Dodaj do ulubionych

badminton w Stalowej

08.07.05, 22:35
Witajcie! Niedawno wróciłam z mężem do Stalówki. W Lublinie chodziliśmy na
studencką sekcję badmintona. Chcieliśmy pograć trochę w Stalowej. W związku z
tym mam pytanie: może wiecie, gdzie można wynająć salę gimnastyczną z liniami
do badmintona i siatką. Myśleliśmy o szkołach, ale nie wiemy, czy ten sport
jest gdziekolwiek w Stalowej uprawiany, choćby na WF- ach... Gdybyście
cokolwiek na ten temat wiedzieli, proszę napiszcie!!! Z góry wielkie dzięki.
Ps. Jeśliby ktoś chciał bardziej profesjonalnie zagrać w badmintona,
zapraszamy (oczywiście jeśli będzie gdzie grać:)
Obserwuj wątek
    • jasnoniebieski.5 Re: badminton w Stalowej 09.07.05, 00:43
      oj ciezko bedzie o to w stalowce...korty by sie znalazly, ale o boisku do
      badmintona nie slyszalem...
      • justyszda Re: badminton w Stalowej 09.07.05, 11:16
        Tego się właśnie obawiałam... MOże jednak w jakiejś sali gimnastycznej są
        wyklejone linie?? Bo siatkę to jakoś by się udało znaleźć, tylko te linie...
        • blackvader Re: badminton w Stalowej 12.07.05, 00:04
          Sala to moze nie, ale przypuszczam ze przerobienie slupkow od siatkowki, tak zeby dalo sie grac w badmintona i domalowanie lini na jakims przyszkolnym boisku nie byloby trudne ... trzeba wykazac odrobine pomocy i szukac zyczliwego dyrektora :)

Jestem nie w temacie, ale wymiarami boisko do badmintona jest pewnie mniejsze niz do siatkowki(?)
          • justyszda Re: badminton w Stalowej 12.07.05, 08:42
            Hej!
            Masz rację, chyba da się zrobić. Tyle, że mi chodzi o salę gimnastyczną pod
            dachem, bo wiadomo, każdy podmuch wiatru utrudnia grę, lotka to nie piłka, ona
            jest lekka. Zresztą w zimie nie za bardzo da się grać :O)
            Ale linie można nakleić, może gorzej z siatką... Chociaż słupki od siatkówki
            można wykorzystać do mocowania siatki badmintonowej. Boisko faktycznie jest
            mniejsze (13,4 x 6,1- a w siatkówce to 18 x 9), dlatego nie da się grać na
            siatkowym.
            Od września zacznę poszukiwania...
    • joannaop Re: badminton w Stalowej 01.10.05, 14:43
      Cześć! Ja akurat szukam w przeciwną stronę. Mieszkam pod Lublinem, grałam
      jeszcze w szkole i chcę teraz pograć sobie w Lublinie. Mam 31 lat, czyli na
      studentkę się nie łapię, ale może wiesz, gdzie w Lublinie można coś znaleźć. A
      Tobie udało się grać w Stalowej Woli?
      Czekam na odpowiedź
      Pozdrawiam
      Aśka
      • justyszda Re: badminton w Stalowej 03.10.05, 11:40
        > Cześć! Ja akurat szukam w przeciwną stronę. Mieszkam pod Lublinem, grałam
        > jeszcze w szkole i chcę teraz pograć sobie w Lublinie. Mam 31 lat, czyli na
        > studentkę się nie łapię, ale może wiesz, gdzie w Lublinie można coś znaleźć.

Cześć!
        Halę KUL wynajmuje grupa ludzi, właśnie tak w Twoim wieku. Mają treningi ok. 3
        razy w tygodniu, wieczorem. Prowadzi je ta sama trenerka, która prowadzi w
        sekcji studenckiej, nawiasem mówiąc, moja znajoma. Tylko nie wiem, czy mają tam
        jeszcze miejsca, bo wiele osób jest chętnych. Jeśli chcesz, zapytam jej i jak
        będzie jeszcze coś, wyślę Ci na priva namiary. Tylko napisz, czy chodziłabyś
        tam. Jeśli chodzi o Lublin to jak ja jeszcze trenowałam, na hali UMSC-u- na
        AOS-ie, jeśli ktoś się dogadał z ich trenerem, mógł przychodzić. Ale nie wiem,
        na ile to jeszcze aktualne.
        Wiem jeszcze o jednej sali w jakiejś podstawówce bodajże, kiedyś właśnie tam
        miała zajęcia sekcja, jak nie było jeszcze hali na KUL-u. Były tam linie, ale
        nie wiem, czy do dziś coś z nich zostało...

> A Tobie udało się grać w Stalowej Woli?

Ostatnio zrobiłam z mężem rundkę po salach w STalowej i niestety, nigdzie nie ma
        linii do badmintona. W sumie to rozumiem to, bo na wf-ach stawia się na gry
        drużynowe, trudno grać w badmintona, jeśli się ma np. 15- os. klasę... Ale
        wypatrzyliśmy małą salkę, wystarczająco wysoką, gdzie można by było coś pograć.
        Jeszcze nie pytaliśmy o wynajem, ale mam nadzieję, że dyrektor się zgodzi. I
        może linie pozwoli wykleić?? Bo siatkę już mamy.

POzdrawiam!!!
    • cx1970 Re: badminton w Stalowej 15.10.05, 11:14
      witam

kiedyś rekreacyjnie grano w kometkę na małej hali mosiru (basenu), były słupki,
      siatki i rakiety, popytaj

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka