Dodaj do ulubionych

Dlaczego Prezydent (aktualny) nie zabiega?

30.11.05, 10:36
Widzimy determinacje rządu , który walczy o dobry budżet dla Poslki ,
niestety jest on (budżet i premier:-) ) bardzo zagrożony,K. Marcinkiewicz
rozmawia na ten temat z przywódcami państw europejskich i stara się
wynegocjować obiecane już wczesniej! prawa dla
Rzeczypospolitej.Zastanawiające jest milczenie pPrezydenta Kwaśniewskiego ,ma
przed sobą jeszcze tygodnie rządów i nie słychać ,żeby jeździł po solicach i
zabiegał , walczył o fundusze sttrukturalne , spójności... dlaczego?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • hubertus_zamoscicus Re: Dlaczego Prezydent (aktualny) nie zabiega? 30.11.05, 10:53
      Jeśli ktokolwiek do tej pory sądził, że K. zależy na dobru Polski to chyba
      aktualna postawa K. w tym kontekście powinna dać dużo do myślenia.
      • januszx Juz wiadomo o co Prezydent (aktualny) zabiega... 01.12.05, 10:14
        Okazało się ,że już wiadomo Hubertusie dlaczego prezydent nie walczy o polską
        racje stanu w UE, zajęty jest ułaskawianiem tow. Sobotki ...coz rózne sa
        kryteria, priorytety..
        pozdrawiam
        • hubertus_zamoscicus Re: Juz wiadomo o co Prezydent (aktualny) zabiega 01.12.05, 10:39
          hehe - taki układ priorytetów w przypadku tow.K. mnie nie dziwi...
          • januszx Re: Juz wiadomo o co Prezydent (aktualny) zabiega 01.12.05, 11:58
            A co nam zostawia panujący wraz ze swoim zaufanym, profesorem z poprzedniego
            rządu :
            Okazuje się ,że fundusze strukturalne , spójności wykorzystane w ok 4%!! -
            reszta nie wykorzystana
            teraz jest zagrozone ,że stracimy mniej więcej połowę z wcześniej planowanych w
            Luksemburgu funduszy a co tam zostawić K. Marcinkiewicza na pożarcie a potem
            jeszcze będzie "argument"żeby stawiać żarzuty rządowi , a co tam ...przede
            wszystkim chrońmy swoich...

pozdrawiam
            • tytus.de.zoo Re: Juz wiadomo o co Prezydent (aktualny) zabiega 01.12.05, 12:04
              Janusz przestań uprawiać tu pisowską agitkę :)
              • januszx Re: Juz wiadomo o co Prezydent (aktualny) zabiega 01.12.05, 12:15
                Jaką agitkę Tytusie , chyba mówimy o faktach
                • tomalab1 Re: Juz wiadomo o co Prezydent (aktualny) zabiega 01.12.05, 12:23
                  Niestety Tytus ma rację Januszu , od jakiegoś czasu uprawiasz
                  dziwną agitkę starannie pomijając fakty stawiające nowy rząd w niekorzystnym
                  świetle
                  • januszx Re: Juz wiadomo o co Prezydent (aktualny) zabiega 01.12.05, 12:36
                    Moi Drodzy jesli tak to widzicie ...bardzo mi przykro
                    pozdrawiam

j
                    • moherowy_beret1 Re: Juz wiadomo o co Prezydent (aktualny) zabiega 13.12.05, 10:38
                      Nie sadze ze Ci przykro i na pewno ja dla Ciebie drogi nie jestem i nie bede -
                      uchowaj mnie Panie Boze! PiSowska retoryka to glowne zajecie januszax na tym
                      forum. Pisalem o tym niedawno w watku Lech Kaczyński "Prezydentem IV
                      Rzeczpospolitej". Nie moge sie doczekac az rodacy wystawia obecnej zadufanej
                      ekipie rachunek za ich rzady, nie wierze ze cokolwiek zmienia na lepsze. Ciekawe
                      czy wtedy tez bedzie sie lała tutaj taka wazelina i uwielbienie. Premier i
                      marszalek to byly ZCHN, ktory juz rzadzil i odszedl w niepamiec. Niestety wraca
                      pod przykrywka PiS. A jak czytam jaka szopke robi Kaczynski z zaprzysiezeniem to
                      nie mam zludzen co bedzie w naszym kraju. Rzady zakompleksionych krasnali i
                      sterowanych niby-premierow, ktorzy pielgrzymuja do Torunia po instrukcje. I
                      jeszcze jedno, moze ktos napisze ze ja tutaj agituje itp. chcialbym jednak
                      zaznaczyc ze sam nie poruszam pewnych tematow, po prostu nie moge spokojnie
                      czytac takic propagandowych tekstow, ktore kojarza mi sie z miniona epoka PRL.
                      Niestety ludzie wtedy wychowani stosuja dzis ta sama retoryke, zmienili sie
                      tylko bohaterowie tych piesni pochwalnych.
                      • czuk1 Re: Juz wiadomo o co Prezydent (aktualny) zabiega 13.12.05, 18:44
                        Ku temu idzie moherowy-berecie ale jeszcze nie wiadomo do końca jak te gry
                        przebiegną. Fascynacja tym co sie dzieje i wyrabia jest wg mnie co najmiej
                        przedwczesna. Narazie minusów jest więcej niż plusów. Na dziś trudno mi się
                        wypowiadać za lub przeciw. Sam (póki co)czytam różne opinie iprezentuję (
                        woryginale) niektóre z nich ,rozbieżne z tymi prezentowanymi bardzo
                        jednostronnie na tym wątku. Robię to wyłącznie dla zachowania przeciwagi, tak
                        jak powinni to robić (a niestety nie robią) rzetelni dziennikarze.
                        m
            • tytus.de.zoo cz. II 01.12.05, 12:05
              się za szybko wysłało.
              powiedz lepiej jak rząd zamierza rozwiązać sprawę emerytur górniczych.
              • januszx Re: cz. II 01.12.05, 12:38
                nie jestem rzecznikiem rządu Tytusie ,jak wiesz każde rozwiązanie jest złe

Pozdrawiam
                • tomalab1 Re: cz. II 01.12.05, 12:56
                  januszx napisał:

> nie jestem rzecznikiem rządu Tytusie ,jak wiesz każde rozwiązanie jest złe
                  >
                  > Pozdrawiam
                  >
                  Wprawdzie to nie było do mnie ale wydaje mi się że rząd wybrał rozwiązanie
                  najgorsze w obecnej sytuacji :
                  wycofanie ustawy z Trybunału Konstytucyjnego moim zdaniem świadczy o tym
                  że Premier nie jest pewny czy Ustawa jest zgodna z Konstytucją czy nie
                  Ocena ustawy przez Trybunał KOnstytucyjny tworzyłaby sytuację jasną
                  albo ustawa jest zgodna z Konstytucją i trzeba ją wprowadzić
                  albo nie jest i z tym górnicy muszą się pogodzić i nie najeżdżać Warszawy

• tytus.de.zoo Re: cz. II 01.12.05, 16:16
                    Nie jesteś rzecznikiem, ale piszesz z pozycji kogoś, kto o pisie mówi dużo
                    dobrego, a o np.kwaśniewskim tylko źle.
                    ja uważam, że prawda zawsze leży po środku. mogę się założyć, że po 4 latach też
                    znajdą się fakty niewygodne i kompromitujące nową władzę.
                    ale żeby było jasne. tak samo pewnie jak każdemu mieszkańcowi tego kraju zależy
                    na tym, by tu było lepiej i oby ten rząd miał sukcesy. Ale właśnie to mnie
                    niepokoi, że cały program pisu oparty jest tylko na rozliczaniu.
                    Drogi mogą poczekać, gospodarka poczeka, oby tylko rozliczyć tych co przed nami.
                    Powiem szczerze, mnie to już męczy.
                    KAŻDA rządząca ekipa w tym kraju zaczyna od rozliczania, mówienia jak co ci ich
                    poprzednicy spierdolili i ile teraz to trzeba naprawiać. Dość mam tego. Chcę
                    myśleć o przyszłości, o tym jakie będą podatki, jaka gospodarka, nie mam siły
                    już słuchać jacy ci odchodzący byli źli.
                    Oczywiście interesuje mnie, żeby sprawiedliwość stała się tam, gdzie trzeba, ale
                    po trzykroć bardziej mnie interesuje czy z moich pieniędzy będą dopłacał do
                    górników, czy lepper dobierze się do NBP itp.
                    • januszx nie będę atakował rządu:-) zosawiam to innym 01.12.05, 16:55
                      Ale po co ja mam atakować proemiera i ministrów? , czy nie dość amatorów do
                      tego zajęcia ?

mam wrażenie ,że trzeba wspomóc rząd w trudnych chwilach , na prawdę Tytusie
                      nie dotrzegasz nagonki spróbuj (ewentualnie) spojrzeć dokładniej
                      pozdrawiam serdecznie
                      j

-dla mnie tez sa ważne te sprawy o których piszesz
          • tytus.de.zoo Re: Juz wiadomo o co Prezydent (aktualny) zabiega 01.12.05, 12:02
            Wcale mnie to nie cieszy co robi kwaśny z sobotką, ale jako, że jego czas mija
            obchodzi mnie to znacznie mniej niż to co może przyjść z nowymi harcownikami.
            a może być równie wesoło. pomysłowy andrzej leppiej dobiera się do NBP.
            www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051201/kraj/kraj_a_1.html
            chciałbym bardzo, aby również czas andrzeja był policzony jak czas ustępującego
            prezydenta.
    • januszx trybunał przebrzydły ... 03.12.05, 17:11

Zastanawiające jest jeszcze czy jak prezydent wszystkich -no zapomniałem
      kogo?... naprawi błąd sądu , który to Trybunał przebrzydły był uczynił jednemu
      z "najporządniejszych ludzi, jakich poznał. Człowiekowi wielkiej dobroci i
      odpowiedzialności" ...to chyba i Orła Białego da? no z takie cechy
      wypadałoby, czyż nie?...
      • czuk1 Kamyczek do prezydentowego ogródka......... 05.12.05, 15:16
        Cytat - z którym sie utożsamioam czuk

WSZYSTKO ZLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ułaskawił jest zle nie ułaskawił też zle. Kwasniewski był gruby zle, jek
        schudł tez zle, opalony zle nie opalony tez zle. Pani Kwaśniewska ładna
        kobitka jest zle, Pani Kaczyńska brzydka też jest zle NO TO PYTAM JAK MA BYĆ
        ZEBY SIĘ NAM PODOBAŁO ?

~wojtek, 2005-12-05

To cytat z jakiegoś forum onetowego., wydobywamy watek z głównej strony Onetu,
        tak gdzie sa ciekawsze wypowiedzi na forach onetu.
        • januszx Re: Kamyczek do prezydentowego ogródka......... 05.12.05, 15:33

> Cytat - z którym sie utożsamioam czuk
          >
          > WSZYSTKO ZLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          >
          > Ułaskawił jest zle nie ułaskawił też zle. Kwasniewski był gruby zle, jek
          > schudł tez zle.."
          a wieć Mariuszu to dobrze,że ułaskawia zdrajców , którzy narażają życie,
          bezpieczeństwo swoich podwładnych? , może i rzeczywiście niech biedni
          gangsterzy wiedzą ,że mozna liczyc na pomoc polityków a Ci nie mają się czego
          obawiać...? bo są tacy ,którzy pomoga może i tak państwo powinno wyglądać,
          może?...

e tam z tym że chudy źle to rzeczywiście przesada w pełni się zgadzam
          MAriuszu ,ładnie teraz wygląda... nawet bez kampanii się odchudził , wieć
          brawo!

Pozdrawiam
          j
          • czuk1 Re: Kamyczek do prezydentowego ogródka......... 05.12.05, 16:23
            Chodziło mi o to, że nam Polakom nikt nie dogodzi.
            W cytacie mowa bowiem jest i o Pani M.Kaczyńskiej.

Niepotrzebnie wybierasz z całości fragmenty i odnosisz sie tylko do tych ktore
            pokazuja jako bym popierał zwolenników Prezydenta Kwaśniewskiego.

Jestem zwolennikiem prawdy, wspierajacym słabszych, bezpodstawnie atakowanych...
            i nie stoje po niczyjej stronie. mam swój (jeszcze) rozum.
            mariusz
            • januszx Re: Kamyczek do prezydentowego ogródka......... 05.12.05, 16:40
              Alez Mariuszu , przecież każdy może przeczytać co napisałęś:-) ja tez staram
              się dociekać prawdy tylko jestem zdania ,że to czy Kwaśńiewski ładny czy
              brzydki a Kaczyńska gruba czy chuda jest sprawą drugorzędną, czy czwartorzędną

a jesli chodzi fakt o ułaskawienia Sobotki to ma znaczenie bardzo ważne do
              funkcjonowania naszego państwa (zdrada policjantów przez przełozonego - nie
              swiadczy o tym ,że jest to " porządny, dobry człowiek" jak mówi aktualny
              przezydent)
              a że są ludzie "za" i "przeciw" to chyba nic dziwnego? a chyba ważne jest żeby
              opowiedziec się za prawdą?

serdecznie pozdrawiam
              j

i mam nadzieje ,że PiSowi uda się spełnić przynajmniej część zammierzeń
              • czuk1 Re: Kamyczek do prezydentowego ogródka......... 05.12.05, 16:59
                Masz teraz glaz do tego obecnego ogrodu... nowiutki z OnetuWedług "Życia
                Warszawy", pracujący dziś w szwajcarskim banku Vogel w 1971 r., który miał
                wtedy 17 lat i posługiwał się nazwiskiem Filipowski vel Flipczyński, zabił 75-
                letnią kobietę. Skazano go na 25 lat więzienia. W 1979 r. dostał przerwę w
                karze i wyjechał do Szwajcarii. W 1998 r. Vogla zatrzymano w Szwajcarii i
                przekazano Polsce dla odbycia reszty kary. W 1999 r. został jednak ułaskawiony,
                po czym wrócił do Szwajcarii.

Vogel - nazywany przez "ŻW" "kasjerem lewicy" - miał w swym banku obsługiwać
                konta osób związanych z podejrzanym o korupcję lobbystą Markiem D. "My z tym
                bankiem, w którym pracuje ten pan, mamy kontakty procesowe, bowiem chcemy
                ustalić pewne konta, które niektórzy ś jak mamy informacje ś politycy mogą mieć
                w tym banku" - powiedział Radiu Zet Prokurator Krajowy Janusz Kaczmarek. Nie
                ujawnił nazwisk ani opcji politycznych.

Samo - wredne - życie , politykow, przestepcow i zwyklych ludzi (czytelnikow
                takich wiadomości). ... Kiedy to sie skończy?
                m
                • czuk1 Komu wierzyć? 06.12.05, 07:29
                  Dzisiejsza "Rz-plita" w art."Skandal wokół bankiera" kontynuuje temat
                  wczorajszego dnia, (jako by - to słowo moje) ułaskawienia mordercy przez
                  Aleksandra kwaśniewskiego.
                  Wg Prezydenta - "ułaskawienie Vogla w 1999 r. odbylo sie w normalnym trybie,
                  a nie "prezydenckim.
                  Wg redaktorów Rz-plitej - ..Vogel trafił w 1998 roku do aresztu, ale nie
                  odsiedział kary do końca. Został ulaskawiony przez Sleksandra Kwaśniewskiego.
                  Co wiecej wyszedł z aresztu, jeszcze zanim prezydent (z małej litery ?)
                  rozpoznal jego wniosek o ulaskawienie. Według nieoficjalnych informacji stało
                  sie to dzieki decyzji zastepcy prokuratora generalnego Stefana Śnieżki, ktory
                  zarządził przerwę w odbywaniu kary...."

Jak nie czytać innych gazet aby móc wyrobić sobie pogląd w tej sprawie.

NASUWA SIĘ Z TYCH INFORMACJI O MASOWYCH UŁASKAWIENIACH JEDEN GENERALNY
                  WNIOSEK.
                  NIE MOŻE PREZYDENT BYC PONAD INSTYTUCJAMI WYMIARU SPRAWIEDLIWOŚCI, ZASTEPOWAĆ
                  JE, W SKALI MASOWEJ ULASKAWIAC KAŻDEGO KOGO UZNA ŻE ŁASKĄ MOŻE GO OBDARZYć.
                  Instytucja "prawa łaski prezydenckiej" (tak prawnie sformulowana) nie mieści
                  się już w nowym państwie prawa. Wg mnie można pozostawic prezydentowi prawo
                  łaski do przypadkow zupełnie wyjatkowych - tj. do obniżenia kary lub
                  ułaskawienia skazanych na dozywocie. Procedura takich ulaskawień powinna byc
                  prowadzona przy otwartej kurtynie, bez utajniania i mataczenia.
                  m
                  Nie bedzie dochodzić d
                  • czuk1 Re: Komu wierzyć? 06.12.05, 07:32
                    ..ostatnie zdanie poprzedniego postu jest niepotrzebne... (errata).
                    m
                  • januszx Re: Komu wierzyć? 07.12.05, 10:58
                    NASUWA SIĘ Z TYCH INFORMACJI O MASOWYCH UŁASKAWIENIACH JEDEN GENERALNY
                    WNIOSEK.
                    NIE MOŻE PREZYDENT BYC PONAD INSTYTUCJAMI WYMIARU SPRAWIEDLIWOŚCI, ZASTEPOWAĆ
                    JE, W SKALI MASOWEJ ULASKAWIAC KAŻDEGO KOGO UZNA ŻE ŁASKĄ MOŻE GO OBDARZYć.
                    Instytucja "prawa łaski prezydenckiej" (tak prawnie sformulowana) nie mieści
                    się już w nowym państwie prawa. Wg mnie można pozostawic prezydentowi prawo
                    łaski do przypadkow zupełnie wyjatkowych - tj. do obniżenia kary lub
                    ułaskawienia skazanych na dozywocie. Procedura takich ulaskawień powinna byc
                    prowadzona przy otwartej kurtynie, bez utajniania i mataczenia.
                    m
                    Nie bedzie dochodzić d"

Oczywiście ,że prawo łaski powinno służyć w skrajych sytuacjach np przestępstw
                    popełnionych w efekcie i trudno się nie zgodzić ,że nie należy tego
                    prowadzićprzy otwartej kurtynie i oczywiście nie mataczyć , mam nadzieje ,że to
                    ulegnie naprawie
                    serdecznie pozdrawiam
                    j
                    • czuk1 Re: Komu wierzyć? 11.12.05, 10:28
                      Są i takie głosy.

TO KOLEJNY PRZYKŁAD MANIPULACJI BERETAMI
                      Przeczytaj komentowany artykuł »
                      Autor: golcon
                      Data: 11.12.05, 07:21

+ dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz
                      Założę się, że te histeryczne baby wraz z tym kipiącym z nienawiści posłem PiS-u
                      niewiele wiedzą o Sobotce. Wystarczy parę wytartych sloganów, typu SLD-
                      złodzieje i duch Rydzyka zbiera żniwo. Te same baby w młodości z taką samą
                      zacietością zwalczały kpitalizm, przedwojenną inteligencję, kułaków. Tak
                      nakazywała im propaganda władzy ludowej. Czy to jest normalne odmawiać obrony
                      zgodnie z prawem?. Czy to godne katolika?. Przecież podstawą zbawienia jest
                      odpuszczenie win, tak Pan Jezus nauczał. Czyżby te lata spędzone w kościele nic
                      tych ludzi nie nauczyły?.
                      Trzeba być człowiekiem wolnym, wyzwolonym od presji chorych ludzi, którzy swe
                      kariery zawdzięczaja tylko na sianiu nienawiści, wietrzeniu wszędzie wroga,
                      opluwaniu innych, na podżeganiu do ślepego odwetu.
                      Przykro mi,że Starochowicznie tak łatwo dają sobą manipulować.
                      Sprawy ułaskawień pozostawmy Panu Prezydentowi i Wymiarowi Sprawiedliwości.
                      Kochani rodacy nie dajcie się zaszczuć przez oszołomów prawicowych, miejcie swą
                      godność, nie uczestniczcie w orgii rozliczeń, ślepych ataków.
                      Pamiętajcie, Wasze wnuki i prawnuki będą się wstydzić za wasze czyny.
                      • czuk1 Re: Komu wierzyć? 11.12.05, 11:21
                        A nawet - piszą -w takim tonie. Przekazuje fragmenty dyskusji z forum GW -
                        Wiadomości. Trzeba uczciwie powiedzieć, że wiekszość wątków jest za tym że
                        Starachowiczanie zbierający petycję do Prezydenta by nie ułaskawiał Sobótki,
                        maja rację.
                        Ciekawe jak ta sprawa ułaskawienia się zakończy .
                        Wg mnie - Minister Spawiedliwości (nie musi a wię) nie przeczyta do
                        19 grudnia tych tomów akt sądowych, a jak nie przeczyta to i nie wysle
                        Prezydentowi do przejrzenia. Takie jest prawo i sprawiedliwość, tak więc
                        musi być.

Cytat - post (ostry bardzo ) poniżej. Przeczytałem i nim sie dzielę:

• Re: Petycja do prezydenta o nie ułaskawianie Sobo
                        Przeczytaj komentowany artykuł »
                        edi54 11.12.05, 11:03 + odpowiedz

Wokol tej sprawy opozycja(owczesna) i media od poczatku zadne byly skazania.
                        Szlo nie tyle o skazanie oskarzonych , co skazanie na niebyt lewicy.
                        Skazanie na kary bezwglednego pozbawienia wolnosci mialo byc tylko
                        przylozeniem pieczeci "skasowania" lewicy.Sama sprawa (czyn) miala w tym
                        wszystkim znaczenie posledne.Rozstrzygniecie sadowe oparto na
                        poszlakach.W tym stanie rzeczy surowosc rozstrzygniecia musi wiecej
                        niz dziwic.Przy tym sad jakby przeszedl do porzadku dziennego nad
                        kierunkowymi zasadami orzekania (celami kary).Gdyby tak sady byly rownie
                        surowe wobec rzeczywiscie groznych przestepcow (bandytow ,wlamywaczy).
                        Ten wyrok w moim odczuciu jest wyjsciem na przeciw oczekiwaniom Ziobro,ktory
                        wyraznie przejawia sklonnosci "recznego" sterowania Ministerstwem
                        Sprawiedliwosci.Jego zas zachowanie w relacji do Prezydenta RP potwierdza
                        jedynie trafnosc opinii Millera,ze jest "zerem" (choc Kaczynscy wyniesli
                        go na fotel ministra).Spodziewam sie ,ze w krotkim czasie wzrosnie liczba
                        skarg do Miedzynarodowego Trybunalu Praw Czlowieka w Strassburgu.
                        Prezydent Kwasniewski ma wszelkie merytoryczne powody ,by skorzystac
                        w tej sprawie z prawa laski.Nawet bez akt ,ktore bezprawnie przetrzymuje
                        Ziobro ,lamiac postanowienia Konstytucji RP.

m
                      • januszx Re: Komu wierzyć? 15.12.05, 18:41
                        Mariuszu i Ty takie manipulatorskie teksty tu wstawiasz ?!! , czy mam
                        rozumieć ,że sie pod nimi podpisujesz ? skoro wstawiasz , zatem rozumiem ,że
                        się solidaryzujesz...nie wiem jak rozumieć inaczej?

Coza obłuda , kolezkowie sobie pogrywaja , minister wyadaje sobie swoich
                        podwładnych , wydaje niczego sie nie spodziewających policjantów , byc możena
                        pastwę bandytów
                        I co o wa osoaba pisze ! , przecież oczywiśte jest ,że zło należy nazwać złwem -
                        czyli - wydanie przez Sobotkę policjantów przestępcom
                        i co tu dalej mówic zło , przestepstwo zostałopopełnione , przestępstwo nalezy
                        ukarać !

Pisze ów gość jakie sianie nienawiści , jakie wietrzenie wszędzie wroga?!!!!!!

chyba jeśli sąd skazał i to prawomocnie to nad czym tu jeszcze debatowac

Mariusz po co Ty takie teksty tuwstawiasz?!!

pozdrawiam
                        j
                        • czuk1 Re: Komu wierzyć? 15.12.05, 21:19
                          Ostatnia moja odpowiedź na odpowiedź na tym forum na tematy poruszne przez Janusza.
                          Nazwa postu wieloczłonowego (w odcinkach) była moja. Więc jako zadajacy pytanie,
                          nie poddajacy sie jedynie słusznym ocenom autora wątku, chciałem pokazać jak
                          wygladaja dyskusje w sprawach politycznych na innych forach GW, jak: Wiadomosci,
                          Kraj, Społeczeństwo. Każdy wątek jest wielka dyskusją ludzi o różnych poglądach,
                          przekonywaniem do swoich racji, dokumentowaniem swoich opinii.
                          Na forum Zamość trudno o taką atmosferę.
                          Każda próba przedstawienia innych poglądów jest źle widziana.
                          Mam serce po lewej stronie, głowę po środku, myślenie ekonomiczne i do tego
                          wiele dziesiątków lat obcowania z dobrem i złem, z komunistami, socjalstami i
                          liberałami - stąd dla mnie żenującym jest i zawstydzajacym kiedy w moim
                          otoczeniu ludzie widzą świat czarno-biało, bezkrytycznie, jednostronnie,
                          koniunkturalnie bez cienia tolerancji dla innych poglądów i przekonań.
                          Co wtedy robię. Zmieniam towarzystwo.
                          To jest pośrednia moja odpowiedź JANUSZ na Twoje TWOJE pytania-insynuacje.

Dodam tylko , że mozna by na Twoje pytania nie opowiadać, bo wstawiajac te,
                          inne wypowiedzi do tematu wątku(potrzebne do odpowiedzi na moje własne pytanie
                          majace zainspirowac dyskusje, pytanie "komu wierzyć") - nie utożsamiajac sie z
                          nim -wyjaśniłem powody pokazania innych poglądów. Poprostu by pokazać drugą
                          stronę medalu , kontrastowe inne opinie.

Przypomnę Twoje główne pytanie:

"Mariuszu i Ty takie manipulatorskie teksty tu wstawiasz ?!! , czy mam
                          rozumieć ,że sie pod nimi podpisujesz ? skoro wstawiasz , zatem rozumiem ,że
                          się solidaryzujesz...nie wiem jak rozumieć inaczej?"

Wiem,że TWOJE pytania NIE SĄ MOŻE złośliwe ale postawione są z punktu własnego
                          jednostronnego myslenia i wcale Ci tego nie mam za złe.

NIECH TRWA CHWAŁA TYM KTÓRYCH TY CHWALISZ.

pzdr Mariusz-czuk

• tiaraamber Re: Komu wierzyć? 15.12.05, 21:38
                            od razu widac ze rowny z Ciebie gosc:-) Naprawde poprawiasz atmosfere na tym
                            forum, a scisle mowiac wprowadzasz rownowage.Pozdrawiam
                            • czuk1 Re: Komu wierzyć? 15.12.05, 22:29
                              Nie oczekuję obrony ale cieszę się, że nie jestem odosobniony w opinii, że (nie
                              tylko w mediach) potrzebna jest dyskusja wielopoglądowa, niekrępowana;
                              m
                              • januszx Re: Komu wierzyć? 16.12.05, 20:44
                                Wybacz Mariuszu ale jakos nie zauważyłem żebyś był osamotniony w swoich
                                poglądach i bardzo mi przykro ,że czujesz się skrpępowany , przecież chyba nikt
                                nie broni Ci wyrażać swoich mysli? jeśli tylko Twoje prawa będą zagrozone
                                uderzaj bezpośrednio do mnie będziemy coś radzić:-)
                                , widzę ,żę bardzo daleko mi do TWojego pojmowania świata ale szanuje CIę za
                                poziom dyskusji
                                serdecznie pozdrawiam
                                j
                        • boblak Moherowe berety 16.12.05, 01:51
                          www.moheroweberety.net/go/pl/
    • januszx Premier wykonał zadanie... Prezydent również 17.12.05, 13:27
      I udało się dopiąc celu prezydentowi Kwasniewskiemu , Sobotka na wolność , nie
      ma obaw ,że wysypie kolegów , co tam ,że w wyniku działań ministra Sobotki
      zagrozone było życie Jego podwładnych policjantów , ważne żeby chronić swoich ,
      chronić koleżków, cóż zadane zakończenie prezydentury a nam się wydawało ,że
      ułaskawienie służy jako pomoc dla niesprawidliwie (np przestępstwo w afekcie)
      skazanych okazuje się ,że p Kwaśniewskidaje swoją wykładnie...

Nie tylko Prezydent był ostatnio zapracowany , Premier tez wykonał zadanie ,
      chyba więc wszyscy powinni być zadowoleni...

Pozdrawiam

"januszx 01.12.05, 10:14 + odpowiedz

Okazało się ,że już wiadomo Hubertusie dlaczego prezydent nie walczy o polską
      kryteria, priorytety..
      pozdrawiam" januszx 01.12.05, 10:14 + odpowiedz

"Okazało się ,że już wiadomo Hubertusie dlaczego prezydent nie walczy o polską
      kryteria, priorytety..
      pozdrawiam"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka