brokatowymotyl 11.08.07, 19:31 Zbieram opinie na temat Zamojskich uczelni i teraz kolej na WSHE, więc proszę drodzy Forumowicze, studenci, absolwenci o dyskusję na temat tej o to uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
r.vasco Re: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Zam 29.08.07, 15:27 W latach 1999-2002 studiowałem na tej uczelni administrację, a potem zrobiłem dwu letnie SUM z politologii. Uczelnię wspominam miło. Nie wiem jak obecnie, ale wtedy był tam przyjemny klimat. Poziom zdecydowanie wyższy niż na WSZiA. Wykładowcami w większości byli profesorowie lub doktorzy hab., którzy raczej sumiennie podchodzili do swoich obowiązków. Co roku około 10 osób z roku odpadało z powodu dra Ryszarda Mojaka który prowadził Zasady tworzenia prawa i Prawo konstytucyjne. Sam zaliczyłem komis z ZTP ale mimo to miło to wspominam. Na jednego wykładowcę przypada kilkakrotnie mniej studentów niż na konkurencyjnej uczelni, a w związku z tym kontakt z nim jest łatwy. Uczelnia ma przyjazne podejście do studenta. Tak jak wspomniałem nie wiem jak obecnie wyglądają studia na tej uczelni, ale jeżeli bierzesz pod uwagę studia w Zamościu to zdecydowanie polecam WSH-E. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ancyk.62 Re: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Zam 30.08.07, 18:39 Jeżeli musisz studiować w Zamościu,to polecam własnie tę uczelnię.Jeżeli nie jest to koniecznością jedż poza Zamość Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowymotyl Re: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Zam 31.08.07, 11:47 hm... wszia jest tak samo prywatną uczelnią jak wshe, więć wydaje mi się że poziom tych uczelni jest porówlnywalny, niezwykła atrakcją na wszia jest kierunek fizjoterapia MGR!! na bardzo wysokim poziomie, który posiada własne centrum rehabilitacji i kontrakt z z NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna 31.08.07, 12:51 Motylku, pytałaś o całą uczelnię, a nie poszczególne kierunki. Rankingu dotyczącego wydziałów fizjoterapii w Polsce nie znalazłam, ale: Ranking czasopism Polityka i Perspektywy z kwietnia 2007 Uczelnie niepubliczne 1) licencjackie - WSH-E w Zamościu - 7 miejsce (5 miejsce w 2006) 2) magisterskie - WSZiA w Zamościu - 40 miejsce (41 miejsce w 2006) 2006 WSZiA - pierwsze miejsce w rankingu niepublicznych wyższych szkół biznesu magazynu ekonomicznego Home&Market w kategorii uczelni licencjackich Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowymotyl Re: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna 31.08.07, 13:22 Kurcze... rankingi rankingami, ale wydaje mi się że dobrze płatną prace ciężko będzie znaleść po takiej socjologi czy adminitracji, bo te typowo humanistyczne kierunek, fiologie, politologie te systkie "...ogie" dają ogólne wykształcenie a dzisiejszy polski rynek potrzebuje spacjalistów w konkretnym zakresie, a fizjoterapeuta to już konkretny zawód wydaje mi się że są szersze perspektywy na przyszłość i możliwość otworzenia własnej działalności prywatnej. Jak uważacie drodzy forumowicze?? Dziękuje za opinie Odpowiedz Link Zgłoś
anita-2007 Re: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Zam 31.08.07, 17:19 widze ze zainteresowana jestes kierunkiem fizjoterapi :) studiuje na wszy wlasnie fizjoterapie i musze stwierdzic ze nie wyobrazam sobie studiowac cos innego. Musze przyznac ze poziom jest raczej wysoki i podczas sesji trzeba sie sporo uczyc chociaz to juz zalezy od wykladowcy. uwazam ze perspektywy po fizjoterapi sa o wile wieksze niz np po socjologi, czy tam ekonomi. zapotrzebowanie na fizjoterapeutow za granica jest ogromne a tam aby znac jezyk i masz prace w kieszeni :) Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowymotyl Re: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Zam 31.08.07, 20:53 Przyznam ze fizjoterapia to tak jak Anitko mówisz bardzo ciekawy kierunek, i z pracą nie ma problemu zarówno w Polsce jak i za granicą tym bardziej, fizjoterapeuci za granica są bardzo dobrze opłacani, wydaję mi się że warto zainwestować w siebie żeby póżniej nie mieć problemu z pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo Re: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Zam IP: 213.199.252.* 11.11.07, 01:09 Nowa stronka WSH-E: www.wshe.zamosc.pl/ I ogólnodostępne forum szkoły: wszhe.hr.net.pl/forum/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazela Re: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Zam IP: *.chello.pl 12.03.08, 09:56 gringo, co ty polecasz?!!! na to forum nikt nie zagląda - tam spam tylko leci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo Re: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Zam IP: *.tktelekom.pl 12.03.08, 13:06 Ja nie polecam tylko informuje, na początku nie było tego spamu a teraz to chyba administrator śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo Re: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Zam IP: *.tktelekom.pl 21.04.08, 15:33 Tutaj jest nowe forum: www.wshe.zamosc.pl/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=70 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tycia WSH-E---->>>Wszyscy Studenci Honorowi-Ekonomiści!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 23:28 Siemka. Studiowałam na tej uczelni ekonomie,jest super,hiper,bombastic. Polecam ja każdemu,kto się zastanawia na jaką uczelnię ma zmierzać po maturze.A dodam,ze sporo moich znajomych przeniosło się z "WSZiA- wicy" (gdzie panuje totalna trauma) na WSH-E (gdzie jest najważniejsze dobro studenta). Aktualnie studiuję w Krakowie na AR.Klimat zajefajny,bo wykładowcy sa nam znani z WSH-E. Jak to niewiele do szczęścia potrzeba...... Pozdrawiam.Tycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hazela WSZiA IP: *.chello.pl 16.05.08, 15:45 wlasnie Neewsweek sprawdził, po której uczelni najłatwiej o dobra pracę zamojska WSZiA jest bezkonkurencyjna, przed nią w lubelskim jest tylko Politechnika Lubelska. Nawet KUL i UMCS są gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx WSZiA IP: *.zamosc.mm.pl 17.05.08, 16:27 Wyższa Szkoła Zarządzania i Administracji w Zamościu jest bardzo dobrą chociarz młodą uczelnią, dopiero się rozwija! Ale należy ją pochwalić za tak ciekawe kierunki, teraz nowy uruchomiony kierunek Budnownictwo inżynierskie. Jednak uważam ze prestiżowym kierunkiem na WSZiA jest Fizjoterapia na poziomie Magisterskim, jest do przyjemny i przyszłosciowy kierunek. Uczelnia Posiada własną nowoczesną placówke Centrum Rehabilitacji na starym szpitalu Kadra na wysokim poziomie lekarze rehabilitanci ekonomisci, specjaliści informatycy. Naprawdę warto inwestować w swoja przyszłość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia WSHE 23.08.08, 12:56 moze ktos cos jeszcze ma do powiedzenia o WSHE ? A co z tym Niepublicznym Kolegium Pracownikow Socjalnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziara Re: WSHE IP: 83.18.173.* 04.09.08, 15:44 Wybieram się właśnie na fizjoterapie ale nie wiem czy nie jest tam za trudno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: WSHE IP: *.zamosc.mm.pl 05.09.08, 17:00 To już teraz zakup sobie Bochenka i ucz się anatomi..... bo egzamin u Mataczyńskiego to pogrom :/:/ własnie we wtorek smigam na poprawkę... po za tym jak trochę sie przyłożysz i nie zgonisz wszystkiego na ostatnią chwilę to gwarantuję Ci że nawet uzyskasz stypendium naukowe od średniej 4.0 :):) Dla chcącego nic trudnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pełnomocnik Re: WSZiA IP: 188.33.56.* 25.03.09, 18:50 Zgadzam się z opinią przedmówcy z pewnością Zamojska WSZiA jest konkurencyjna, gdyż wydasz mniej na bilety niż dojeżdżając do Lublina na KUL czy UMCS. Zgodzę się również, że po tak renomowanej uczelni z pewnością łatwiej znajdziesz pracę w Biedronce czy Carrefourze. Z całą pewnością czeka Cię mniej stresu związanego z nauką czy zaliczeniami bo wystarczy odrobinę szczęścia i uśmiechu by ukończyć tą Zamojską "Sorbonę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Zam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 23:30 Obie uczelnie są beznadziejne (zarówno WSZiA jak i WSHE). Najlepsze są państwowe, bo płacić nie trzeba. Studiowałam na Wszia administracje a pozniej na Sumie na dziennych na Umcsie. Wykładowcy uwazaja, ze Wszia jest gorsza od WSHiE ale to jest oczywiscie nieprawda. Uczyli nas wykladowcy z Umcsu a pozniej sami krytykowali takie uczelnie. Smieszne:) Zazwyczaj na Wszia ida osoby co niedostały sie na panstwowa uczelnie. Ja nigdy nie wyobrazalam sobie siebie na takiej uczelni jak wszia a jednak tak sie stało. Nie załuje jednak ani kierunku ktory sobie wybralam (chcialam wlasciwie prawo)ani czasu, ktory tam spedzilam. Wyjechalam na stypendium zagraniczne do Belgii co pewnie byloby nierealne na panstwowej uczelni. Poza tym osoby ktore sa z Zamoscia i niedostaly sie na panstwowa uczelnie mialy kiedys mniejszy wybor w wyborze szkoly w zamosciu (albo wszia albo wshie, no ewentualnie kolegium jezykow obcych). Nie wiem ale zadna z nich nie jest dobra. Lepiej juz isc chyba na zaoczne na uczelnie panstwowa moim zdaniem, tylko hmmm...tyle wolnego czasu.... Także na koniec jeszcze raz powtarzam ze zadna z tych uczelni nie jest od siebie ani lepsza ani gorsza. Znam osoby z Wshie i swoja wiedza nic nie reprezentuja tak jak i z wszia ale i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PlayStay Mam inne zdanie :):) IP: *.zamosc.mm.pl 30.03.09, 09:48 Nom faktycznie muszę się zgodzić że te kierunki administracyjno humanistyczne są słabe i to zarówno na płatnej jak i państwowej uczelni za dużo humanistó mamy i nie ma dla nich miejść pary już to FAKT, jak sama wcześniej OLU wspomniałaś na prywatnych są większe możliwości rozwoju np wyjazdy na stypenia zagraniczne Erasmusy itp, lepszy kontakt z wykładowcami, większe szanse rozwoju tylko oczywiście dla tych co CHCĄ, wazne jest żeby w pełni wykorzystać ten czas, szkoda moze pomóc załatwić świetne praktyki Biura karier dla studentów itp. na WSZiA najlepszym kierunkiem jest oczywiście Fizjoterapia, mają własne Centrum Rehabilitacji, jako jedyni ponoćw polsce mają swoją własną baze dydaktyczno naukową nom, także jak iść do Zamościa to na fizjoterapie, albo budownictwo czy ekonometrie, bo humanistyczne to produkcja bezrobocia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asya Re: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Zam IP: *.derkom.net.pl 30.10.13, 19:42 heh widze staary watek ale moze ktos tu jeszcze kiedys zajrzy to trzeba zaktualizowac fakty. NIE MA PRACY PO FIZJOTERAPII! modny kierunek nie wiem ile ludzi juz go skonczylo ale zamojskie przychodnie i szpitale sa juz zapchane absolwentami ktorzy ukonczyli na poczatku. Takze nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Zam 30.10.13, 20:04 Na Zamościu świat się nie kończy. W dużych miastach to nadal bardzo poszukiwani specjaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter44 Re: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Zam 30.10.13, 21:53 Szkoła nie daje patentu na kreatywność i przedsiębiorczość. Minęły czasy kiedy każdy miał pracę. Trzeba za tą pracą pochodzić, poszukać, popytać, może założyć własny biznes, może pojechać do miast gdzie łatwo o pracę dla rehabilitanta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Zam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.14, 08:36 witam jestem studentem 3 roku ekonomi i dużo mogę powiedzieć na temat tej uczelni... Jednym słowem jest to uczelnia której zależy na wyciągnięciu od studentów jak najwięcej gotówki i zrobią wszystko żeby tak było a nawet wykładowcy za zaliczenie biorą łapówki Odpowiedz Link Zgłoś
skuter44 Re: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Zam 23.04.14, 11:37 Nie wiedziałeś ile masz płacić, kiedy pisałeś się na studia w tej Szkole ? Ale masz za to właściwy (do czesnego) dopływ wiedzy..... bo nie narzekasz. O łapówkach dla wykładowców decydujecie wy studenci. A poza tym.... nie znasz prawa ? Zrób doniesienie do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś