24.04.07, 11:40
znowu ta SEPSA w echu dnia podano, ze zachorował 19-miesięczny chłopczyk i na
szczęście go uratowano....i to w STUDZIEŃCU...

powiedzcie - szczepicie dzieci ??? jeśli tak to gdzie i za ile
mi lekarka w przychodni dla dzieci Medyk zaśpiewała około 600 zeta za
szczepionkę na sepse...
no kurde jak trzeba będzie to wezmę i kredyt..życie dziecka ważniejsze..ale
moze gdzieś są tańsze?
Obserwuj wątek
    • kochamklaudie Re: SEPSA !!! 24.04.07, 13:17
      nie rozumiem tylko jednego.
      Sepsa była jest i będzie !
      Czemu akurat teraz takie wielkie HALO ?!
      Jedynym racjonalnym wyjaśnieniem jest to, że cała sprawa jest nakręcana przez jedynego producenta szczepionek przeciw tej chorobie.
      • kierownikowa Re: SEPSA !!! 24.04.07, 13:25
        no może jest i HALO...

ale powiedz czy nie zrobisz wszystkiego dla zdrowia i życia swojego dziecka...???

wiem, że ktoś na takiej trosce o dzieci zrobi majątek ale .. właśnie zawsze jest
        ryzyko... i ale...
        ale tu chodzi o życie naszych dzieci...
        • kochamklaudie Re: SEPSA !!! 24.04.07, 14:33
          to naturalne, że dla dziecka robi się wszystko i chce się dla niego jak najlepiej ale teraz jest wielkie HALO. Sepsa nie ma w tym okresie większych żniw niż 10 lat temu chodź 10 lat temu nikt o tym tak nie mówił. Wg mnie szum medialny jest niepotrzebny.
          • gwiazdeczka666 Re: SEPSA !!! 25.04.07, 07:14
            Moim zdaniem za mało kjest wiadomości w mediach na temat sepsy. Podają tylko
            straszne i przerażające statystyki i tyle, które jak zauważyłeś powyżej nie są
            jakieś wygórowane.
            Ja wybrałam sie najpierw do mojego lekarza rtodzinnego. W sumioe uspokoiła
            mnie. Dowiedziałam sie tam ze na sepse nie jest tak łatwo zachorować. Do tego
            potrzebne jest woele niekorzystnych czynników. Osłabienie , choroby.
            Np. W jednej rodzinie dwójka dzieci miała styczność z drobnoustrojami
            wywołującymi sepsę i jedno ma sepse a drugie anginę. Są trzy podstawowe
            drobnoustroje wywołujące sepsę. Stykamy sie z nimi na codzień.
            Dopytywałam sie oczywiscie o szczepionki na nie. Więć po skończeniu przez mpoją
            córeczke 2 latek może dostać jednorazowo szczepionkę kosztującą 325 złoty to
            ujeden rodzaj drobnoustoju. Poza tym szczepieją płatnuymi szczepionkami i jest
            tam również HIB i to jest drugi rodzaj drobnoustroju.
            Trzecia szczepionka kosztuje ponad 1000 złoty.
            Muślę ze raczej należy spokojnie do tego podejsc i rozsądnie i bez paniki.
            Podrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka