szpak_zam 19.07.06, 12:52 dzis wielka parada zespołów z ZDK na Starówkę. o 17 początek koncertów. zapraszam serdecznie - bardzo obiecującą to wygląda :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koziorozka Re: Eurofolk 19.07.06, 13:02 Jeśli ktoś fajne fotki zrobi, to chętnie je na "Zamość zadziwia" zaprezentuję. Odpowiedz Link Zgłoś
alta11 Re: Eurofolk 19.07.06, 21:09 Właśnie wrócilam, występy były piękne, dynamiczne, egzotyczne. Warto bylo zobaczyć. Zespoly przyjechały z Grecji, Kostaryki (rewelacja) Turcji, Chile (egzotyka), Węgier, Serbii, no oczywiście nasza Zamojszczyzna jak zwykle doskonała w każdym tańcu. Zachęcam wszystkich do chodzenia na występy bo warto. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Eurofolk 20.07.06, 15:36 Pierwsze zdjęcia już są :) roztocze.net/newsroom.php/21516%5C Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Eurofolk 21.07.06, 21:26 Dobrze , że coroczny cykl Eurofolku trwa. Zespoły wciąż nowe. organizatorzy znobilitowani. Atrakcja kilka dni jakas to jest. Z Eurofolku korzystaja co wieksze gminy występami ludowych zespołów z e świata ubarwiajac zwoje "dni", np jutro "Dni Krasnobrodu". Zespół Zamojszczyzna zaproszeniami na Eurofolk oddaje dług wdzięczności za pobyt zagranicą , u dzisiejszych ich gości. Jeśli zas nie byli u nich, to po Eurofolku mogą mieć prawo pojechać. Ba, napewno zostaną zaproszeni. Jest to tradycja i metoda zagranicznej wymiany zespołów artystycznych, stosowana od lat. Bez tych wyjazdów zagranicznych (na zaproszenia, ze składkowych pieniędzy i niewielkiej pomocy państwa) zespół Zamojszczyna nie przetrwał by w dobrej wciąż formie 21 lat. m Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: Eurofolk 22.07.06, 10:00 Eurofolk trwa do niedzieli (chyba program się nie zmienił?), warto przyjść popatrzeć, posłuchać... wiele bardzo pochlebnych opinii słychac to tu to tam brawo za tą piekną inicjatywę ! Pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś
szpak_zam Re: Eurofolk 24.07.06, 16:48 koncert finałowy juz się odbył. moim zdaniem najlepsi byli tancerze z Węgier. najbardziej zabawnym i spontanicznym zespołem byli chyba Grecy :) Odpowiedz Link Zgłoś
alta11 Re: Eurofolk 24.07.06, 22:22 Byłam, oglądałam w niedzlelę.wedlug mnie i moich znajomych, którzy ze mną byli rewelacyjnie tańczylo Chile, zwlaszcza w repertuarze wysp polinezyjskich. Piękny chór, piękne melodie, nastrojowe, romantyczne, wspaniale wykonane, a tańce - cudeńko. Ale wszyscy byli znakomici. Tak prawdę mówiąc jest co roku. I dobrze, bo w Zamościu jest potrzebna traka impreza promujaca miasto, region. Dla mieszkańców też frajda zobaczyć egzotykę. Odpowiedz Link Zgłoś
wiloa Re: Eurofolk 26.07.06, 17:25 pieknie to opisalas , niestety ja nie moglam pojsc ale chociaz sobie poczytalam moze uda sie w roku przyszlym:) pozdrowionka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
asiawiol Re: Eurofolk 26.07.06, 00:32 taaaaa... wielka szkoda, że się juz skończyło... sama tańczę w Zamojszczyźnie i musze przyznać, że poznałam wielu fantastycznych ludzi z innych krajów szczególnie odmiennej płci :P (heheh szczególnie na imprezach, które trwały do rana)... Najbardziej podobał mi sie zespoł z Chile ale inne też były świetne. Trzeba równiez wyróznić zespól z Węgier, który był organizatorem prawie wszystkich nieoficjalnych imprez... a także Greków którzy hmmm... nie mają bardzo ciekawej kultury i wogóle (ne urażając nikogo) ale są strasznie mili (szczególnie taki jeden...) i potrafia sie świetnie bawic nawet jadąc autobusem (a wiem jak to z nimi jest bo jechałam gdy tylko włączyli taką muzykę w ich stylu zaczęli klaskać i tańczyc w autobusie) Było strasznie miło... chciałabym cofnąć czas... Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka zdjecia 29.07.06, 09:00 dzięki Magdzie parę zdjęć z Eurofolku jest tu: www.zamosc.wonder.pl/album_DziejeSie Odpowiedz Link Zgłoś
jaxek7 Re: zdjecia 29.07.06, 23:44 nie byłem niestety (choć bardzo załuję) na zakończeniu ale otwarcie też było niezłe pare fotek z przemarszu jest na www.zamosc.pl/wydarzenia/aktualnosci.php?id=6 Odpowiedz Link Zgłoś