ambitnaxlala
22.05.15, 22:36
Jestem tegoroczną maturzystką. Ostatni rok poświęciłam całkowicie maturze, konkretnie fizyce, matematyce i angielskiemu. Marzę o podjęciu studiów inżynierskich, najchętniej energetyki, ale niekoniecznie musi być to to. Chciałabym studiować na Politechnice Berlińskiej TU Berlin. Matury wyników jeszcze nie znam, ale myślę że poszła mi dobrze, na tyle dobrze by się tam dostać. Problem jest tego rodzaju, że nie znam języka niemieckiego na tyle, by zdać wymagany certyfikat na poziomie C1, znam niemiecki na ok. A2/B1. Plan jest taki: politechnika organizuje w semestrze zimowym kurs przygotowujący z języka niemieckiego dla zagranicznych studentów. Wymagany jest certyfikat poziomu B2. Chcę pojechać do Berlina znaleźć pracę i uczęszczać do szkoły językowej i uzupełnić umiejętności językowe do zimy. Ze strony rodziców mogę liczyć na około 400 EUR miesięcznie, ale MUSZĘ ZNALEŹĆ PRACĘ. I TU MOJE PYTANIE: CZY JEST MOŻLIWE ZNALEZIENIE PRACY NIEKONIECZNIE WYSOKOPŁATNEJ, ALE BEZ KWALIFIKACJI I DOŚWIADCZENIA. Jestem zdeterminowana i dopóki to nie jest prostytucja mogę robić wszystko. POLACY POMÓŻCIE!!