noie Re: Na jaka partie macie zamiar glosowac i dlacze 01.09.05, 22:40 Szczerze powiedzawszy pierwzy raz z wyboru i swiadomie chyba nie pojde na wybory wogole...... pozdrawiam noie Odpowiedz Link
plesser Re: Na jaka partie macie zamiar glosowac i dlacze 01.09.05, 22:56 A w ktorych wyborach? Troche ich sie szykuje po obu stronach Odry w najblizszym czasie. Odpowiedz Link
kaska99 Re: Na jaka partie macie zamiar glosowac i dlacze 02.09.05, 00:45 Chodzi mo oczywiscie o CDU,SPD,PDS,GRÜNE,FDP,REP .... Odpowiedz Link
ggigus jakbym miala niemiecki pasek, 02.09.05, 00:56 PDS. Die Linke. Bo jestem zwyczajnym lewakiem. Odpowiedz Link
basia553 Re: jakbym miala niemiecki pasek, 02.09.05, 08:47 ciesze sie, ze nie masz niemieckiego paska:)))) widzialas jak ten Twöj lewak zyje? W jakim palacu? A co glosi? Z wielkim przekonaniem to ja bym na Helmuta Schmidta glosowala - gdyby stawal do wyborow. To byla postac, to byl poziom polityczny! W tej chwili nie ma chyba zadnego polityka, ktöremu bym mogla z czystym sumieniem oddac glos. Wiec bede glosowala na mniejsze zlo..... Odpowiedz Link
walterbertin basiu553 mysle jak ty 02.09.05, 09:37 Niestety nie ma mozliwosci jako wyborca wybierania konkretnych osob do konkretnych zadan - mnie tez by sie podobala ekipa rzadzaca zlozona z ludzi (ekspertow) ponadpartyjna czy niezalezna od orientacji politycznej np. uwazam Martina Sruck (SPD) jako czlowieka godnego zaufania moze niekoniecznie jako ministra obrony ale po prostu wiem ze jest to krysztalowy czlowiek i jednoczesnie Lothar Spaeth (CDU) w roli ministra gospodarki bylby moim 150% kandydatem. Walter Odpowiedz Link
ggigus widzisz Basiu, 02.09.05, 13:51 jesli lubisz kampanie polityczne Bilda, to mozesz pisac o palacach jednego lewaka. Zapomnialas o drugim kandydacie, prawda? On palacow nie posiada. A dlatego ze jestem dobrze wychowana i nie czuje sie zmuszona do komentowana cudzych pogladow polit., nie napisze, co sadze o Helmucie Schmidcie. A kim jest wg ciebie mniejsze zlo? Odpowiedz Link
basia553 Re: widzisz Basiu, 02.09.05, 15:05 mniejsze zlo? to juz pozostanie moja slodka tajemnica:))))) nawiasem möwiac Bilda nie czytam. Ten palac widzialam w Sternie Odpowiedz Link
ggigus aha 02.09.05, 15:32 slodka tajemnica, ale poglady innych trzeba skomentowac I o ile pamietam, i Stern i Bild maja tego samego wydawce. to mowi samo za siebie, nie sadzisz? Odpowiedz Link
dzicz.germanska So ein Quatsch! 02.09.05, 18:25 ggigus napisała: > slodka tajemnica, ale poglady innych trzeba skomentowac > I o ile pamietam, i Stern i Bild maja tego samego wydawce. to mowi samo za > siebie, nie sadzisz? So ein Quatsch! Odpowiedz Link
ggigus ha! 03.09.05, 14:41 wypytalam pare osob, ktore sie na prasie znaja. Stosunki miedzy G+J a Springer Verlag sa znacznie blizsze, niz ogolnie wiadomo Odpowiedz Link
ochmis Du auch??? 02.09.05, 18:14 Ja jestem "liberalnym lewakiem", niestety nie znalazłem organizacji o podobnych do moich poglądach. :(( ggigus napisała: > PDS. Die Linke. > Bo jestem zwyczajnym lewakiem. Odpowiedz Link
basia553 Re: a co Ci sie nie podoba w 02.09.05, 20:18 Stern i Bild z tego samego wydawnictwa? Springer peka w grobie ze smiechu:))) Odpowiedz Link
kalkos Re: a co Ci sie nie podoba w 02.09.05, 20:29 tez bym sie wpisal w opcje liberalna-lewacka ale partii dla mnie jeszcze nie wymyslono:) pozyje poczekam Odpowiedz Link
ggigus pomylilam sie Basiu. A Tobie to sie aby czasem 02.09.05, 20:38 nie zdarza? no pomysl chwilke Odpowiedz Link
ochmis Re: jasne!!! 03.09.05, 00:03 liberalizm gospodarczy i w ogóle z parasolem ochronnym dla pechowców życiowych. :))) Odpowiedz Link
schnute @ggigus&ochmis 04.09.05, 09:20 To mile, ze Wy tez...gdybym miala prawo wyborcze to ja bym tez...ale moze jako zweite Stimme...ale jam tez lewak, az sie kurzy... Odpowiedz Link
ggigus niech zyja lewaki!!! 04.09.05, 14:13 coraz wiecej nas! PS:Kalkos tez sie zadeklarowal jako lewak. Odpowiedz Link
dzicz.germanska Lewakom na droge 04.09.05, 22:03 Kto za mlodu nie byl lewakiem, te nie mial serca. Kto w wieku dojzalym jest lewakiem, ten nie ma mozgu. Besonders angesichts der Verarsche seitens der sog. Linkspartei. Alles versprechen, aber von vornerein nichts halten wollen, denn sie wollen ja nur Oposition bleiben. Odpowiedz Link
maya2006 ggigus... 05.09.05, 11:01 jestem za:-) a ze gysi jest moim ulubiencem pewnie postawie na nim (a raczej przed nim) krzyzyk. a drugi glosik to chyba jednak spd, bo oni tych glosikow potrzebuja, oj potrzebuja. co do palacow, taki jakis mlody lewak powiedzial, ze lewacy niekoniecznie chca by bogaci zbiednieli, raczej zeby biedni sie wzbogacili. Odpowiedz Link
ggigus pozdrwka lewackie!!! 05.09.05, 12:18 oj Maya, jak zaluje, ze nie mam niemieckiego paska... Odpowiedz Link