek nad którym trzeba sie zastanowić- teraz już wiem,że nawet nie warto się zastanawiać, tylko omijać sklep szerokim- nawet bardzo- łukiem. Buty po miesiacu noszenia- dodam że nie codziennie i nie były jakoś szczególnie eksploatowane- rozkleiły się... jedna naprawa, druga, trzecia i o dziwo cały czas but rozkleja się w tym samym miejscu, o zwrocie kasy czy wymianie zapomnijcie- profesjonalny szewc tej firmy na pewno naprawi obuwie (sic!), no i tak sie bawimy ze sklepem, ja reklamuję, oni naprawiają mimo wyraźnego zastrzeżenia, że naprawy nie chcę! naprawdę dziewczyny, zastanowcie się kilka razy,zanim popełnicie błąd kupna w tym sklepie, bo naprawdę można kupić o wiele bardziej wartościowe i lepiej wykonane obuwie w tej cenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katharsis Re: zaglądajcie do sklepów firmy HEGO'S IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.08, 14:59 mam 3 pary butów z tej firmy. nic sie z nimi nie dzieje, poniewaz o tego typu obuwie trzeba dbac. nie mam zadnych zastrzezen. polecam ta firme w 100% a co do wypowiedzi osob ktore tak bardzo skarza sie na te buty wyjscie jest jedno : zrezygnujcie z drogich markek i zamiencie na deichmanna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagna Re: zaglądajcie do sklepów firmy HEGO'S IP: *.dsk.uw.edu.pl 04.03.08, 13:00 ja swoje buciki mam już trzeci sezon, dodam, że to kozaki więc deszcz czy śnieg służą mi dzielnie, można w nich chodzić na okrągło bo są szalenie wygodne. Przede wszystkim jednak mają oryginalny wzór, któy nei często spotyka się na ulicach gdzie pełno pospolitych buciorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.alewtopa.pl Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 13:05 Może zechciała byś opisać to na www.alewtopa.pl ? To portal wymagającego klienta, ustrzegło by to innych przed zakupem w tym sklepie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iz Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: 83.142.220.* 25.03.08, 16:43 Dzisiaj kupiłam pierwszą pare hegosów, pomimo, ze przeczytałam wszystkie opinie na tym fotum. Wybrałam sie w nich na zakupy: godzina, dwie chodzenia po KAFELKACH. Kiedy przyszłam do domu i zdjełam buty byłam w szoku! Cała dolna podeszwa ZDARTA! Pani w sklepie poinformowała mnie, ze jest to skóra. Tymczasem buty są podbite tandetnym PAPIEREM! Jeszcze dzisiaj jade je oddać i jak słowo daje zrobie tam prawdziwą wojne jeśli nie dostane spowrotem 400 zł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iz Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: 83.142.220.* 25.03.08, 20:26 Pani w sklepie, powiedziała mi, ze zdarta warstwa to folia zabezpieczająca i trzeba ją zerwać. Zrobiłam to przy niej. Mimo to buty wyglądają fatalnie, a juz na pewno nie są warte 400 zł. Jednak wzory butów są tak niepowtarzalne, ze nie zrezygnuje z kolejnego zakupu. Na przyszłość tylko lepiej sie przyjrze jaką podeszwe ma but - i na pweno nie kupie juz skórzanej! Tych zdecydowanie nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.chello.pl 12.09.08, 13:07 skórzane podeszwy należy podzelować, a nie awanturować się bezpodstawnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paipai Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: 217.153.207.* 26.03.08, 10:55 Witam, nie mam czasu przeczytać teraz całej dyskusji jednak chciałabym dodać tu opis swojego przypadku. Kupiłam jesienią 2007 czułenka w Hegosie w Arkadii. Butki rozpadły się, a dokładniej pękły im w poprzek podeszwy, po 3-4 tygodniach chodzenia. Warto dodać, że były jakiejś innej marki mimo kupowania ich w sklepie Hegos. Ekspedientka bez problemu przyjęła reklamację i po 11 dniach kalendarzowych (czyli 3 dni przed czasem) oddzwoniła, że mogę do nich przyjść i wybrać sobie inne butki, bo niestety nie mają drugiej takiej samej pary w moim rozmiarze. Wszystko miło i sympatycznie. Co do wpisu dm_2006 mogę tylko powiedzieć, że być może jego przypadek był tak oczywisty, że z góry ekspedientki były w stanie przewidzieć opinię rzeczoznawcy. Pare lat temu byłam w podobnej sytuacji. Wtedy ekspedientka poradziła mi, żeby nie zgłaszała butów, bo nie będę mogła w nich chodzić przez 3 tygodnie, a z jej doświadczenia wynika, że rzeczoznawca odrzuci zgłoszenie. Nie posłuchałam jej wtedy. Odczekałam 3 tygodnie i... Dostałam decyzję o odrzuceniu mojego zgłoszenia:) Lato przeleciało i tyle po moim uporze:) Jednak rozumiem, że mimo wszystko sklep miał prawny obowiązek pokazania butów rzeczoznawcy, a jeśli tego nie zrobił, to popełnił duży błąd. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.chello.pl 12.09.08, 13:04 sklep nie ma prawnego obowiązku powoływania rzeczoznawcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paipai Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: 217.153.207.* 26.03.08, 11:00 Od siebie jeszcze tylko dodam, że dla mnie tragiczną jakość mają buty Zary. Wiem, bo kupuję je regularnie ze względu na kroje, kolory - no ogólnie podobają mi się. Tyle, że ilekroć się skuszę, kończy się to albo na oddaniu butów do reklamacji, albo na rozpaczy w domu, bo materiał nie wytrzymał, coś zmieniło kolor itp. Odpowiedz Link Zgłoś
shlasa Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's 02.04.08, 13:21 co do zary - to rzeczywiście mają fatalne te buty, twarde, szybko sie niszczą, ale są ładne...dlatego mimo, że parę razy się nacięłam, to znowu kupiłam tam buty. a teraz do rzeczy - hegos. łącznie mam 4 pary od nich. 2 z nich strasznie mi się rozciągnęły, rozbiły. jedne z nich zareklamowałam - rozpatrzenie reklamacji trwało mniej niż 24 h, sądze, że to trochę za krótki czas, żeby sensownie podejść do sprawy. pani ekspedientka mi oznajmiła, że skóra, to taki materiał i ma prawo się rozciagnąć. byłam w federacji konsumentów, no i wniosek jest taki, że jeśli sprzedawca nie ma dobrych chęci, to sprawa może się skończyc w sądzie. darowałam sobie. buty noszę, ale z 3 wkładkami. nadal zaglądam tam i kupuje buty, bo są po prostu świetne, niepowtarzalne i oryginalne. teraz oczywiście bardziej dokładnie przyglądam się butom, któte kupuje. tak w ogóle w temacie obuwniczym - czy zauważyłyście/ zauważyliście jakiś ogólnonarodowy problem obuwniczy? jeśli ktoś dysponuje średnim portfelem, czy maksymalnie wydaje na buty 400-500 pln(nie mówię o kozakach, bo te z reguły są o wiele droższe), to nie ma ich gdzie kupować. bata - masakra, venezia - jakieś tandetne wzory spod pałacu. aldo - nuda. chętnie dowiem się, co o tym myślicie. a co do pań ekspedientek, to jakoś mi nie podpadły. zgadzam się z opiniami, że dziewczyny pracujące w centrach handlowych mają jakąś tragedię, smutek wypisany na twarzy, albo maksymalne znudzenie. rozumiem, że ciężko itd. ale nikt im pracy nie wybierał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Buty HEGO's są OK IP: *.ib.com.pl 24.04.08, 17:21 Mam parę butów za 199 zł, brązowe lakierki - takie przed kostkę. Nic mi się nie rozkleja ani nic w tym stylu :) Buty śliczne , jedyne w swoim rodzaju. Mam je już 4 miesiące ;) i chodzę w nich codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiabb Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's !!!!!!!!!!! IP: *.stk.vectranet.pl 18.07.08, 00:41 Zgadzam sie w pełni!!!!! ja u nich kupilam dwie pary butów, jedne jesienne a drugie kozaczki i obydwie pary sie porosklejaly przy podeszwie po ok. 3 - 4 miesiacach chodzenia, a w kozakach nie dosc że cała wyściułka poszła na podeszwie, to na podbiciu szef poszedł, a firma Hegos tak rozpatrzyla reklamacje ze byla ona na korzysc firmy! Generalnie ja jestem bardzo NIEZADOWOLONA z obsługi firmy i NIGDY juz tam nie kupie ŻADNYCH BUTOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!bo jesli place taka kase za buty to wymagam żeby były dobrej jakości a to co oni sprzedają! to TANDETA!!!!rozpadaja sie po 4 miesiacach chodzenia!!! tyle że mają fajny design, ale ile w takich butach pochodzisz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klienta Hego' Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's !!!!!!!!!! IP: *.gprs.plus.pl 28.09.08, 12:56 kupiłam tam kilkanaście par butów, ale to ostatnie to faktycznie tandeta. Zareklamowałam je i od tego momentu ciągam się z tą firmą. Wszystkie reklamacje są odrzucane, Dział reklamacji w postaci sprzedawcy wysyła standardowe pisma do klientów, nie z ma z kim tam rozmawiać. Kierownik sklepu Hegos sam mnie doesłał do PIH, śmieje mi się w oczy, że mam takie prawo a oni i tak tej reklamacji mi nie uznają. Sama poprosiłam o rzeczoznawcę, bo na taką usługe też nie wydają pieniędzy. Obsługa i produkty to ruina tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.chello.pl 02.10.08, 13:42 Buty cena 599, zł. Sklep Katowice SCC. Po kilku miesiącach całkowicie zdarte obcasy i odklejona podeszwa.Reklamacja. Żadnego rzeczoznawcy, decyduje opinia pani ze sklepu, krótka odpowiedz, reklamacja odrzucona, jak się nie podoba można iść do sądu. Szok. Nie wierzyłam, że dziś jeszcze tak można traktować klienta. "Sprzedawczyni" sprawiała wrażenie, że odrzucanie reklamacji sprawia jej przyjemność. Po dosyć ostrej wymianie zdań, stwierdziła "poraża mnie pani inteligencja". Jeśli ktoś zapomniał o "sklepowych" z czasów PRL, zapraszam do HEGOS w Silesia City Center. Odpowiedz Link Zgłoś
1malwinka Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's 25.06.09, 14:09 szok!!! rzeczywiście może człowieka porazić inteligencja osoby, która reklamuje zdarte obcasy!!! ta sprzedawczyni z czasów PRL powinna umieścić w sklepie zdjęcia klientów takich jak Ty i umieścić napis " tych klientów nie obsługujemy". Zachowanie klientów i ich kultura konsumencka, nawyki również w wielu przypadkach przypominają czasy, o których wspomniałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: 78.133.200.* 22.10.08, 13:45 Zgadzam się z przedmówcą! 2 lata temu kupiłam u nich buty (za 600zł), które po bardzo krótkim czasie się rozkleiły. Niedawno złożyłam reklamację, oczywiście została odrzucona. I jeszcze zostałam w dośc niemiły sposób poinformowana, że pani radzi mi poczytać sobie przepisy. Obsługa klienta na żenującym poziomie, odpowidzialność tej firmy za wyprodukowany towar konczy się na zainkasowaniu gotówki i wyjściu klienta ze sklepu. Radzę OMIJAĆ SKLEP szerokim łukiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁY SPRZEDAWCA Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.08, 18:40 zgadzam się, że buty są kiepskie pod względem jakości. Reklamacja- coś takiego w sklepach Hegos nie istnieje!!! Tandeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.16, 21:35 Hegos to masakra , Potwierdzam wcześniejsze wpisy. Na reklamację odpowiadają negatywnie .Złożyłam ją z uwagi na rozprucie się szwów na lewym bucie ,co było ewidentnie wadą szycia .Dostałam odpowiedź, że ...mam niekształtne stopy i to jest powodem przetarcia szwów.???!!! W pierwszym odruchu chciałam oddać sprawę do UOKIK bo ewidentnie oszukują klienta ,ale po namyśle odpuściłam uznając ,że najlepszą metodą będzie omijanie ich skelpów szerokim łukiem czego sobie i innym potencjalnym konsumentom życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.16, 20:56 Święta prawda, reklamacje rozpatrywane negatywnie, wszystko twoja wina. Jakaś Pani od reklamacji pisze takie bzdury (ciekawe skąd jej się to bierze). Buty najlepiej odłożyć na półkę i patrzeć czy się nie uszkodzą przypadkiem. Ja sobie nie pozwolę na stratę takich pieniędzy najpierw idę do rzecznika a jak ten nie pomoże to do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka.net Re: Omijajcie sklepy/buty firmy HEGO's 27.04.16, 09:39 I ja dokładnie zrobię to samo! nie przystali na załatwienie sprawy przed sądem polubownym wiec wnoszę sprawę cywilną do sądu chodzi o zasadę nikt nie będzie bezkarnie robił z ludzi idiotów! Odpowiedz Link Zgłoś