Dodaj do ulubionych

Byłem w sobotę na wystawie Steibach

20.08.06, 20:06
O co ten krzyk ?
Obserwuj wątek
    • ewa553 Re: Byłem w sobotę na wystawie Steibach 20.08.06, 20:09
      a o co chodzi? i gdzie ta wystawa?
    • sooya Re: Byłem w sobotę na wystawie Steibach 20.08.06, 21:29
      o cos tam obaczyl, mily?
    • czwarta-rp bardzo proszę 20.08.06, 21:53
      www.wams.de/data/2006/08/06/987871.html
      • sooya Czwarta-rp....stracha mam... 20.08.06, 22:20
        kliknac na ten link.....
        hahahahaahahaha
    • magnusg Re: Byłem w sobotę na wystawie Steibach 21.08.06, 10:16
      Steinbach nie jest taka glupia, zeby odkryc swoje prawdziwe zamiary na tej
      wystawie.Wystawa ma jej utorowac droge do swojego centrum i dlatego bez
      watpienia jest w miare wywazona.Ale gdyby Steinbach chciala obiektywnie
      przestawiac historie, to nie mialaby nic przeciwko inicjatywie tworzenia
      ekspozycji na ten temat przez wspolne kuratorium niemieckich-polskich i czeskich
      historykow.
      • fan.club1 magus, gdzie można dowiedzieć się.... 21.08.06, 12:48
        szczegółów o tym wspólnym kuratorium i odmowie Steinbach?
        Dzięki za ewentualny link!
        • czwarta-rp Re: magus, gdzie można dowiedzieć się.... 21.08.06, 13:11
          nt
        • magnusg Re: magus, gdzie można dowiedzieć się.... 21.08.06, 14:04
          No przeciez byla inicjatywa rzadowa stworzenia takiego centrum na temat wypedzen
          w Europie przez polskich i niemieckich historykow.Dyskutowano miedzy innymi o
          mozliwej siedzibie we Wroclawiu.Na to Steinbach oswiadczyla, ze ja to nie
          obchodzi i ze ona za wszelka cene chce miec swoje centrum wypedzen w Berlinie.
          • fan.club1 Re: magus, gdzie można dowiedzieć się.... 21.08.06, 15:57
            Odpowiedz nie zaliczona, siadaj....
            • alesko Re: magus, gdzie można dowiedzieć się.... 22.08.06, 22:10
              mnie ten pomysl nie przekonuje i generalnie uwazam, ze z tego wynika wiecej
              zlego niz dobrego, odgrzebywane sa stare emocje, ktore po stronie polskiej
              chyba kazdy wie jakie byly, a moze ciagle gdzies sa....nie wiem po co to komu,
              mam wrazenie ze niektorzy (pani autorka szczegolnie) mysla ze da sie tak latwo
              wstawic znak rownania miedzy jedna strona a druga, w jej wypowiedziach nie ma
              sladu pokory, jest tylko roszczenie
              pozdr
              • magnusg Re: magus, gdzie można dowiedzieć się.... 23.08.06, 10:49
                Interes Steinbach jest akurat bardzo jasny.Ona dzieki temu szumowi i
                podgrzewaniu tematow wypedzen ma pewny fotelik w Bundestagu.Przeciez ta kobieta
                nic innego politycznie nie ma do zaoferowania.Gdyby rozwiazali caly ten zwiazek
                wypedzonych albo rzad przestal ich finansowac to Eryka by sie pozegnala z
                polityka i ladna dieta poselska.Wiec wedlug zasady im gorzej-tym lepiej bedzie
                dalej drazyla temacik.
                • fan.club1 Re: magus, gdzie można dowiedzieć się.... 23.08.06, 12:40
                  No pewnie! A za rachunkami za telefon kryją się Żydzi, no nie?
                  • magnusg Re: magus, gdzie można dowiedzieć się.... 23.08.06, 12:47
                    To jest twoja teza-nie moja.Ale jesli sie nie zgadzasz w stosunku co do
                    Steinbach to powiedz mi prosze od czego ona jest specjalista??Od polityki
                    spolecznej??Od gospodarki??Od ochrony srodowiska??Od rynku pracy???No napisz od
                    czego.
                    • businessangel Re: magus, gdzie można dowiedzieć się.... 23.08.06, 15:52
                      specjalistka ds polityki. Podobnie jak cała reszta posłów, nie wyłączając też
                      Sejmu RP i innych podobnych towarzystw.
                    • fan.club1 Drzew tak wiele, że magnus lasu nie widzi. 23.08.06, 17:55
                      Steinbach jest specjalistką od wypędzonych - na przykład.
                      Steinbach chce zrobić wystawę. Ot i wszystko...
                      • magnusg Logika nie jest chyba twoja mocna strona. 24.08.06, 10:52
                        Pytalem sie czym niby Steinbach by sie miala zajmowac, gdyby nie bylo zwiazku
                        wypedzonych i tej tematyki, a ty mi odpowiadasz, ze jest specjalistka od
                        wypedzonych.Brawo.:)
                        • fan.club1 magnus, spróbuj oprzytomnieć. 24.08.06, 12:40
                          Logika ograniczona do rozważania co by było gdyby nie ma tu nic do rzeczy, bo
                          Związek Wypędzonych realnie istnieje, co daje Steinbachowej rację politycznego
                          bytu. To w końcu tylko i wyłącznie jej problem, co by robiła, gdyby...

Co ty byś wypisywał na forach, gdyby Steinbachowa nie istniała?
                          • magnusg Re: magnus, spróbuj oprzytomnieć. 24.08.06, 15:01
                            W przeciwienstwie do Steinbach nie jestem monotematyczny.
                            • fan.club1 Nie jesteś monotematyczny? 24.08.06, 15:55
                              Być może. Twoje wypowiedzi na tym forum trącą pewną dozą monotonii....
    • polaola Na ta wystawe to chyba sami Polacy chodza ! 24.08.06, 12:57
      Moi znajomi (Niemcy i Obcokrajowcy) wogole o tej wystawie nie slyszeli. Za to
      znajomi Polacy juz tam byli ... ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka