Dodaj do ulubionych

BERLIN - POMOCY!!!

22.05.15, 22:36
Jestem tegoroczną maturzystką. Ostatni rok poświęciłam całkowicie maturze, konkretnie fizyce, matematyce i angielskiemu. Marzę o podjęciu studiów inżynierskich, najchętniej energetyki, ale niekoniecznie musi być to to. Chciałabym studiować na Politechnice Berlińskiej TU Berlin. Matury wyników jeszcze nie znam, ale myślę że poszła mi dobrze, na tyle dobrze by się tam dostać. Problem jest tego rodzaju, że nie znam języka niemieckiego na tyle, by zdać wymagany certyfikat na poziomie C1, znam niemiecki na ok. A2/B1. Plan jest taki: politechnika organizuje w semestrze zimowym kurs przygotowujący z języka niemieckiego dla zagranicznych studentów. Wymagany jest certyfikat poziomu B2. Chcę pojechać do Berlina znaleźć pracę i uczęszczać do szkoły językowej i uzupełnić umiejętności językowe do zimy. Ze strony rodziców mogę liczyć na około 400 EUR miesięcznie, ale MUSZĘ ZNALEŹĆ PRACĘ. I TU MOJE PYTANIE: CZY JEST MOŻLIWE ZNALEZIENIE PRACY NIEKONIECZNIE WYSOKOPŁATNEJ, ALE BEZ KWALIFIKACJI I DOŚWIADCZENIA. Jestem zdeterminowana i dopóki to nie jest prostytucja mogę robić wszystko. POLACY POMÓŻCIE!!
Obserwuj wątek
    • vermieter spróbuj kelnerować w weekendy, 22.05.15, 23:56
      sporo studentów tak robi.
      Uważaj na lwy i eskimosy ;)
      • the-great-inuk Re: spróbuj kelnerować w weekendy, 23.05.15, 07:42
        vermieter napisał(a):

> sporo studentów tak robi.
        > Uważaj na lwy i eskimosy ;)
        ==================================

Także jakaś Pani Minister Zdrowia rządu niemiaszkowego z partii SPD.
        Ale to było już kilka latek nazad, nie pamiętam jak się nazywała.
        Raczej źle rządziła, powiedział mój Pan Doktor, ale następni ministrowie zdrowia byli o niebo bardziej beznadziejni...

Jednym z nich był Wietnamczyk i ten potwierdził w całej rozciągłości słuszność „Das Peter Prizip”...

POLACY na wygnaniu za chlebem mają pomagać POLAKOM w wyzwolonej po latach zaborów, ukochanej OJCZYŹNIE !!!

Niepokalane poczęcie było w porównaniu z tym wydarzeniem, małym picusiem !!!

Allhuj Akbar !!!
        • the-great-inuk Re: spróbuj kelnerować w weekendy, 23.05.15, 09:11
          Ja raczej rekomenduje Massachusetts Institute of Technology, USA...

Nie chcę się tu chwalić, bo tu pełno zawistników najgorszego sortu.

Mam tam pewne doświadczenia natury osobistej.

Z całą pewnością mogę jednak stwierdzić, że nie trza tam szwargotać po niemieckiemu. (a amerykański każdy zna)

I nie ma tam kulturkampfu przeciw POLAKOM, szczegóły patrz forum Pro & Contra...

Allahuj Akbar !!!
          • the-great-inuk Re: spróbuj kelnerować w weekendy, 23.05.15, 09:20
            forum.gazeta.pl/forum/w,103528,157666859,157668572,Re_Popatrzmy_na_to_szerzej.html

Z całego serca radzę unikać Niemców gdzie się tylko da...
            • the-great-inuk Re: spróbuj kelnerować w weekendy, 23.05.15, 09:28
              forum.gazeta.pl/forum/w,103528,157666859,157670091,Re_Popatrzmy_na_to_szerzej.html

U góry dalsze niezbite dowody o wredności Dziczy Niemieckiej...

Autor żyje w USA i ma olbrzymie możliwości informowania się w niezależnych mediach...

Allahuj Akbar !!!
            • the-great-inuk Re: spróbuj kelnerować w weekendy, 23.05.15, 10:24
              ojcowie,
              Co go nas uczyły matki,
              — Prusak męczy polskie dziatki!

Wstał na gnieździe Orzeł biały,
              Pióra mu się w blask rozwiały...
              Gdzieś do Boga z skargą leci...
              — Prusak męczy polskie dzieci!

Zbudziły się prochy Piasta,
              Wstał król, berło mu urasta,
              Skroń w koronie jasnej świeci,
              Bronić idzie polskie dzieci...

— Zwołajcie mi moje rady,
              Niechaj śpieszą do gromady!
              Zwołajcie mi moich kmieci...

Wstańcie, sioła! Wstańcie, grody!
              Ruszcie z brzegów Gopła wody!
              Bijcie dzwony od Kruszwicy,
              Skróś Piastowej mej ziemicy!

Bijcie, dzwony, bijcie, serca,
              Niech drży Prusak przeniewierca,
              Niech po świecie krzyk wasz leci:

Niechaj wiara moja stanie,
              Niech się skrzyknie zawołanie,
              Wici niechaj lud zanieci...
              — Prusak męczy polskie dzieci
      • ambitnaxlala Re: spróbuj kelnerować w weekendy, 23.05.15, 10:20
        Dziękuje bardzo za odpowiedź. Na jakie pieniądze mogę liczyć dorabiając w ten sposób i jak takiej pracy szukać-w internecie, chodząc i pytając? Pozdrawiam
        • vermieter na zycie wystarczy, bez pomocy rodzicow;) 23.05.15, 11:43
          zalezy od rodzaju pracy, czy kasujesz gosci, wtedy dochodza napiwki. W kazdym razie studenci sie potrafia z tego utrzymac.
          Sa ogloszenia w gazetach, mozesz patrzec na wywieszki przy knajpach, znajomi cos doradza.
          Nie zyje w Berlinie, ale moge polecic firme:
          miseenplace.de/nebenjob/standorte-mise-en-place/nebenjob-in-berlin-bei-mise-en-place/
          Znam szefostwo w moim miescie, bardzo solidna firma, nie lumpi sie!

P.s. ostrzegalem przed eskimosem, inuk juz sie pojawil na watku, to popierdolona osoba ;)
          • the-great-inuk Re: na zycie wystarczy, bez pomocy rodzicow;) 23.05.15, 11:50
            www.google.de/?gfe_rd=cr&ei=r4ICVYmtApGKOpS7gJgM&gws_rd=ssl#q=jobs+als+kellnerin+berlin

Mam nieco więcej do zaofiarowania...

Około 495 000 wyników

Allahuj Akbar !!!
    • lew_ Re: BERLIN - POMOCY!!! 26.05.15, 08:15
      Szkoda ze sie do Köln nie wybierasz:) dupci bys mi dawala,mieszkac bys miala gdzie i prace bym ci zalatwil,a politecznika tez tu jest,zastanow sie :)
      • the-great-inuk Re: BERLIN - POMOCY!!! 26.05.15, 08:37
        lew_ napisał:

> Szkoda ze sie do Köln nie wybierasz:) dupci bys mi dawala,mieszkac bys mia
        > la gdzie i prace bym ci zalatwil,a politecznika tez tu jest,zastanow sie :
        > )
        ===========================

I spowiadać można się w Katedrze Kolońskiej, pomniku Ludzkości UNESCO ....
      • vermieter Re: BERLIN - POMOCY!!! 26.05.15, 14:22
        lew_ napisał:

forum.gazeta.pl/forum/w,10001,150783349,157709370,Re_Masazystka_mozliwosci_pracy_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka