Dodaj do ulubionych

liczba godzin pracy

03.04.07, 19:42
po ile godzin dziennie pracujecie (w prywatnej czy panstwowej firmie)???
moj kolega pracuje w prywatnej firmie nawet po 14 godz, czasami dluzej jezeli
nie zrobia zlecenia i chodzi wiecznie wykonczony, wmawia mi ze po tyle godzin
haruje sie w kazdej prywatnj firmie, jak to jest??
Obserwuj wątek
    • katela Re: liczba godzin pracy 04.04.07, 10:00
      Mój mąż w państwowej firmie pracuje nawet po 16 godzin, często też w soboty a
      nawet w niedziele, ale jemu za to odpowiednio płacą. Patrząc po moich znajomych
      dochodzę do wniosku, że jak chce się dobrze zarabiać, to trzeba się też dobrze
      napracować. To chyba sprawiedliwy układ.
      • milaosobka1 Re: liczba godzin pracy 04.04.07, 10:49
        kolega dostaje taka sama dzienna stawke bez wzgledu na to czy danego dnia
        pracuje 8 godzi czy 14, nie placa mu za godziny nadliczbowe
        • katela Re: liczba godzin pracy 04.04.07, 13:38
          Mojemu mężowi też nie płacą za nadgodziny, ma po prostu godziwą pensję i
          nienormowany czas pracy. Ale najważniejsze to lubić to co się robi. Ja kiedyś
          wykonywałam zawód, który z czasem znienawidziłam i nieważne czy pracowałam 12
          godz.,czy 5, zawsze wracałam do domu jednakowo zmęczona i wściekła. Mój mąż ma
          gorsze dni, ale generalnie całkiem nieźle funkcjonuje nawet przy dużym
          obciążeniu. On sam zawsze się śmieje, że grunt to dobra motywacja, zwłaszcza
          finansowa.
          • seba1232 Re: liczba godzin pracy 04.04.07, 13:47
            Mamy globalizacje a to dla pracownika powrót do 19-wieku,praca 12 godzinna brak wolnych sobót a nawet niedziel , płaca głodowa.Myśle że dla pracownika lepsze byłoby niewolnictwo.Własscciel niewolnika musialby dbac o niego i jego rodzine,a tak da pracownikowi 700 zł i człowiek ma wyżywic rodzine zaplacic za mieszkanie ubrac i wykształcic dzieci.To jest liberalizm.
            • matt1410 Re: liczba godzin pracy 04.04.07, 14:53
              to jest socjalizm.Jeżeli nierozumiesz pewnych pojęć, to ich poprostu nie
              uzywaj.Naprawde chciałbym byśmy mieli w Polsce liberalizm...oj baaardzo.
              • seba1232 Re: liczba godzin pracy 04.04.07, 16:58
                Panstwa socjaldemokratyczne:szwecja,norwegia ,finlandia ,dania.Panstwa eządzone przez liberałów brazylia,gwatemala,argentyna,polska,[do niedawna].
                • demo1212 Re: liczba godzin pracy 05.04.07, 01:48
                  A ja wole szwecje i socjalizm[ale nie komunizm].
                  • matt1410 Re: liczba godzin pracy 07.04.07, 23:35
                    aha i zamiast 15% bezrobocia----4%
                • matt1410 Re: liczba godzin pracy 07.04.07, 23:33
                  ech człowieku nie wiesz jak bardzo sie mylisz.Te państwa mogą sobie pozwolic na
                  socjalizm choć nie jest to pozytywne.Przez ponad 50 lat mieli gospodarkę
                  wolnorynkową, powstały takie firmy jak Ikea w szwecji czy Nokia w Finlandi
                  które napędzają ich gospodarkę.Norwegia to całkowicie inna bajką, 5 mln naród a
                  zapasy ropy i gazu ogromne.Argentyna to chyba najbogatszy kraj ameryki
                  płd.Wprawdzie kilka lat temu był tam kryzys spowodowany głupota władz oraz
                  wysokiej korupcji i biurokractwa co z liberalizmem nie ma za dużo
                  wspólnego.Teraz mają tam wysoki wzrost gospodarczySzkoda że niewymieniłeś takich
                  państw jak Irlandia, Wlk. Brytania czy Stany Zjednoczone.Świadomie manipulujesz
                  liczbami.

I jeszcze jedno.Jakby polska była krajem liberalnym to zamiast 22% VAT byłoby
                  10.Nie byłoby 19,30 i 40 % podatku tylko 10 ,15 18% lub naprzykład liniowy
                  podatek 15%.I zamiast odprowadzać do Zus-u miesięcznie ponad 800zł co miesiąc
                  odprowadzałbyś 200zł prywatnej firmie a emerytury dostałbyś 4000zł miesiecznei
                  zamiast 800zł.
                  • seba1232 Re: liczba godzin pracy 08.04.07, 21:37
                    Wymieniłem te panstwa ponieważ rządzą tam [szczególnie szwecja]partie lewicowe a podatki dochodzą w skrajnych przypadkach do 80%[szwecja] i mają sie świetnie.Angli dorobiła sie nie na liberaliżmie[ubezpieczenie zdrowotne wynosi tam 12%+17% dopłaca pracodawca] ale na kolonializmie ,USA do dzis stosuje neokolonializm[irak].Irlandia to maleńki kraj[3 milionów mieszkańców]porównywalny do woj warszawskiego, wystarczy pare dużych firm i jest prosperita.
                    • seba1232 Re: liczba godzin pracy 08.04.07, 21:39
                      A podatek liniowy już był w 19 wieku.Chcemy 19 wieku?
                      • matt1410 Re: liczba godzin pracy 09.04.07, 08:54
                        seba1232 napisał:

> A podatek liniowy już był w 19 wieku.Chcemy 19 wieku?
                        W sredniowieczu ludzie nosili ubrania, chcemy średniowiecza?
                    • matt1410 Re: liczba godzin pracy 09.04.07, 09:10
                      seba1232 napisał:

> Wymieniłem te panstwa ponieważ rządzą tam [szczególnie szwecja]partie lewicowe
                      > a podatki dochodzą w skrajnych przypadkach do 80%[szwecja] i mają sie świetnie.
                      > Angli dorobiła sie nie na liberaliżmie[ubezpieczenie zdrowotne wynosi tam 12%+1
                      > 7% dopłaca pracodawca] ale na kolonializmie ,USA do dzis stosuje neokolonializm
                      > [irak].Irlandia to maleńki kraj[3 milionów mieszkańców]porównywalny do woj wars
                      > zawskiego, wystarczy pare dużych firm i jest prosperita.
                      Po pierwsze to nie ma województwa Warszawskiego.Kolonializm to sie skonczyl
                      OOooO.....dawno temu.Pozostał wypożyczony od chin hong-kong ktory juz został
                      zwrocony, ale chyba nie myslisz ze to kolonializm?Nie ma juz zadnych kolonii a
                      jednak Polacy i obywatele nowo przyłączonych państw UE chcą ta pracować.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka