Dodaj do ulubionych

"Nowocześni" radni

25.05.05, 14:58
roztocze.net/newsroom.php/18989
Mam nadzieję że zamosjcy radni pójdą po rozum do głowy i zainwestują pieniądze
w budowę nowoczesnej magistrali internetowej.
Ale jak dla nich szczytem techniki jest modem to można mieć co do tego poważne
wątpliwości.
Obserwuj wątek
    • konradts Re: "Nowocześni" radni 25.05.05, 15:10
      Bardzo mi sie spodobalo zdanie ,że chodnik lepszy dla Radnych bo jego widać a
      taka rura to schowana w ziemi i czym sie tu chwalić przed wyborcami? może radni
      spojrzą bardziej przyszłościowo
      • januszx rura 31.05.05, 15:00
        Chyba raczej radni winni patrzeć głeboko;-))
        ale taka rura to bardzo przyszłościowa jest , i połączenia lokalne ( i nie
        tylko) bardzo tanie i większośc tej naszej elektroniki XXI wieku mozna do niej
        podłączyć także Radni patrzcie odważnie w przyszłość - najważniejsze jest to co
        niewidoczne dla oczu:-)
        • hubertus_zamoscicus rura będzie 01.06.05, 10:14
          Sprawa jest już przesądzona. Rura będzie. Pisze o tym aktualna Kronika
          Tygodnia. Przekonywał do niej na sesji m.in. Tomek Kossowski. Pierwszy rozsądny
          krok został wykonany. Szanse jakie z niego wynikają dla Zamościa można porównać
          do szans wynikłych z pierwszego kroku człowieka na księżycu...:)chyba że zaczną
          tu rzucać miastu pod nogi kłody lokalni potentaci internetowi.

Sprzedaje swój pomysł miastu – panie Prezydencie niech Pan utworzy nowe i
          uzbroi istniejące działki inwestycyjne w ten szybki internet w sąsiedztwie
          obwodnicy hetmańskiej. Firmy zagraniczne przenoszą obecnie swoją księgowość i
          rachunkowość do Polski tworząc centra finansowo-obliczeniowe. Nie warto o nie
          powalczyć?
          • januszx Re: rura będzie 01.06.05, 10:24
            Alez warto powalaczyć drogi Hubercie ,co Wrocław od na lepszy ? czym ?
            zaludnieniem ? to akurat w XXI wieku wcale nie wielki atut, także Księgowi i
            informatycy do Zamościa ...
            wiem trzeba jeszcze do tego idelanego miasta dojechać...ale uwierzcie! da się:-)

Także zakopmy rurę w ziemi zamojskiej, otwierają się przed nami nowe możliwości
            idźmy z duchem czasów
            Pozdrawiam
            • hubertus_zamoscicus Re: rura będzie 01.06.05, 10:29
              młode mózgi z pewnością się znajdą. bliskość Lublina to gwarantuje. no jest też
              i wsza (jaka jest taka jest ale ma w końcu ekonometrię)
              • koziorozka internet w Zamosciu 01.06.05, 10:40
                Świetnie z tą rurą.
                Czy Zamojszczyzna jest zagłębiem wykształconych kadr? Nie jestem pewna. Poza tym
                ten dojazd...
                Czy lokalni dostawcy internetu się ucieszą? Z jednej strony maja szansę na
                kontrakty z miastem, z drugiej rośnie im konkurencja.

A przy okazji ciekawostka, jaką przeczytałam na grupie dyskusyjnej o firmie
                NetSystem:
                "Domena zamosc.pl jest własnością Miasta. Praktycznie każdy może mieć stronę w
                domenie zamosc.pl tylko o tym nie wie. A to trzeba tylko napisać pismo, przejść
                się do prezydenta lub innego 'ważnego' dostać pieczątkę i już - załatwiłem tak
                już kiku organizacjom domenę...
                Inna sprawa że oni trochę pyszczą później bo że niby trzeba u nich wykupić
                'chociaż maila' ale jak dotychczas nie zapłaciłem NetSystemowi ani złotówki."
          • czuk1 Re: rura będzie 01.06.05, 10:36
            Popieram myślenie i apel Huberta.

Szkoda, ze rura w obwodnicy nie bedzie jutro. Miałbym dostep do internetu - bo
            teraz: 1.Neostrada? - nie, bo centralka w Sitańcu "zapchana", niedrozna"
            2.radiowy - nie, nie można połaczenia z powodu istnienia na trasie
            przesyłu linii wysokiego napiecia.
            • januszx Re: rura będzie 01.06.05, 10:52
              Słyszałem Mariuszu ,że przeszkodą w dołączeniu do internetu radiowego sa
              także ...topole! prawda li to?
          • demkel I całe szczęście 01.06.05, 17:41
            Bo gdyby władze miasta przegapiły taką szansę, w moich oczach byłyby całkowicie
            skompromitowane.
            I nie ma co się łudzić że spowoduje to jakiś szybki rozwój Zamościa, ale w
            sytuacji gdy magistrala ta będzie łączyć niemal wszystkie miasta w Polsce, jej
            brak przekreślał by całkowicie nasze sznanse na pozyskiwanie inwestycji.
            • koziorozka Re: I całe szczęście 01.06.05, 17:49
              demkel napisał:
              > I nie ma co się łudzić że spowoduje to jakiś szybki rozwój Zamościa

ale szansa jest. Szansa na lepsze wyksztacenie mlodzieży, na pracę przez
              internet, na lepszy przepływ informacji - to wszystko moze przyspieszac
              rozwój.Ci ludzie, ktorzy głosowali "za rurą" ją widzą, wiec istnieje spora
              możliwość, że ja wykorzystają. Myślmy pozytywnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka