ewa.bosa 04.01.14, 20:10 Poszukuję logopedy dla mojej córeczki, która ma trzy lata i nie mówi. Wiem, że koniecznie potrzebna jest jej pomoc logopedy. Byłam już u kilku specjalistów, ale jak na razie jest to bezskuteczne. Pomóżcie proszę!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria88 Re: szukam logopedy !!! 04.01.14, 22:28 Przerabiałam ten temat tylko korzystałam z pomocy Poradni Lubelskiej, wówczas w Zamościu takiej nie było. Piszesz, że kilku specjalistów próbowało zająć sie Twoim dzieckiem ale bezskutecznie. Nauka wymowy wymaga wiele pracy szczegolnie ze strony rodzica. Logopeda tylko ukierunkowuje na wizytach. To rodzic musi mieć poświęcic sporo czasu na ćwiczenia żmudne i nie łatwe. Zaleznie od stopnia może trwać nauka do dwóch lat. Czytałam ostatnio w necie,że ukazała się ksiązka,podręcznik do nauki wymowy, świetnie opracowana. Na pewno są tam zestawy ćwiczeń w zalezności od wady. Znalazłam też stronkę ciekawą do zapoznania sie. www.korczaknr2.pl/poczytaj-mamo-tato/208-logopeda-radzi-szczegoowy-poradnik-dla-rodzicow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naphta Zamiast IP: *.chelm.hypnet.pl 05.01.14, 09:21 Oczywiście może potrzebny jest specjalista logopeda, może psycholog a może laryngolog. Moja żona kiedyś zwróciła uwagę na mądrość ogólnie znanego dowcipu: "Jasio miał już 4 lata, a jeszcze nic nie mówił. Pewnego dnia mama podaje mu obiad, a Jasiu wrzeszczy : - A gdzie kompot?! Mama zdziwiona: - Jasiu, to ty umiesz mówić??? - Umiem - odpowiada Jasio. Mama: - To dlaczego dotąd nic nie mówiłeś?! - Bo zawsze był kompot!" Pozdrawiam -- www.youtube.com/watch?v=1qvCu5kRzMk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merwa12 Re: IP: *.181.178.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.01.14, 13:46 Przerabiałam wielu logopedów. W Zamościu jest tylko jedna osoba godna polecenia. Pani Małgosia Kindlik. Pracuje w Poradni na Okrzei, czasami przyjmuje prywatnie. Jest droga ale na prawde warto. To terapeuta z prawdziwego zdarzania! Zgadzam się z moja poprzedniczką, że logopeda pokazuje, pracuje z dzieckiem głownie rodzic. Ale rodzic musi wiedzieć jak, musi mieć wsparcie, musi rozumieć! A dziecko musi panią lubić. No i Pani Małgosia jest bardzo wymagająca. Wymaga dużo od siebie, od rodziców i od dziecka. Naprawde warto się z nią skontaktować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: szukam logopedy !!! IP: *.181.206.182.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.01.14, 16:06 Zgadzam się Pani Kindlik - najlepsza! Mój syn się jąkał- wyprowadziła go z jąkania! Ma podejście do ludzi! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czuk 12 Re: szukam logopedy !!! IP: *.31.190.143.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.01.14, 18:18 Ja też znam panią Małgosię i mogę ją polecić. Moje dziecko strasznie niewyraźnie mówiło i ta logopedka nam bardzo pomogła. Widać, że zna się na swojej robocie. Warto do niej chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minka 1 Re: szukam logopedy !!! IP: *.181.120.196.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.01.14, 12:57 Ja tez szukam dobrego logopedy. Ale chyba przestanę wierzyc w tych na kase chorych. Trzeba prywatnie i płacić . Znacie kogos dobrego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arjan Re: szukam logopedy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.14, 12:52 Chodzę na NFZ i prywatnie. Podaję numer do dobrego logopedy 602 24 33 73 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaleny Re: szukam logopedy !!! IP: 5.174.13.* 19.03.14, 07:37 A ja z moim dzieckiem chodziłam do pani Joanny Sawy. To bardzo dobry specjalista i wspaniały człowiek. Razem z mężem, psychologiem prowadzi gabinet. Ciężko się do niej dostać, bo ma dużo pacjentów. Spróbuj się do niej dostać, bo naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: szukam logopedy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.14, 12:24 Nie mam dobrego zdania na temat Pani Joanny Sawy, jest wyniosła i zapatrzona tylko w siebie. Niestety nie zyskała sympatii ani mojego dziecka ani mojej. NIE POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mari.na Re: szukam logopedy !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.14, 11:37 Pani Joanna Sawa jest bardzo dobrym logopedą. Zajmuje się trudnymi przypadkami. Ma dużą wiedzę. Jest biegłym sądowym, wykłada też na uczelni. Jako człowiek jest bardzo sympatyczna. Dzieci ją lubią. Rodzice również:) GORĄCO POLECAM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wymagająca Re: szukam logopedy !!! IP: *.30.97.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.05.14, 23:27 Polecam panią Kindlik. Jest bardzo wesoła. Lubi dzieci i onej ją lubią. Ja też lubię chodzić do niej na zajęcia. Jest skutecznie i wesoło! POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś