28.09.24, 14:47
Bodnar, który najpierw poprosił Barskiego o nominowanie Bilewicza na członka Prokuratury Krajowej, a potem ogłosił, że Barski nigdy nie był Prokuratorem Krajowym, jednocześnie utrzymując, że nominowanie do PK Bilskiego było skuteczne.

x.com/R_A_Ziemkiewicz/status/1839984786644852858
Obserwuj wątek
    • tomek.400 Re: . 28.09.24, 15:11

Istnieje możliwość dokonania autopoprawki decyzji, która została wcześniej podjęta — powiedział minister sprawiedliwości Adam Bodnar, odnosząc się do kontrasygnaty premiera.

O ruch Donalda Tuska "Fakt" zapytał prof. Andrzeja Zolla. — Nie mam wątpliwości , że kontrasygnata jest decyzją administracyjną, a w związku z tym może być zaskarżona do sądu administracyjnego
      Myślę, że decyzja jest nieważna. Nie ma takiej kompetencji premier. Decyzja zapadła i kropka

www.fakt.pl/polityka/burza-po-decyzji-tuska-prof-zoll-nie-ma-dobrych-wiesci-dla-premiera/41djb0k
    • tomek.400 Re: . 28.09.24, 16:06

Istnieje możliwość dokonania autopoprawki decyzji, która została wcześniej podjęta — powiedział minister sprawiedliwości Adam Bodnar, odnosząc się do kontrasygnaty premiera.

O ruch Donalda Tuska "Fakt" zapytał prof. Andrzeja Zolla. — Nie mam wątpliwości , że kontrasygnata jest decyzją administracyjną, a w związku z tym może być zaskarżona do sądu administracyjnego
      Myślę, że decyzja jest nieważna. Nie ma takiej kompetencji premier. Decyzja zapadła i kropka

-------------------------

Mogłem z tego zrobić osobny wątek bo przecież inna sprawa, ale to tez pokazuje w jak wiele bezprawia jest uwikłana obecna władza.

• marecky81 Re: . 30.09.24, 07:37
      test

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka