kropka67 19.08.05, 08:08 słuchajcie jestem na 1 roku na prawie na kulu i szukam mieszkania a raczej dołączę się do kogoś pa napiszcie o lepsze mieszkanie czy akademik Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bartosowa Re: mieszkanie 19.08.05, 17:38 Na pierwszym roku na prawie będziesz mieć dużo nauki. Jeżeli chcesz się solidnie do tej nauki przyłożyć to proponuję rozejrzeć się za mieszkaniem. Akademik to jednak dużo imprez, szczególnie integracyjnych na pierwszym roku:) Odpowiedz Link Zgłoś
justyszda Re: mieszkanie 20.08.05, 22:44 Jeśli w Stalowej to na pewno lepsze mieszkanie. Nie jest drogo, ok. 150- 250 za miesiąc + czynsz, w zależności od metrażu, więc jeśli będzie 2 osoby, opłaca się. Studiowałam w Lublinie i mieszkałam w akademiku, w 3- os. pokoju, ma to też swoje plusy, ale są i minusy. Poza tym, chyba w Stalowej warunki są gorsze, nie wiem, czy każdy segment ma własną łazienkę, ale chyba nie.Chyba ceny akademików są przybliżone. Dla przykładu, w Lublinie teraz płaci się za trójkę ok. 185 zł. Teraz z mężem wynajmujemy 2- pokojowe mieszkanie i miesięczny całkowity koszt to ok. 500 zł. Dla 2 osób byłoby ok, warunki idealne. Ale wybór należy do Ciebie. Ps. Powodzenia na studiach, ja też teraz kończę prawo, a wcześniej skończyłąm administrację. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś