Dodaj do ulubionych

Msza dla dzieci

20.08.05, 22:36
Czy jest w którymś ze stalowowolskich Kościołów msza dla dzieci, ale nie tylko z nazwy, tylko specjalnie odprawiana, żeby dziecku się nie nudziło?
Obserwuj wątek
    • jasnoniebieski.5 Re: Msza dla dzieci 20.08.05, 23:30
      Nie wiem jak jest u kapucynow bo tam nie chodze, ale w okresie szkolnym jak sa
      msze w iglo (Opatrznosci Bozej), to zamiast zwyklego kazania ksiadz rozmawia z
      dziecmi, zadaje pytania o ewangelie, chodzi po kosciele :) a czasami ucza sie
      piosenek na kazaniu :) najlepiej gdy taki ksiadz ma ucho od sledzia i spiewa :)
    • megi852 Msza dla dzieci 21.08.05, 08:14
      W Kaplicy Sw. Anny o godzinie 11:00 jest msza dla dzieci, ale wielokrotnie
      byłam świadkiem jak ksiądz zwracał uwagę dziecią aby były cicho, wówczas
      wytwarza sie nie miła atmosfera, a przecież to dzieci. A to on powinien zadbać
      aby było miło i ciekawie tak jak to jest w Klasztorze Ojców Kapucynów, gdy
      zakonnik wychodzi z mikrofonem przed ołtarz a pod ołtarzem siedzi pluszowy
      misiek. Tak kiedyś było nie wiem jak teraz. Pozdrawiam serdecznie.
    • maggs1 Re: Msza dla dzieci 21.08.05, 10:53
      Dzieki za odpowiedzi. Właśnie chciałabym uniknąć takich sytuacji kiedy ksiądz upomina dzieci, żeby były cicho na mszy dla dzieci. To paranoja. Mam 1,5 roczniaka, i chciałabym, żeby pójście do kościoła to była dla niego przyjemność., takie fajne msze z klaskaniem i śpiewaniem bardzo zachęcają dzieci. pozdrawiam.
      • megi852 Msza dla dzieci 21.08.05, 12:57
        Wlasnie takie msze były w Klasztorze, nie wiem czy są jeszcze. Ja byłam na
        takiej mszy z 3 lata temu, całkiem przypadkowo. Bardzo mi się podobało, musisz
        sie dowiedzieć. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka