endrju.ab11 31.01.05, 14:53 za rzemieślnikiem przy okulickiego w następnym roku ma ruszyc budowa hali targowej 2. www.echo-dnia.com.pl/newsimg/16706-1-m.jpg, a przecież coś za juliusem buduja?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malysmutek Re: nowe "CENTRUM"? 31.01.05, 15:52 W naszym miescie ciagle tylko nowe sklepy powstaja. Skad ludzie maja kase zeby w nich cos kupowac? Podobno takie biedne to podkarpackie... Odpowiedz Link Zgłoś
lolo125 Re: nowe "CENTRUM"? 31.01.05, 19:12 Za Rzemieślnikiem ma powstać nowa hala targowa budowana przez stowarzyszenie kupieckie ze Stalowej. Obiekt który powstaje za Juliusem buduje jakiś gość z Tarnobrzega, to ma byc coś w stylu Centrum na Niezłomnych - ale chyba bez spożywczego. Otwarcie podobno na wiosnę. Co do ilości sklepów to wcale nie uważam , że jest ich w Stalowej za dużo - im więcej tym lepiej dla klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
malysmutek Re: nowe "CENTRUM"? 31.01.05, 19:23 Im wiecej, tym gorzej dla "drobnej przedsiębiorczosci". Redukowane sa tez miejsca pracy w duzych sklepach jak nie ma obrotow. Ludzie nie maja pewnosci zatrudnienia, itp. Mysle ze ktos niezle dostaje za to w lape ze daje pozwolenia Taka jest moja opinia. A co do ilosci to uwazam ze to przegiecie, zeby w tak malym miescie bylo tak wiele duzych sklepow. Popatrzmy tylko na ulice Okulickiego. Przy niej jest 4 czy 5 + jeszcze hala targowa + nowa budowana. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bartosowa Re: nowe "CENTRUM"? 01.02.05, 10:07 Nie masz racji, Malysmutku. Stalowa wcale nie jest tak małym miastem jak piszesz (chyba drugie miasto co do wielkości w Podkarpackiem). O jakich dużych sklepach piszesz przy Okulickiego? O Juliusie? O Społem? Czy o Leader Price? Uważam, że w Stalowej brakuje centrum handlowehgo z prawdziwego zdarzenia. Sklepy są tak rozrzucone, że aby coś kupić trzeba poświęcić pół dnia na zakupy. Co do pewności zatrudnienia to nie ma jej teraz chyba nigdzie. No może za wyjątkiem państwowych instytucji. A co do drobnej przedsiębiorczości to niech ta przedsiębiorczość najpierw nauczy się dbać o klienta, a nie walczy o to, by nie było w Stalowej tak zwanych sklepów wielkopowierzchniowych. Trochę uprzejmości, troski o klienta, uśmiechu, a nie mina jak na pogrzebie, warczenie na potencjalnego kupującego i złość, że ktoś raczy przerwać miłą chwilę z kawką i krzyżówką. I jeszcze jedno, co bardzo mi się "podoba" - mycie podłogi w sklepie za o 17.45 i patrzenie na człowieka z miną: jak mi wejdziesz na umytą podłogę to zdzielę mopem przez łeb. Taka jest drobna przedsiębiorczość w Stalowej. Odpowiedz Link Zgłoś
animka2505 Re: nowe "CENTRUM"? 01.02.05, 13:51 Hehe Stalowa Wola co do wielkości może kiedyś była dużym miastem. Wprawdzie pod względem powierzchni jest nawet większa od Rzeszówa, ale za to pod względem liczebności plasuje sie na 3 miejscu za Rzeszowem i Przemyślem.Oj tę spadającą liczbę mieszkańców widać na tym forum:(. A co do sklepu to fakt przydałby się jakis hipermarkecik bo cen w "Centrum" mam dość. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo125 Re: nowe "CENTRUM"? 01.02.05, 21:08 Liczba ludności spadła o jakieś 3tys. i dlatego jesteśmy za Przemyślem o kilkaset osób. Ja dalej będę się upierał , że na miasto o tej ilości mieszkańców (nie zapominajmy o miejscowościach w pobliżu Stalowej , że o Nisku już nie wspomnę), jest mało sklepów (i nie chodzi wcale o hipermarket). Odpowiedz Link Zgłoś
endrju.ab11 Re: nowe "CENTRUM"? 01.02.05, 23:19 jak dla mnie tu nie chodzi o kolejny sklep, tylko oto że zniknie miejsce takich zwykłych zakupów, co sobie kasety magnetofonowe np kupowałem jak byłem mały........ Odpowiedz Link Zgłoś
endrju.ab11 Re: nowe "CENTRUM"? 05.05.05, 11:09 "Członkowie Zrzeszenia Drobnych Kupców pikietowali w piątek przed magistratem. Po dwóch kwadransach włodarze miasta obiecali kupcom wstrzymanie budowy nowego obiektu handlowego."piszą Nowiny, jednak centrum nowe i tak powstanie tylko ze lokalizacja bedzie inna. Odpowiedz Link Zgłoś
maggs1 Re: nowe "CENTRUM"? 08.05.05, 15:28 Ja bym chciała hipermarket. Pewnie, że na początku ludzie by się zachłysneli, bo to nowe, ale po pewnym czasie by sie uspokoiło i male sklepy też by normalnie funkcjonowały. Brakuje mi sklepu gdzie mozna w jednym miejscu kupic wszystko, a nie miotac się po całej Stalowej. Odpowiedz Link Zgłoś