Dodaj do ulubionych

podroz WARSZAWA ZAMOSC WARSZAWA

24.04.06, 16:45
Jak dostac sie z Warszawy do Zamoscia - autobusem ? pociagiem ? a moze jest
jeszcze inna mozliwosc ( szybkie mini busy ? skad i ile kosztuje ? -
Prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • zamosciak Re: podroz WARSZAWA ZAMOSC WARSZAWA 24.04.06, 17:38
      najszybciej busami. Co godzinę, do zamościa jakiś odjeżdża. Np: "Big Star bus" z
      dworca wschodniego, bilet studencki W-wa Zmc 16zł, zwykły coś koło 20. Z
      Zachodniego odjeżdżają busy firmy Artimex. W obu przypadkach należy rezerwować
      wcześniej miejsca. Pociąg bezpośrednio do zamościa też jest. bodajże o 14:45???
      z zachodniego. Jednak na odcinku lublin - zamość póki co kursuje autobusowa
      komunikacja zastępcza. Zdecydowanie odradzam PKS, podóż długa i droga. Aha tel
      do big stara: 660 6666 33, lub (084) 66 58 095. Teraz może być problem z
      miejscami i wogóle dodzwonieniem się tam, gdyż wszyscy chcą mieć "transport" na
      święta majowe.
      Cena pociągu to chyba coś koło 30 zł, ze zniżką studencką.
      • szpak_zam Re: podroz WARSZAWA ZAMOSC WARSZAWA 24.04.06, 18:16
        podróż busem trwa około 4,5 godziny - jeżdżą bardzo szybko - postój ok. 15-20
        minut koło Żyrzyna w zajeździ. Część busów odjeżdża z Warszawy Stadion - właśnie
        Bigstar jak sie nie mylę - jest on też najtańszy.
        • ubott.1 Re: podroz WARSZAWA ZAMOSC WARSZAWA 24.04.06, 21:00
          Na stronie www.zamosc.wonder.pl sa podane strony rozkladow jazdy busików.
        • maria88 Re: podroz WARSZAWA ZAMOSC WARSZAWA 24.04.06, 21:15

Tak się składa, ze często podrózuję na tej trasie Busami i moje spostrzezenia są
          następujące. Problem z rezerwacją miejsc na następny dzień. Trzeba ją dokonywać
          z kilkudniowym wyprzedzeniem. Trudno się tez dodzwonić na tylko 2 numery podawane
          w ulotce. Ostatnio tj. w sobotę spotkała mnie niespodzianka, ponieważ BigStar
          zmienił drogę przejazdu przez Zamość (wracałam z W-wy). Bus nie jechał jak dawnej
          ul.Lubelską, Peowiaków i Al.Wyszyńskiego lecz skręcił przy wjeżdzie do ZamoScia
          na drogę objazdową i stanął dopiero na Dworcu PKSu. Nie mogłam wysiąść jak
          dotychczas blizej miejsca zamieszkania. Prawdopodobnie ma tak być stale.
          Nie podoba mi się takie traktowanie pasażerow z Zamościa.
    • lettre Re: podroz WARSZAWA ZAMOSC WARSZAWA 25.04.06, 09:43
      Naprawde jestescie wspaniali !! dziekuje za informacje
    • iwa2004 Re: podroz WARSZAWA ZAMOSC WARSZAWA 25.04.06, 14:32
      Często jeżdze trasą Zamość - Warszawa i do tej pory korzystałam z busów BIG
      STAR (najtańsi i szybko). Jednak ostatnio coraz gorzej traktowani są
      pasażerowei. Liczy się kasa i jeszcze raz kasa. Miałam takie nieprzyjeną
      sytuację. Jechałam z Zamościa do W-wy z moim 2 letni m synkiem i za dziecko
      kazali mi zapłacić 16zł. Do W-wy o jednej godzinie jechało aż 3 busy zresztą
      ostatnio to normalka, że jeżdzą w kilka. W żadnym nie było kompletu ludzi. No i
      pan kierowca powiedział mi, że musze zapłacić chyba, że dziecko cały czas
      będzie siedziało na moich kolanach. Zapłaciłam, ale trochę to dla mnie
      śmieszne. Co innego jakby mieli komplet pasażerów. Dziecko ma 2 lata i kupiłam
      mu bilet studencki.
      • ubott.1 Re: podroz WARSZAWA ZAMOSC WARSZAWA 25.04.06, 15:46
        Moim zdaniem jezeki jest cos zle nalezy informowac o tym wlasciciela. Bedzie
        mogl on zareagowac jezeli dalej bedzie chcial miec klientow zadowolonych z jego
        uslug.
    • celestynow Podróż WARSZAWA ZAMOSC WARSZAWA 26.04.06, 10:24
      + www.rozklad.pkp.pl
      + www.pks.warszawa.pl
      + www.busy.info.pl
      + www.minibus.prv.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka