19.07.06, 12:52
dzis wielka parada zespołów z ZDK na Starówkę. o 17 początek koncertów.
zapraszam serdecznie - bardzo obiecującą to wygląda :D
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Eurofolk 19.07.06, 13:02
      Jeśli ktoś fajne fotki zrobi, to chętnie je na "Zamość zadziwia" zaprezentuję.
    • alta11 Re: Eurofolk 19.07.06, 21:09
      Właśnie wrócilam, występy były piękne, dynamiczne, egzotyczne. Warto bylo zobaczyć. Zespoly przyjechały z Grecji, Kostaryki (rewelacja) Turcji, Chile (egzotyka), Węgier, Serbii, no oczywiście nasza Zamojszczyzna jak zwykle doskonała w każdym tańcu. Zachęcam wszystkich do chodzenia na występy bo warto.
      • koziorozka Re: Eurofolk 20.07.06, 15:36
        Pierwsze zdjęcia już są :)
        roztocze.net/newsroom.php/21516%5C
        • czuk1 Eurofolk 21.07.06, 21:26
          Dobrze , że coroczny cykl Eurofolku trwa. Zespoły wciąż nowe. organizatorzy
          znobilitowani. Atrakcja kilka dni jakas to jest. Z Eurofolku korzystaja co wieksze
          gminy występami ludowych zespołów z e świata ubarwiajac zwoje "dni", np jutro
          "Dni Krasnobrodu". Zespół Zamojszczyzna zaproszeniami na Eurofolk oddaje dług
          wdzięczności za pobyt zagranicą , u dzisiejszych ich gości. Jeśli zas nie byli u
          nich, to po Eurofolku mogą mieć prawo pojechać. Ba, napewno zostaną zaproszeni.
          Jest to tradycja i metoda zagranicznej wymiany zespołów artystycznych, stosowana
          od lat. Bez tych wyjazdów zagranicznych (na zaproszenia, ze składkowych
          pieniędzy i niewielkiej pomocy państwa) zespół Zamojszczyna nie przetrwał by w
          dobrej wciąż formie 21 lat.
          m

• januszx Re: Eurofolk 22.07.06, 10:00
            Eurofolk trwa do niedzieli (chyba program się nie zmienił?), warto przyjść
            popatrzeć, posłuchać...
            wiele bardzo pochlebnych opinii słychac to tu to tam
            brawo za tą piekną inicjatywę !
            Pozdrawiam
            J
            • szpak_zam Re: Eurofolk 24.07.06, 16:48
              koncert finałowy juz się odbył. moim zdaniem najlepsi byli tancerze z Węgier.
              najbardziej zabawnym i spontanicznym zespołem byli chyba Grecy :)
              • alta11 Re: Eurofolk 24.07.06, 22:22
                Byłam, oglądałam w niedzlelę.wedlug mnie i moich znajomych, którzy ze mną byli rewelacyjnie tańczylo Chile, zwlaszcza w repertuarze wysp polinezyjskich. Piękny chór, piękne melodie, nastrojowe, romantyczne, wspaniale wykonane, a tańce - cudeńko. Ale wszyscy byli znakomici. Tak prawdę mówiąc jest co roku. I dobrze, bo w Zamościu jest potrzebna traka impreza promujaca miasto, region. Dla mieszkańców też frajda zobaczyć egzotykę.
                • wiloa Re: Eurofolk 26.07.06, 17:25
                  pieknie to opisalas , niestety ja nie moglam pojsc ale chociaz sobie poczytalam
                  moze uda sie w roku przyszlym:) pozdrowionka:))
    • asiawiol Re: Eurofolk 26.07.06, 00:32
      taaaaa... wielka szkoda, że się juz skończyło... sama tańczę w Zamojszczyźnie i
      musze przyznać, że poznałam wielu fantastycznych ludzi z innych krajów
      szczególnie odmiennej płci :P (heheh szczególnie na imprezach, które trwały do
      rana)...
      Najbardziej podobał mi sie zespoł z Chile ale inne też były świetne. Trzeba
      równiez wyróznić zespól z Węgier, który był organizatorem prawie wszystkich
      nieoficjalnych imprez... a także Greków którzy hmmm... nie mają bardzo ciekawej
      kultury i wogóle (ne urażając nikogo) ale są strasznie mili (szczególnie taki
      jeden...) i potrafia sie świetnie bawic nawet jadąc autobusem (a wiem jak to z
      nimi jest bo jechałam gdy tylko włączyli taką muzykę w ich stylu zaczęli
      klaskać i tańczyc w autobusie)
      Było strasznie miło... chciałabym cofnąć czas...
      • koziorozka zdjecia 29.07.06, 09:00
        dzięki Magdzie parę zdjęć z Eurofolku jest tu:
        www.zamosc.wonder.pl/album_DziejeSie
        • jaxek7 Re: zdjecia 29.07.06, 23:44
          nie byłem niestety (choć bardzo załuję) na zakończeniu ale otwarcie też było
          niezłe
          pare fotek z przemarszu jest na
          www.zamosc.pl/wydarzenia/aktualnosci.php?id=6

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka