noie 06.06.06, 13:22 ....na jakic cytat ( po niemiecku oczywiscie) na urodziny dla mojej 16- letniej corki ? cos.....szczegolnego , co wam sie spodobalo i pasuje ? pozdrawiam noie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caysee Re: macie pomysl .....? 06.06.06, 14:20 Ja mam pomysl ;) Idz do jakiejs ksiegarni, poprzegladaj sobie takie male ksiazeczki z cytatami, zapamietaj fragment i autora jakiegos fajnego kawalka i znajdz go na sieci :) Albo po prostu... znajdz na sieci;) - Make love, not war :) Odpowiedz Link
bluejanet Re: macie pomysl .....? 06.06.06, 15:47 no a ja proponuje nawet nie niemeicki, nawet nei polski, ale wpisac kawalek tekstu jakiejs piosenki z przeslaniem (w zaleznosci od gustu muzycznego, ulubionego wykonawcy) po angielsku Odpowiedz Link
noie Re: macie pomysl .....? 06.06.06, 18:19 to nie byloby nawet takie bo corka od lat ma tylko jeden ulubiony zespol....gdyby nie to ze.....nie umiem po angielsku wiec jak mam to zrobic? wszystkie teksty dac przetlumaczyc na niemiecki i potem cos wyszukac? hmmm...ciezko bedzie ale sie zastanowie i poogladam stronki z przetlumaczeniami (macie jakies? bo ja mam tylko 2)moze cos znajde.... pozdrawiam noie Odpowiedz Link
bluejanet Re: macie pomysl .....? 06.06.06, 18:40 popolsku.org/g/ tu sa tlumaczenia mozezs poprzegladac, a pozniej wyszukac tekst po angielsku ;) chwilowo po formatowaniu zgubily mi sie te lepsze strony co sa tlumaczenia i obok teksty orginalne ;) popolsku.org/g/ tak trendy bedzie i nie po niemiecku:) zalezy jeszcze jaki mniej wiecej ma to byc tekst - o zyciu, przyjazni, wspomnianiach, milosci - Odpowiedz Link
noie Re: macie pomysl .....? 06.06.06, 19:21 wlasnie juz ogladam.....co bys powiedziala na refren ? chlopcy niestety spiewaja tylko i milosci hihih popolsku.org/b/blue/nogoodbyes,,1878.php ...ide szukac dalej...chociaz prasowac powinnam hihih Odpowiedz Link
bluejanet Re: macie pomysl .....? 07.06.06, 08:29 nie wiem, tego zespolu ne znam, jej tez nie znam, koelzance nr jeden wiedzialabym, ze Kult, kolezance nr 2 Jacek Kaczmarski, sobie Bon Jovi, U2, innym mniej wiecej tez bym wiedziala ;) w koncu jak sie naszukasz, postarasz , to znajdziesz ;) Odpowiedz Link
noie Re: macie pomysl .....? 06.06.06, 18:17 no...ten pomysl tez juz mialam....przesiedzialam ponad 3 godziny przy kompie i ....nie znalazlam nic ciekawego.... jestem taka wybredna czy zle szukalam ?? :-( dlatego mialam tez nadziej (lapiac sie ostatniej deski ) ze moze ktos tutaj...bedzie mogl mi pomoc .... pozdrawiam noie Odpowiedz Link
fan.club1 Wal pani własnymi słowami! 06.06.06, 17:16 Na cholerę ci obcy tekst - przecież to Twoja córka... Odpowiedz Link
noie Re: ojciec mógłby mieć wątpliwości, ale matka 06.06.06, 18:21 toc to ja caly czas mowie mojemu mezowi....hihih ;-) Odpowiedz Link
noie Re: Wal pani własnymi słowami! 06.06.06, 18:15 nie no....wlasny tekst tez bedzie...cytat chcialam tylko dac z przodu albumu ze zdieciami....na niebieskim tle zlote albo srebrne litery.... w srodku bedzie dedykacja i zyczenia :-) pozdrawiam noie Odpowiedz Link
magnusg Re: macie pomysl .....? 06.06.06, 20:56 Zycz jej-100 lat z jednym chlopem:)) A twoja corka nie kumata po polsku,ze musi byc po niemiecku??????? Odpowiedz Link
noie Re: macie pomysl .....? 06.06.06, 21:43 Wiesz,tu sie urodzila, tu sie wychowala.Ma niemieckich przyjaciol. jej ojczyzna sa niemcy, jej ojczystym jezykiem jest niemiecki....coprawda rozumie i rozmawia po polsku jesli sobie tego zyczysz ( w domu mowi po niemiecku) ale czy nie byloby wtedy logicznie by po niemiecku napisac cytat i podpisy pod zdieciami ? To ma byc pamiatka na cale zycie :-) pozdrawiam noie Odpowiedz Link
ich11 Richard von Weizsäcker, eh. Bundespräsident: 07.06.06, 00:04 "Wer nicht weiß, woher er kommt, weiß nicht, wohin er geht" Odpowiedz Link
noie Re: no i jak tam noie, moja propozycja nie podoba 07.06.06, 19:07 no wiec powiem ze jest to nr. 1 na mojej liscie ....hihihi tylko ze....jak na razie tez jedyne co mam na tej liscie......hihi podoba mi sie...pasuje :-D jednak...zastrzegam sobie ze jesli znajde jeszcze cos lepszego....z twojego zrezygnuje :-) ale im dluzej i czescie to czytam...z powiazaniem na zdiecia z jej dziecinstwa ....i to ze niedlugo bedzie pelnoletnia i juz zaczyna isc wlasna droga....coraz bardziej mi sie podoba :-) pozdrawiam noie Odpowiedz Link