Dodaj do ulubionych

Zamosc a Unia

11.04.04, 19:42
jeszcze dni kilka i wchodzicie do Unii.Cala Polska wchodzi a jak Polska to i
Zamosc.Poniewaz zagrameniczna jestem poprosze o spostrzezenia i uwagi na ww
temat
Obserwuj wątek
    • azatem Re: Zamosc a Unia 11.04.04, 23:15
      Trudny temat zadalaś na późny wielkanocny wieczór i też chyba jestem za daleko
      od Zamościa żeby się wypowiadać , także też chyba poczekam na innych
      ale krótko - będzie dobrze
    • ubott.1 Re: Zamosc a Unia 12.04.04, 00:13
      Jest to duza szansa i dla Zamoscia i dla Polski. Musimy tylko sobie uzmyslowic,
      ze za darmo nic nie bedzie i od razu. 40 lat zylismy w innym ustroju i jak
      wyszlismy na tym. Teraz 40 lat pozyjmy z zachodem. To oczywiscie mala dygresja
      ale ja sadze, ze juz po paru latach bedzie widac efekty. Musimy tylko i my sie
      zabrac do pracy a nie tylko narzekac i czekac na manne. Tacy np. ukraincy
      majacy o wiele mniej niz my o wiele mniej narzekaja i usmiech gosci na ich
      ustach znacznie czesciej. Moze nie zauwazamy tego ale jak tak sie przyjrzec
      dokladniej to Polska bardzo poszla do przodu w ciagu ostatnich 15 lat. Sadze
      naet ze teraz rozwoj naszego kraju bedzie szybszy. Innego wyjscia dla Polski ja
      nie widze. Oczywiscie takze nalezy rozwijac dobre stosunki ze wschodem. Ze
      wzgledu na nasze polozenie bliskie tych panstw mozemy duzo zyskac na handlu
      Unii z np. Ukraina czy tez Bialorusia. Oby tylko politycy znowu nie mieszali i
      ciagneli kazdy w swa strone.
      • czuk1 Re: Zamosc a Unia 12.04.04, 13:48
        ubott.1 napisał:

> Jest to duza szansa i dla Zamoscia i dla Polski. Musimy tylko sobie
        uzmyslowic,
        >
        > ze za darmo nic nie bedzie i od razu. 40 lat zylismy w innym ustroju i jak
        > wyszlismy na tym. Teraz 40 lat pozyjmy z zachodem. To oczywiscie mala
        dygresja
        > ale ja sadze, ze juz po paru latach bedzie widac efekty. Musimy tylko i my
        sie
        > zabrac do pracy a nie tylko narzekac i czekac na manne. Tacy np. ukraincy
        > majacy o wiele mniej niz my o wiele mniej narzekaja i usmiech gosci na ich
        > ustach znacznie czesciej. Moze nie zauwazamy tego ale jak tak sie przyjrzec
        > dokladniej to Polska bardzo poszla do przodu w ciagu ostatnich 15 lat. Sadze
        > naet ze teraz rozwoj naszego kraju bedzie szybszy. Innego wyjscia dla Polski
        ja
        >
        > nie widze. Oczywiscie takze nalezy rozwijac dobre stosunki ze wschodem. Ze
        > wzgledu na nasze polozenie bliskie tych panstw mozemy duzo zyskac na handlu
        > Unii z np. Ukraina czy tez Bialorusia. Oby tylko politycy znowu nie mieszali
        i
        > ciagneli kazdy w swa strone.

Aby sie nie powtarzać - całkowicie zgadzam się z Ubottem. Przy okazji
        wszystkich serdecznie pozdrawiam - przed wyjazdem na Roztocze -Mariusz
    • szekla Re: Zamosc a Unia 12.04.04, 15:27
      zadnych negatywnych glosow
      • ubott.1 Re: Zamosc a Unia 12.04.04, 16:12
        Pewnie jeszcze beda a ja chetnie podyskutuje na ten temat.
        • januszx Re: Zamosc a Unia 13.04.04, 08:33
          Oczywiscie jestem zwolennikiem wejścia Polski do Unii, proponuje poczytać watki
          sprzed roku:-))
          Ale chcecie o zagrożeniach , proszę bardzo ...
          Mam równiez obawy , czy ta Europa rzeczywiście jest j e d n o l i t a ?
          czy wszystkie kraje tak bardzo się kochaja ?
          Francja?
          w tej chwili kocha Niemcy
          o znosi Angli , czy Italii a nam nie raz ostatnio ustami swojego prezydenta
          okazywała wzgardę! , jest znowu szansa ,że polubi Hiszpanię, lecz czy nie
          znajdą się tacy , którzy nabiorą do Madrytu politowania, niechęci?
          • ubott.1 Re: Zamosc a Unia 13.04.04, 11:15
            Fakt januszu, nie wszyscy kochaja sie tak samo. Ale czy usta prezydenta Francji
            sa ustami wszystkich francuzow. Watpie bo bylem we Francji i spotkalem tam
            milych ludzi. To jest polityka a tam czesto trudno o szczere intencje. Glownie
            chodzi tam o wplywy i kase. Zmieniaja sie rzady i zdanie sie zmienia. My jednak
            starajmy sie nawiazywac mile stosunki z zachodnimi europejczykami jak i ze
            wschodnimi. A zobaczycie, ze z czasem nie beda nas traktowali jak intruzow w
            UNII ale jak swoich.
            • januszx Re: Zamosc a Unia 13.04.04, 13:40
              Cóż , tez mam nadzieje Ubocie ,że tak będzie jednak jeszcze trochę
              pokrytykuję...:-)
              Ostatnio chyba premier Bawarii (Szeklo?) Stoiber? wpadł na pomysł ,zeby
              wprowadzić w każdym kraju Unii minimalna stawkę podatku dochodowego na
              poziomie 25 % !!, gdyz w krajach wschodniej Europy podatki sa za niskie i nie
              bedzie nikt inwestował w starych unijnych krajach a przedsiębiorcy uciekną na
              Wschód ...
              Takie słowa przyprawiaja mnie o zawrót głowy.... Wydawawłoby sie ,że zasady
              logiki wskażą drogę obniżenia podatków a w rzeczywistości...
              mam nadzieję ,że rozsadniejsze siły wezma górę...
              J
              • ubott.1 Re: Zamosc a Unia 13.04.04, 15:36
                Dla mnie jest to mila wiadomosc, ze w pewnym sensie boja sie nas. Oznacza to
                bowiem ze tak calkiem bezbronni nie wchodzimy do unii. Bedzie to napewno
                stymulowac nasze gospodarki. Uwazam takze, ze nasz region rowniez zyska,gdyz tu
                od as zaczyna sie droga na wschod i tak jak nasze wladze tego jeszcze nie
                widzialy to napewno firmy unijne to zauwaza.
                • januszx Szeklo co stało sie premierowi Bawarii? 13.04.04, 15:48
                  Masz racje! ,sprawa podatków może wpłynąc korzystnie dla naszego regionu ...pod
                  warunkiem jednak ,że pomysły premimiera Bawarii nie przejdą:-)
    • szekla Re: Zamosc a Unia 14.04.04, 18:19
      januszu: punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.Stoibel piluje interesow
      swoich ludzi.I nie dziwie mu sie.Tzw. tania sila robocza jest zagrozeniem dla
      rynku pracy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka