Dodaj do ulubionych

nowe "CENTRUM"?

31.01.05, 14:53
za rzemieślnikiem przy okulickiego w następnym roku ma ruszyc budowa hali
targowej 2. www.echo-dnia.com.pl/newsimg/16706-1-m.jpg, a przecież coś
za juliusem buduja?!
Obserwuj wątek
    • malysmutek Re: nowe "CENTRUM"? 31.01.05, 15:52
      W naszym miescie ciagle tylko nowe sklepy powstaja.
      Skad ludzie maja kase zeby w nich cos kupowac?
      Podobno takie biedne to podkarpackie...
    • lolo125 Re: nowe "CENTRUM"? 31.01.05, 19:12
      Za Rzemieślnikiem ma powstać nowa hala targowa budowana przez stowarzyszenie
      kupieckie ze Stalowej. Obiekt który powstaje za Juliusem buduje jakiś gość z
      Tarnobrzega, to ma byc coś w stylu Centrum na Niezłomnych - ale chyba bez
      spożywczego. Otwarcie podobno na wiosnę.
      Co do ilości sklepów to wcale nie uważam , że jest ich w Stalowej za dużo - im
      więcej tym lepiej dla klientów.
      • malysmutek Re: nowe "CENTRUM"? 31.01.05, 19:23
        Im wiecej, tym gorzej dla "drobnej przedsiębiorczosci". Redukowane sa tez
        miejsca pracy w duzych sklepach jak nie ma obrotow. Ludzie nie maja pewnosci
        zatrudnienia, itp.
        Mysle ze ktos niezle dostaje za to w lape ze daje pozwolenia
        Taka jest moja opinia.
        A co do ilosci to uwazam ze to przegiecie, zeby w tak malym miescie bylo tak
        wiele duzych sklepow. Popatrzmy tylko na ulice Okulickiego. Przy niej jest 4
        czy 5 + jeszcze hala targowa + nowa budowana.
        Pozdrawiam
        • bartosowa Re: nowe "CENTRUM"? 01.02.05, 10:07
          Nie masz racji, Malysmutku.
          Stalowa wcale nie jest tak małym miastem jak piszesz (chyba drugie miasto co do
          wielkości w Podkarpackiem).
          O jakich dużych sklepach piszesz przy Okulickiego? O Juliusie? O Społem? Czy o
          Leader Price? Uważam, że w Stalowej brakuje centrum handlowehgo z prawdziwego
          zdarzenia. Sklepy są tak rozrzucone, że aby coś kupić trzeba poświęcić pół dnia
          na zakupy.
          Co do pewności zatrudnienia to nie ma jej teraz chyba nigdzie. No może za
          wyjątkiem państwowych instytucji.
          A co do drobnej przedsiębiorczości to niech ta przedsiębiorczość najpierw
          nauczy się dbać o klienta, a nie walczy o to, by nie było w Stalowej tak
          zwanych sklepów wielkopowierzchniowych. Trochę uprzejmości, troski o klienta,
          uśmiechu, a nie mina jak na pogrzebie, warczenie na potencjalnego kupującego i
          złość, że ktoś raczy przerwać miłą chwilę z kawką i krzyżówką. I jeszcze jedno,
          co bardzo mi się "podoba" - mycie podłogi w sklepie za o 17.45 i patrzenie na
          człowieka z miną: jak mi wejdziesz na umytą podłogę to zdzielę mopem przez łeb.
          Taka jest drobna przedsiębiorczość w Stalowej.
    • animka2505 Re: nowe "CENTRUM"? 01.02.05, 13:51
      Hehe Stalowa Wola co do wielkości może kiedyś była dużym miastem. Wprawdzie pod
      względem powierzchni jest nawet większa od Rzeszówa, ale za to pod względem
      liczebności plasuje sie na 3 miejscu za Rzeszowem i Przemyślem.Oj tę spadającą
      liczbę mieszkańców widać na tym forum:(. A co do sklepu to fakt przydałby się
      jakis hipermarkecik bo cen w "Centrum" mam dość.
      • lolo125 Re: nowe "CENTRUM"? 01.02.05, 21:08
        Liczba ludności spadła o jakieś 3tys. i dlatego jesteśmy za Przemyślem o
        kilkaset osób. Ja dalej będę się upierał , że na miasto o tej ilości
        mieszkańców (nie zapominajmy o miejscowościach w pobliżu Stalowej , że o Nisku
        już nie wspomnę), jest mało sklepów (i nie chodzi wcale o hipermarket).
        • endrju.ab11 Re: nowe "CENTRUM"? 01.02.05, 23:19
          jak dla mnie tu nie chodzi o kolejny sklep, tylko oto że zniknie miejsce takich
          zwykłych zakupów, co sobie kasety magnetofonowe np kupowałem jak byłem mały........
    • endrju.ab11 Re: nowe "CENTRUM"? 05.05.05, 11:09
      "Członkowie Zrzeszenia Drobnych Kupców pikietowali w piątek przed magistratem.
      Po dwóch kwadransach włodarze miasta obiecali kupcom wstrzymanie budowy nowego
      obiektu handlowego."piszą Nowiny, jednak centrum nowe i tak powstanie tylko ze
      lokalizacja bedzie inna.
    • maggs1 Re: nowe "CENTRUM"? 08.05.05, 15:28
      Ja bym chciała hipermarket. Pewnie, że na początku ludzie by się zachłysneli, bo to nowe, ale po pewnym czasie by sie uspokoiło i male sklepy też by normalnie funkcjonowały. Brakuje mi sklepu gdzie mozna w jednym miejscu kupic wszystko, a nie miotac się po całej Stalowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka