lettre 24.04.06, 16:45 Jak dostac sie z Warszawy do Zamoscia - autobusem ? pociagiem ? a moze jest jeszcze inna mozliwosc ( szybkie mini busy ? skad i ile kosztuje ? - Prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zamosciak Re: podroz WARSZAWA ZAMOSC WARSZAWA 24.04.06, 17:38 najszybciej busami. Co godzinę, do zamościa jakiś odjeżdża. Np: "Big Star bus" z dworca wschodniego, bilet studencki W-wa Zmc 16zł, zwykły coś koło 20. Z Zachodniego odjeżdżają busy firmy Artimex. W obu przypadkach należy rezerwować wcześniej miejsca. Pociąg bezpośrednio do zamościa też jest. bodajże o 14:45??? z zachodniego. Jednak na odcinku lublin - zamość póki co kursuje autobusowa komunikacja zastępcza. Zdecydowanie odradzam PKS, podóż długa i droga. Aha tel do big stara: 660 6666 33, lub (084) 66 58 095. Teraz może być problem z miejscami i wogóle dodzwonieniem się tam, gdyż wszyscy chcą mieć "transport" na święta majowe. Cena pociągu to chyba coś koło 30 zł, ze zniżką studencką. Odpowiedz Link Zgłoś
szpak_zam Re: podroz WARSZAWA ZAMOSC WARSZAWA 24.04.06, 18:16 podróż busem trwa około 4,5 godziny - jeżdżą bardzo szybko - postój ok. 15-20 minut koło Żyrzyna w zajeździ. Część busów odjeżdża z Warszawy Stadion - właśnie Bigstar jak sie nie mylę - jest on też najtańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ubott.1 Re: podroz WARSZAWA ZAMOSC WARSZAWA 24.04.06, 21:00 Na stronie www.zamosc.wonder.pl sa podane strony rozkladow jazdy busików. Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: podroz WARSZAWA ZAMOSC WARSZAWA 24.04.06, 21:15 Tak się składa, ze często podrózuję na tej trasie Busami i moje spostrzezenia są następujące. Problem z rezerwacją miejsc na następny dzień. Trzeba ją dokonywać z kilkudniowym wyprzedzeniem. Trudno się tez dodzwonić na tylko 2 numery podawane w ulotce. Ostatnio tj. w sobotę spotkała mnie niespodzianka, ponieważ BigStar zmienił drogę przejazdu przez Zamość (wracałam z W-wy). Bus nie jechał jak dawnej ul.Lubelską, Peowiaków i Al.Wyszyńskiego lecz skręcił przy wjeżdzie do ZamoScia na drogę objazdową i stanął dopiero na Dworcu PKSu. Nie mogłam wysiąść jak dotychczas blizej miejsca zamieszkania. Prawdopodobnie ma tak być stale. Nie podoba mi się takie traktowanie pasażerow z Zamościa. Odpowiedz Link Zgłoś
lettre Re: podroz WARSZAWA ZAMOSC WARSZAWA 25.04.06, 09:43 Naprawde jestescie wspaniali !! dziekuje za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
iwa2004 Re: podroz WARSZAWA ZAMOSC WARSZAWA 25.04.06, 14:32 Często jeżdze trasą Zamość - Warszawa i do tej pory korzystałam z busów BIG STAR (najtańsi i szybko). Jednak ostatnio coraz gorzej traktowani są pasażerowei. Liczy się kasa i jeszcze raz kasa. Miałam takie nieprzyjeną sytuację. Jechałam z Zamościa do W-wy z moim 2 letni m synkiem i za dziecko kazali mi zapłacić 16zł. Do W-wy o jednej godzinie jechało aż 3 busy zresztą ostatnio to normalka, że jeżdzą w kilka. W żadnym nie było kompletu ludzi. No i pan kierowca powiedział mi, że musze zapłacić chyba, że dziecko cały czas będzie siedziało na moich kolanach. Zapłaciłam, ale trochę to dla mnie śmieszne. Co innego jakby mieli komplet pasażerów. Dziecko ma 2 lata i kupiłam mu bilet studencki. Odpowiedz Link Zgłoś
ubott.1 Re: podroz WARSZAWA ZAMOSC WARSZAWA 25.04.06, 15:46 Moim zdaniem jezeki jest cos zle nalezy informowac o tym wlasciciela. Bedzie mogl on zareagowac jezeli dalej bedzie chcial miec klientow zadowolonych z jego uslug. Odpowiedz Link Zgłoś
celestynow Podróż WARSZAWA ZAMOSC WARSZAWA 26.04.06, 10:24 + www.rozklad.pkp.pl + www.pks.warszawa.pl + www.busy.info.pl + www.minibus.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś