Dodaj do ulubionych

dobre/złe jakościowo marki ciuchów

26.08.13, 22:27
Czyli jakie marki ciuchów polecacie/odradzacie ze względu na jakość,biorąc pod uwagę rzeczy z każdej półki - i tej niższej,i tej średniej oraz tej wyższej,uznawanej za dobrą.Ja do tej ostatniej jeszcze nie dotarłam,więc pewnie dlatego trudno mi znaleźć dobre jakościowo ciuchy.

Tak piszę po ostatnich zakupach i kilku praniach,kiedy to cienki żakiecik i sukienka z baskinką zmechaciły się już po drugim nałożeniu.A to wszystko tylko w Mohito,gdzie za bluzkę z krótkim rękawem zapłacisz ok.70 zł.Ale fakt faktem,po tych ciuchach widać "jakość" i w sumie naciąć można się trochę na własne życzenie.

A z drugiej strony to takie Reserved w ciągu kilku lat jednak trochę poprawiło jakość i tak jak kilka lat temu większość rzeczy szybko mi się mechaciła i pruła, tak teraz popruła mi się jednak letnia bluzka raczej z młodzieżowej linii.

A co do Zary,to nie uważam tej marki za złą.Ok,wzornictwo bywa "tanie",ale z jakością nie jest wg mnie tak źle.
Obserwuj wątek
    • solejrolia Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 26.08.13, 22:32
      w każdym sklepie można trafić na byle co. a w sklepie, po którym raczej jakości nie ma co się spodziewać, można natrafić na coś nie do zdarcia.
      apropo, jutro jadę zareklamować koszulkę z tally weijl, była ciemna grafitowa, teraz jest prawie biała i niemalże przeroczysta, 3 może 4prana i jest jak gaza. ale fason ok, i nadruk też, tylko ta tkanina, masakra.
    • martha_marcy_may_marlene Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 26.08.13, 22:37
      Ja polecam Pretty One i Kossmann, ale w segmencie eleganckich ubrań.
      Co do Pretty, to kupuję od kilku lat, a ubrania wielokrotnie prane (w trybie ręcznym na 30 stopni) wyglądają ciągle jak nowe.
      A letnie sukienki zdarza mi się kupować w Zarze i jestem zadowolona z jakości.
    • drosetka Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 26.08.13, 22:42
      Zalezy kto co uważa za niską, średnia i wysoką półkę. ja lubię dla dzieciaków ubrania z cheeroke i z f&f , to raczej niska półka, ale cena bardzo atrakcyjna a jakość w porządku, z reserved , 5-10, 15 czy smyka uważam za tą średnią, cena niekiedy zawyzona w stosunku do jakości. Polecam t-shirty z Tatuum , świetne jakosciowo wytrzymują kilka sezonów, warte swojej ceny. Do Zary nie zaglądam bo dla mnie to zbyt wysoka półkatongue_out wybieram raczej Camaieu, Reserved, Green point, Taboo, Takko,a ostatnio kupiłam sobie świetną kurtkę jesienną z f&f i jestem baardzo zadowolonasmile
    • 18lipcowa3 Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 26.08.13, 22:55
      Reserved ma szmaciska jakich mało, HM dorosłe też.

Next ma bardzo przyzwoite dziecięce.
    • drinkit Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 26.08.13, 23:10
      Polecam
      - Petit Bateau (nie wiem czy w PL są ciuchy dla dorosłych, nie do zdarcia)
      - Esprit
      - o dziwo Orsay
      - Big Star

Nie polecam
      - Mohito
      - Mango (tzn nie polecam wydawania tam dużej kasy np na płaszcz, bo podkoszulki i spodenki na przecenie są ok, nie ma co się zmechacić, ale parę razy zawiodłam się na poważniejszych zakupach. Szkoda, bo uwielbiam ich wzornictwo, czasem się łamię i kupuję)
      - Reserved - coś im się stało z jakością jakiś czas temu
      - Promod - j.w., też szkoda

Tradycyjnie nie polecam do poważniejszych rzeczy H&M, ale do skarpetek, majtek, t-shirtów bawełnianych, ew. ciuchów jednosezonowych na przecenie po 30 zł jak najbardziej.

• thegimel Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 26.08.13, 23:32
      Ja Zary nie polecam, owszem ciuchy są ładne, ale jakość jest zbyt niska w stosunku do ceny.
      • czar_bajry Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 00:05
        Zara, H&M czy C&A to sklepy w których ubieram syna, ok z Zary korzystam też sama.
        Dobry gatunkowo jest Next i M&S.
        Dla siebie preferuję T.H , MNG oraz Carry i czasami Massimo Dutti,
        Moje córki bardzo lubiły Cropp-a i Benetton teraz kupują w Bershka i Stradivarius.
        Oczywiście o Pumie , Adidasie i Nike nie wspominam. Syn nie wyobraża sobie innych butów i strojów sportowych córki zresztą też.
    • edelstein Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 00:00

Polecam:
      -TH
      -Ralph Lauren
      -G-star
      -erstings family (dzieci)
      -mexx (dzieci)
      -disney
      -name it

Nie polecam:
      -s.oliver
      -h&m
      -c&a
      -zara
      -primark
      -diesel
      -guess
      -
      "Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
    • enatealie Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 00:26
      Polecam: Tommy Hilfiger - świetna jakość swetrów, podobnie koszule tej firmy, ciągle jak nowe. Cena może wydawać się wysoka, ale warto. Szczególnie w przypadku klasycznej białej/niebieskiej koszuli. Z tzw. sieciówek, które (jeszcze) nie obniżyły lotów wymienię: Tatuum, Topshop, Marks & Spencer. Dobrą jakością moim zdaniem odznaczają się też ubrania niektórych firm "dżinsowych" - Lee, Wrangler. Odradzam: Pepe Jeans - ciuchy porównywalne z wyglądu i jakości do zwykłej sieciówki, a ceny bez wyprzedaży kosmiczne, zwłaszcza letnich, cieniutkich sukienek. Orsay, Mohito - nie lubię za sztuczne tkaniny, po większości ubrań tych marek widać bylejakość. Promod - nad tym ubolewam, bo w przeciągu jakiś 2 lat z dobrego sklepu zrobił się droższy H&M. Mieszane uczucia mam do Zary, budzącej zresztą skrajne emocje, co widać nawet na forum. Kupuję tam głównie żakiety i z nich jestem zadowolona.
      • evee1 Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 00:50
        > Tommy Hilfiger - świetna jakość swetrów
        Ja ich swetry bardzo lubie, tylko dlaczego po trzech praniach robia sie takie krotkie?
        Mam sweter welniany z Marks & Spencer, ktory nosze i piore w pralce od 10 lat i caly czas wyglada jak nowy. I mezowska koszulka z Tesco tez juz dekade wytrzymala i nadal tez trzyma sie swietnie.
    • mayaalex Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 00:59
      Cos dobrej jakosci moze trafic sie wszedzie, cos co sie szybko zeszmaci niestety tez.
      Pamietam, ze kiedys, gdy h&m nie bylo jeszcze w Polsce, kupowalam tam sobie ciuchy przy okazji roznych zagranicznych wyjazdow i generalnie ich jakosc byla naprawde niezla. Teraz czasem tez cos tam kupie ale zazwyczaj to sa ubrania niemalze jednorazowego uzytku bo jednak szybko niszcza sie w praniu.
      Zazwyczaj zadowolona jestem ze stosunku ceny do jakosci w tatuum, wytrzymaly jest esprit i mexx (ale nie zawsze maja ciuchy w moim guscie i stylu wiec nie mam od nich zbyt wielu rzeczy), raczej nie ma problemow z massimo dutti. Benetton i sisley - przeroznie. Nie do zdarcia sa koszulki polo lacoste i wszelakie ciuchy calvina kleina, bardzo dobra jakosc ma max mara, z ralphem laurenem jest roznie - pare rzeczy szybko mi sie spralo, inne nosza sie rewelacyjnie. Podobnie tommy hilfiger. Jackpot, part two i in wear (to chyba wszystko jedna marka) sa nie do zdarcia. W Zarze kupuje rzadko i nigdy nie wybieram ich najtanszych ciuchow ale generalnie u mnie sie sprawdzaja (czarny prochowiec nosilam chyba 5 lat, jasny mam przynajmniej 4 lata i juz mam go serdecznie dosc ale nie jest w ogole znoszony - a w Belgii prochowiec nosze na okraglo smile
      Dla dzieci najlepsze ciuszki, zwlaszcza body i w ogole bielizne ma wg mnie petit bateau. Widac kolosalna roznice w porownianiu w wszystkimi innymi markami - nic sie nie wyciaga, nie odksztalca, kolor nie blednie ani nie zolknie.
      • evee1 Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 03:30
        > Pamietam, ze kiedys, gdy h&m nie bylo jeszcze w Polsce, kupowalam tam sobie ciu
        > chy przy okazji roznych zagranicznych wyjazdow i generalnie ich jakosc byla nap
        > rawde niezla.
        Ja mieszkalam w Londynie te 10 lat temu, to pamietam, ze H&M mialo dzieciece ciuchy swietnej jakosci, ale dla doroslych to byly doslownie szmaty - przede wszystkim kiepsko uszyte i rozlazilo sie i tracilo ksztalt po paru praniach.
        • opium74 Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 06:53
          Nie kupię nic z 5-10-15. Badziewia jakich mało. Miałam 3 rzeczy od nich jak dziecko było jeszcze małe. Rzeczy dostane w prezencie. We wszystkich 3 sztukach zatrzaski rozpadły się przy pierwszym użyciu.
          Tesco miało kilka lat temu fajne rzeczy dla niemowląt. Ostatnio szukałam czegoś dla znajomych. Poszłam poszukać do Tesco a tam body dla dziewczynki za 56pln. Trochę drogo...
          Nie kupuje już jeansow dziecięcych w C&A. Przecieraja się znacznie szybciej niż z H&M czy Zary czy Khappala.
          Nie kupuje w Reserced Kids. Nadruki bledna po 2-3 praniach.
          Cropp wg mnie bardzo kiepska jakość. Kilka lat temu się nacielam na bardzo kiepskie spodnie.
          Jednak znajoma młodzież sobie chwali.
    • yen26 Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 08:12
      fajny wątek
      ja juz nie wiem gdzie kupowac tshirty, by sie nie skróciły, zwęziły, szwy nie przekrecały...
      za to wiem, ze wiecej nie kupię w Butiku, Reserved, House, Camaieu. W miarę ok jest Carry, tanie na przecenie, oraz Tesco. Generalnie poszukuję tshirtów z opadajacym rękawem nie wszywanym, takim jakby z tego samego kawałka materiału co reszta bluzki- i takich nie widziłam w TH, Tom Taylor, Esprit..duzo takich ma reserved, ale ta jakość;/ HM jest ok, po przecenie, na 1 sezon. W Zarze nie kupuje- ceny z kosmosu.
      • naturella Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 08:33
        Dobre jakościowo rzeczy kupuję w Tchibo, w Solarze i w Esprit. Ten ostatni lubię najbardziej, nie ma stamtąd rzeczy, która by się skiepściła po praniu, czy po krótkim noszeniu. Zazwyczaj noszę te rzeczy, aż się podrą, czy np. odbarwią podczas szorowania wanny Cifem smile

Zara - bywa dobra, bywa kiepska, tak samo z ciuchami dla dzieci. Promod - beznadziejna jakość, wszystko się rozciąga, mechaci, zmienia fason. Swetry gryzą.
        • mayaalex Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 09:25
          O, wlasnie, zapomnialam o Solarze - tez zazwyczaj maja dobra jakosc.
      • attiya Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 22:00
        jeśli chodzi o lepsze tshirty, to niestety zostaje drogi Aeropostale. Gap też jest niezły ale tych szukam w necie, bo polski Gap to jakies nieporozumienie - choć ze dwa razy kupiłam coś tam w ludzkich cenach
        odpadają
        h&m - szmaty,szmaty i szmaty - nie wiem czemu ludzie tak zachwycają się owym sklepem - nawet Cary tych szmat nie przebija
        Promod - z 10 lat temu to można było coś tam jeszcze kupic, teraz to jeszcze gorszy sklep niż H&M
        Czasem zdarza mi się kupić jakąś perełkę w Greenpoint
        no i już kilka perełek - choćby tshirty, które ciągle wyglądaja jak nowe - kupiłam w Pepco
        • tully.makker Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 29.08.13, 20:09
          Aeropostale? Prosze cie. Mam sporo rzeczy,, bo rodzina ze Stanow czesto przywozi w prezencie jak zjezdzaja do nas - tragedia, rozciagniecia, spierajace sie nadruki, brrr.
          • attiya Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 01.09.13, 11:27
            no pacz pani, bo też stamtąd takowe mam i absolutnie nie narzekam, widocznie na gorszy, wschodnioeuropejski sort trafiłaś suspicious
        • aneta-skarpeta Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 29.08.13, 20:52
          pepco- fenomen

kupiłam tam moje ulubione gatki-po tych z M&S-
          ostatnio u tesciow kupiłam mezowi tshirty w pepco, bo nie miał w czym latać- po 14 zł

juz którys raz piorę i NIC się z nimi nie dzieje

jestem szczerze zaskoczona
          • d.d.00 Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 17.09.13, 10:36
            Właśnie wczoraj byłam w pepco i nic nie kupiłam, ale tylko dlatego, że chciałam poczytać opinię o ciuchach z tego sklepu. Potrzebuję spodni dla niemowlaka, który jest na etapie raczkowania i szkoda mi trochę kasy na spodnie ze smyka, których ceny zaczynają się od 22,99 zł.
            • noem.i77 Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 17.09.13, 14:54
              Kupowałam niemowlęce body i pajacyki w Pepco. Jakość średnia, ale ponieważ dziecko w tym czasie szybko rosło kupowałam pajacyki za 9,99 i po 2 miesiącach wyrzucałam bez żalu. No i były miękkie, przyjemne w dotyku, bawełnianie.
      • ada16 Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 17.09.13, 15:14
        to się nazywa rękaw kimonowy smile
    • asia_i_p Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 08:35
      To niestety jest loteria trochę. Trzeba patrzeć na materiał - jasne, że w sklepie nie będzie wersji "po praniu", ale czasem już można dostrzec pod pachami tendencję do mechacenia się albo rozchodzenie się materiału przy szwach.
      No i nie każda firma ma dobre te same ubrania i trzyma te same parametry. I nie każdy przedmiot tej samej firmy trzyma je w równym stopniu. Jeansy na przykład: miałam dwie pary Dorothy Perkins, jedną mam do dziś, z drugiej kolor sprał się skandalicznie. T-shirty - Charles Voegele nie mechaci się nic a nic i trzyma formę, ale ciemne kolory stopniowo blakną i ma irytującą tendencję do wypruwania się nitek na dolnym obrębku. FF z długim rękawem trzyma się świetnie, z krótkim zrobiła się szmata prawie błyskawicznie (przestał być czarny).
      • ledzeppelin3 Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 08:49
        Zara ma b. dobre ciuchy.
        TK maxx- uwielbiam, można tam wyczaić za dobrą cenę np. Nine West, która ma fajną jakość.
        w peek and cloppenburg są różne cenowo półki, wszystkie ok jakościowo
        • tezee Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 09:53
          Byłam kilka razy w tym w Peeku i mam wrazenie ze tam są jakies stare kolekcje za dużą kasę, a te dostepne sieciówkowe ciuchy tez jakies dziwne brzydkie i drogie. Owszem ja mogę zapłacić ale musze czuc ze jest za co, w tym akurat sklepie nie ma za co.
          • pade Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 12:13
            Mam takie samo wrażenie co do Peek.

Esprit-dziwna rozmiarówka jak dla mnie.
            Reserved męski- bardzo dobra jakość, zresztą na damski też w sumie nie narzekam.
            Koszule męskie w h&m, np. lniane- bardzo dobra jakość.
            Cubus ok, Kappahl też, ale z wzornistwa już wyrosłamsmile
            Córę od dwóch lat ubieram w Zarze, ma stamtąd prawie wszystko i nic, dosłownie nic się nie zniszczyło. Ja tam reklamowałam raz torebkę, reszta-sukienki, marynarki, t-shirty, spodnie- są naprawdę dobrej jakości, brak śladów używania.
            Syn ubiera się w Croppie póki co. T-shirty i koszule chłopaków piorę w 50 stopniach i nic się nie dzieje.
            Odrzuca mnie od poliestrowych szmat z h&m, od 2-3 lat już nic tam nie kupuję, promod-ładne wzornictwo, ale jakość taka sobie.
          • ciastko_z_kota Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 29.08.13, 20:53
            Ja w peeku kupuję tylko koszule dla męża bo mają nasze ulubione slim fity. Chociaż ostatnio wyczaiłam, że Zara też ma całkiem niezłe i nie wiem czy się nie przerzucimy całkowicie.
          • aneta-skarpeta Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 29.08.13, 20:54
            ja w peku kupuje mezowi koszule casual- jest rozmiarówka, ceny przystepne, fajne kratki

sama tez mam wrazenie- patrzac na ciuchy pode mnie- ze są tam kolekcje sprzed lat

ale moja mam np kupiła tam kilka fajnych rzeczy dla siebie
    • guderianka Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 08:53
      mam wrażenie, że Reserved pogorszyło jakość swoich ubrań, szybko się rozpadają, przecierają, wyciągają
      Dobra jest marka Cubus, Reporter, H&M ale nie polski, marki angielskie, EarlyDays (ale nie bodziaki dla dzieci, jakoś fatalna), fajnie się noszą i piorą marki sieciówek F&F (Tesco), Lupilu(Lidl), In Extenso (Auchan)-są fajne cenowo i dobre jakościowo. Z dziecięcych jeszcze nie zawiodłam się na Cocodrillo. Jednak w każdej marce-są rzeczy dobre jakościowo i badziewne- niektóre ubrania z np. Carry noszą się długo i sa mocne, niektóre się rozlatują, trzeba czytać metki i sprawdzać rozciągliwość materiału, dotyk, obszycia itd.
      • zuzanna56 Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 09:05
        Dobre jakościowo obrania mają Jackpot, Esprit i Tatuum. Lubię ten pierwszy ale jest potwornie drogi. Mają niezłe przeceny.

Zara - może nie mam szczęścia ale większość rzeczy to po 7 praniach szmaty, a szkoda bo niektóre ubrania bardzo mi się podobają.

Monnari, Solar - bardzo dobra jakość, kiedyś częściej tam kupowałam.
        • aneta-skarpeta Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 29.08.13, 21:01
          kupiłam męzowi czapke w jackpocie- uwielbiam ich wzornictwo, ciuchy dobrze mi słuza

wydałam na czapkę prostą, robioną niby na drutach praktycznie 200 zł bo się zakochałam

a po miesiacu wyglądała jak szmatasad całkowicie się tego nie spodziewałam
      • tezee Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 09:22
        Lubię za jakość Theory,
        Max&CO, Max Mara,Boss,Dsquared, Vince,Burberry
        skóre od Jedynaka
        Spodnie/dzinsy j brand, MIH
        Buty
        Gianvito Rossi, Jimmy Choo
        Liu Jo

Na wyzszej półce najmarniej wypada mi jakosciowo Prada, byc może mam pecha,trafiłam na złe rzeczy. W Zarze kupuję pojedyncze ubrania jesli widze ze cos ma dobry skład np ostatnio sweter wełna z jedwabiem wygląda porządnie.

• fomica Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 09:19
      Moje typy na plus to Tatuum, Marks&Spencer i Promod. Z półki bardziej "dla dorosłych" Taranko i Gerry Weber, ale to juz drożyzna.
      Szerokim łukiem omijam H&M, C&A i Orsaya, przy czym ten bardziej z racji wyrośnięcia z kusych sukieneczek w jakich specjalizuje się ta młodzieżowa siec.
      • najma78 Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 09:47
        Kazda marka ma swoje hity i kity. Cena idzie zazwyczaj w parze z jakoscia, podkresle zazwyczaj. Sa tanie marki np Primark ktore maja calkiem trwale i porzadne ubrania np moja corka nosila od nich topy z dlugim rekawem, czarne, proste niezbyt grube po kilka lat i ani kolor sie nie spral, ani nie popruly czy zmechacily, ich prosty uniwersalny kroj spowodowal ze przejal je o 4.5 roki mlodszy brat wink kupuje pojedyncze rzeczy z roznych marek, jednak zawsze scisle przestrzegam zasad postepowania z rzeczami na metkach czyli temperatury i rodzaju prania i suszenia i wtedy rzeczy pozostaja bez zmian. Mechaca sie glownie tanie rzeczy, a takie kupuje czasem z gory zakladajac ze sa tylko na jeden sezon bo w przyszlym juz mi sie znudza.
        • aneta-skarpeta Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 29.08.13, 20:59
          mysle, że to jest tak
          kupjesz w primarku za 30 zł bluzkę i ci sie sciuchra po roku i mowisz- dobra jakosc- bo jest dobry stosunek jakosci do ceny

kupisz tschirt w jacpocie za 270 i ci sie sciuchra po 2 latach i mowisz- ale shit
    • zolla78 Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 10:24
      Poza jednym paskiem, nigdy nie przejechałam się na Orsay czy Camaieu. Co do Zary się nie wypowiem, gdyż tam nigdy na mnie nic nie pasuje. CA zależy co, trzeba uważać. Mają tam moim zdaniem fajne i tanie body dla dzieci. Śpiochy F&F też się super sprawdziły. Z reserved zrezygnowałam lata temu właśnie z uwagi na jakość. Mohito - według mnie większość wygląda jak szmatki, z bardzo wysoką ceną, i zwykle nie pasuje. H&M - też mi większość rzeczy szmatki przypomina, ale czasem coś znajdę.

Uwielbiam swetry i ogólne dzianiny z Solara. Nic się z tym nie dzieje po praniu. Jest też taka sieć Pretty Girl, można dostać fajne rzeczy, ale trzeba uważać na sztuczne materiały i jakość wykonania. Ale jak już się wybierze daną rzecz, to też się trzyma mimo prań itp.
      Nie zawiodła mnie też nigdy jakość MEXX. M&S nie lubię, zatem się nie wypowiem.

Ostatnio jeżeli chodzi o sukienki to kupuję przez internet, np. Beaty Curpiak czy Kartes. Dobra jakość, wzory nie z sieciówek.
    • koronka2012 Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 12:26
      Zraziłam się do Benettona, 2 bawełniane bluzki zbiegly mi się w praniu tak, że sięgają do pępka.
    • sonniva Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 12:44
      Testowałam wiele firm,
      teraz już wiem, że albo coś kupię w Solarze lub Simple, albo nic nie kupię.
      I tak jest, więc nawet po innych sklepach nie chodzę.

• anmoko Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 18:30
      Ostatnio siebie ubieram glownie w Simple i Marc'o Polo (kurtki, plaszcze, spodnice, swetry), koszulki basic kupuje w sieciówkach (gl.Zara, Reserved), dzinsy Mango, czasem cos kupie w Benettonie, czsem w Solarze,a bardzo rzadko w Reserved - gl.bawełne. Legginsy: Gatta, bielizna: Intimissimi. Buty: Ecco, Simple, Gino Rossi. Mam poj.rzeczy Tomy Hilfiger. Zwracam uwage na sklad materialu, wykonanie.Wlasciwie nie pamietam, kiedy ostatnio bylam niezadowolona z zakupow pod wzgledem jakoscismile
      Maz - ostatnio prawie wylacznie Boss (na wyprzedazachsmile,Levis, zrazil sie do Vistuli-ceny nieadekwatne do jakosci, powielanie fasonow.
      Dzieciary: gl. Kappahl (jak ja uwielbiam ich promocje!smile, czasem H&M, Smyk. Buty: Elefanten, Ecco, szmaciane-CCC.
    • mellona Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 20:05
      damskie:
      średnia półka: Vero Moda, H&M, Zara, Diesel, Sisley, Barbour, Massimo Dutti,
      wyższa półka: Stefanel, Trussardi, Patrizia Pepe, COS, Michael Kors
      męskie:
      RageAge, E.Zegna, Massimo Dutti, Burberry, Springfield, Diesel,

dzieci: kupowane tylko online
      Cosìcom'è, Petit Bateau, Catimini, Aden&Anais, Caramel, KappAhl seria Newbie, Zara Kids, Gudrun&Gudrun, Benetton, Tartine&Chocolat, polskie marki: Kids on the Moon, Hultaj Polski, Risk for Kids, Endo
      bielizna: kupowana głównie online
      Calvin Klein, Lejaby, Panache, Chantelle, Gossard, Rilke, Oysho, Aubade, Von Follies by DVT, Stella McCartney Underwear
      buciki kupowane za granicą lub online. w Polsce jak sieciowkowe to: Aldo, Goertz, Zara (jakość na jeden sezon)
    • suazi1 Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 27.08.13, 20:58
      Za słabe jakościowo uważam wszystkie marki należące do lpp, z cropp town i reserved na czele. Nienajgorszy jest New Yorker, przynajmniej w porównaniu do tego co serwuje lpp.
    • helufpi Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 28.08.13, 11:26
      Mam dużo rzeczy z Solaru i Jackpota i nie nacięłam się jeszcze (na Jackpota tylko raz, ale na uwieranie pod pachami, nie na jakość materiału i wykonania). Nie podpadł mi też promod, house i tatuum, ale mało tam kupowałam.
      Na większość marek się nacięłam - najbardziej spektakularnie (tzn. za największą kasę) na sisley, benetton, TH. Mimo to kupuję tam czasem, ale używam od razu i pilnuję paragonów.
      Od zary, promodu, H&M, orsaya itp. człowiek się wiele nie spodziewa, więc czasem może go spotkać miłe zaskoczenie. Mam wełniany sweter z zary, który po 8 latach jest nadal ładnysmile
      Z wyższej półki ciuchów nie kupuję, więc nie wiem.
      • doral2 Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 29.08.13, 20:45
        helufpi napisał(a):

"...Mam wełniany sweter z zary, który po 8 latach jest nadal ładnysmile.."

i nadal modny?
        józefiebrodaty, OSIEM LAT w tym samym swetrze?
        • aneta-skarpeta Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 29.08.13, 21:02
          smiem twierdzic, że to nie jest jej jedyny sweter i nie chodzi w nim non stopwink
    • vilez Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 28.08.13, 18:15
      W miarę dobre: Benetton, Tatuum, Mango (choć też si już nacięłam na butach z MNG). Vero Moda, H&M, C&A znacznie gorsze. Zara różnie.
    • anutek78 Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 29.08.13, 16:59
      Z tym jest coraz gorzej, dosłownie z sezonu na sezon jest coraz mniej sklepów, w których można kupić ciuch bez ryzyka. Zazwyczaj widać to już w sklepie - mnóstwo rzeczy już na wieszaku jest zmechaconych i pomiętych.
      Moim zdaniem jakość (ale i wysokie ceny) ciągle trzymają Esprit, Jackpot, Mexx.
      To samo jeszcze dwa lata temu powiedziałabym o Tatuum, ale teraz jakość bardzo spadła - koszulki z byle jakiej, bardzo cienkiej bawełny, sukienki w większości ze sztucznych tkanin. Podobnie z Solarem - kiedyś ich sweterki były nie do zdarcia, teraz dużo gorzej. Monnari od czasu kłopotów finansowych i niedoszłej upadłości zmieniło chyba dostawców tkanin, bo jakość poszła dramatycznie w dół. Simple ciągle ma ceny z kosmosu, a szyją z gorszych materiałów niż kiedyś i chyba przestali szyć w Polsce - to widać.
      Sukienki i spódnice z dobrych tkanin ma Bialcon, z bawełnianymi koszulkami jest już różnie.
      Ostatnie odkrycie - Tom Tailor, choć też nie wszystko, ale fajne spodnie, marynarki i t-shirty.
    • ciastko_z_kota Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 29.08.13, 20:49
      Ja już się mniej więcej nauczyłam oceniać ciuchy metodą macaną wspomaganą czytaniem metki. Zazwyczaj robię zakupy w Zarze, bo to jest na razie moja półka cenowa, jednak przyznaję, ze często zdarzają się tam szmatki 'do pierwszego prania'. Ich nie kupuję. Naprawdę udaje mi się uniknąć rozczarowań. Oprócz tego zaglądam do River Island, Massimo Dutti i innych podobnych półkowo sieciówek.

Ale niedawno kupiłam nawet dwie pary spodni w Stradivariusie, bo były tak tanie, że nie szkoda mi było zaryzykować; ale co do zasady unikam sklepów dla młodzieży.

Z troszkę droższych, zdarza mi się odwiedzić Simple, i C.O.S.

Mam też kilka perełek z TK Maxx, ale tu się trzeba nastawić na lumpeksowe grzebanie, na które nie zawsze ma się ochotę.

A, czasami kupuję basicowe tank topy w H&M, bo są nie do zdarcia. Tylko jeden mi się zmechacił, a niektóre mam już kilka lat. W całosci jednak ten sklep mnie odrzuca. Jakość materiałów jest porażająco zła.

Parę perełek mam z
    • aurealibertas Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 02.09.13, 17:23
      Całkiem dobre jakościowo rzeczy można kupić też przez internet. Oczywiście trzeba zawsze patrzeć na skład, producenta itp, bo wszędzie zdarzają się buble, a tu wiadomo łatwiej nas oszukać, bo nie można obejrzeć dokładnie i pomacać big_grin Ale za to ceny są bardzo zachęcające. I oczywiście jak wszędzie, są te lepsze sklepy i te gorsze. Ja często kupuję w sklepach internetowych i mogę Wam polecić szczególnie moje dwa ulubione: deezee.pl (z butami) i cudmoda.pl (ubrania, trochę dodatków). Wysyłka szybka, łatwo zrobić przelew, bardzo profesjonalnie. Polecam wink
      • nolus Re: dobre/złe jakościowo marki ciuchów 17.09.13, 15:00
        Trudno mi zaufać sklepom internetowym,ale może niedługo spróbuję...Jestem ciekawa tego zakupów tutaj: www.perhapsme.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka