Dodaj do ulubionych

Puzzle Castorland- warto?

04.02.12, 17:33
Jaka jest jakość tych puzzli? Czy porównywalna z Treflem?
Obserwuj wątek
    • tweety_28 Re: Puzzle Castorland- warto? 04.02.12, 18:26
      Córka miała z tej firmy te duże puzzle tzn. 24-elementowe (każdy wielkości dłoni ) i były super według mnie lepsze niż trefl.
      Małych miała jedno opakowanie i według mnie ta tekturka jest trochę grubsza niż w puzzlach firmy trefl.
      • beatag05 Re: Puzzle Castorland- warto? 04.02.12, 20:45
        Tak, jakosc porownywalna. Nie powiedzialabym, ze lepsza ale i nie gorsza. Postwilabym znak rownosci. Z Castorlandu ulozylam 2000el obrazek. Z Trefla 1000 i 500el. faktura jest tylko inna.
        • tweety_28 Re: Puzzle Castorland- warto? 04.02.12, 22:53
          Lepsze w mojej wypowiedzi było użyte tylko w odniesieniu do puzzli maxi tzn. tych z bardzo dużymi elementami ( obrazek około 70x50 składający się z 20 kawałków ).
    • alinka_li Re: Puzzle Castorland- warto? 09.02.12, 00:18
      Tak, porównywalna, tzn. dość kiepska. Kiedyś bardzo lubiłam układać puzzle (czyli moja opinia o jakości jest właśnie z "kiedyś", może teraz jest lepiej) i bezkonkurencyjne były tylko te marki Ravensburger: dobry, sztywny materiał, super wycięcie (nie zdazyło mi się w życiu znaleźć w nowym pudełku nie do końca rozcięte klocki), jeden klocek nigdy nie pasował gdzie indziej, niż w miejscu do niego przeznaczonego. Mogę je polecić z czystym sumieniem. Kiedyś były sporo droższe od Trefla i innych, ale teraz te różnice są znikome lub nie ma ich wcale.
    • adamokob Re: Puzzle Castorland- warto? 27.01.16, 07:49
      Byłem zdziwiony gdy zakupiłem pierwsze puzzle firmy Castorland,pozytywnie,po dokładnej analizie
      1000elementów,nie znalazłem żadnego który by się rozklejał,wycięte dobrze gdy złożymy dwa razem żaden nie wystaje,twarde,choć nie za grube.lecz nie ma to znaczenia,cena,rewelacyjna,doczepić mogę
      się jedynie do "pudełka"cienkie choć to kwestia gustu,puzzle TREFL-TO CAŁKOWITA PORAŻKA,NOWE
      TRZEBA KLEIĆ,ROZWARSTWIAJĄ SIĘ,DNO,TESTOWAŁEM 1000,500,ELEMENTÓW,NIGDY WIĘCEJ TEGO BADZIEWIA,!!!!jestem osobą prywatną,może jeszcze Clementoni-dziwne kształty,grafika na puzzlach,ZA MGŁĄ,ZAMAZANA,TRZEBA SIĘ PRZYZWYCZAIĆ,mnie się to źle układa,po analizie1500 elementów,część wygląda jakby "chciała się rozklejać"choć trzymają się jakoś,SZAŁU NIE MA W TEJ CENIE SPODZIEWAŁEM SIĘ CZEGOŚ LEPSZEGO,RAVENSBURGER-KLASA SAMA W SOBIE,INNE TESTY
      INNYM RAZEM,OCENY,CASTORLAND-5+,trefl-1,clementoni-4,ravensburger-6
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka