ewa553 Re: Byłem w sobotę na wystawie Steibach 20.08.06, 20:09 a o co chodzi? i gdzie ta wystawa? Odpowiedz Link
sooya Re: Byłem w sobotę na wystawie Steibach 20.08.06, 21:29 o cos tam obaczyl, mily? Odpowiedz Link
sooya Czwarta-rp....stracha mam... 20.08.06, 22:20 kliknac na ten link..... hahahahaahahaha Odpowiedz Link
magnusg Re: Byłem w sobotę na wystawie Steibach 21.08.06, 10:16 Steinbach nie jest taka glupia, zeby odkryc swoje prawdziwe zamiary na tej wystawie.Wystawa ma jej utorowac droge do swojego centrum i dlatego bez watpienia jest w miare wywazona.Ale gdyby Steinbach chciala obiektywnie przestawiac historie, to nie mialaby nic przeciwko inicjatywie tworzenia ekspozycji na ten temat przez wspolne kuratorium niemieckich-polskich i czeskich historykow. Odpowiedz Link
fan.club1 magus, gdzie można dowiedzieć się.... 21.08.06, 12:48 szczegółów o tym wspólnym kuratorium i odmowie Steinbach? Dzięki za ewentualny link! Odpowiedz Link
magnusg Re: magus, gdzie można dowiedzieć się.... 21.08.06, 14:04 No przeciez byla inicjatywa rzadowa stworzenia takiego centrum na temat wypedzen w Europie przez polskich i niemieckich historykow.Dyskutowano miedzy innymi o mozliwej siedzibie we Wroclawiu.Na to Steinbach oswiadczyla, ze ja to nie obchodzi i ze ona za wszelka cene chce miec swoje centrum wypedzen w Berlinie. Odpowiedz Link
fan.club1 Re: magus, gdzie można dowiedzieć się.... 21.08.06, 15:57 Odpowiedz nie zaliczona, siadaj.... Odpowiedz Link
alesko Re: magus, gdzie można dowiedzieć się.... 22.08.06, 22:10 mnie ten pomysl nie przekonuje i generalnie uwazam, ze z tego wynika wiecej zlego niz dobrego, odgrzebywane sa stare emocje, ktore po stronie polskiej chyba kazdy wie jakie byly, a moze ciagle gdzies sa....nie wiem po co to komu, mam wrazenie ze niektorzy (pani autorka szczegolnie) mysla ze da sie tak latwo wstawic znak rownania miedzy jedna strona a druga, w jej wypowiedziach nie ma sladu pokory, jest tylko roszczenie pozdr Odpowiedz Link
magnusg Re: magus, gdzie można dowiedzieć się.... 23.08.06, 10:49 Interes Steinbach jest akurat bardzo jasny.Ona dzieki temu szumowi i podgrzewaniu tematow wypedzen ma pewny fotelik w Bundestagu.Przeciez ta kobieta nic innego politycznie nie ma do zaoferowania.Gdyby rozwiazali caly ten zwiazek wypedzonych albo rzad przestal ich finansowac to Eryka by sie pozegnala z polityka i ladna dieta poselska.Wiec wedlug zasady im gorzej-tym lepiej bedzie dalej drazyla temacik. Odpowiedz Link
fan.club1 Re: magus, gdzie można dowiedzieć się.... 23.08.06, 12:40 No pewnie! A za rachunkami za telefon kryją się Żydzi, no nie? Odpowiedz Link
magnusg Re: magus, gdzie można dowiedzieć się.... 23.08.06, 12:47 To jest twoja teza-nie moja.Ale jesli sie nie zgadzasz w stosunku co do Steinbach to powiedz mi prosze od czego ona jest specjalista??Od polityki spolecznej??Od gospodarki??Od ochrony srodowiska??Od rynku pracy???No napisz od czego. Odpowiedz Link
businessangel Re: magus, gdzie można dowiedzieć się.... 23.08.06, 15:52 specjalistka ds polityki. Podobnie jak cała reszta posłów, nie wyłączając też Sejmu RP i innych podobnych towarzystw. Odpowiedz Link
fan.club1 Drzew tak wiele, że magnus lasu nie widzi. 23.08.06, 17:55 Steinbach jest specjalistką od wypędzonych - na przykład. Steinbach chce zrobić wystawę. Ot i wszystko... Odpowiedz Link
magnusg Logika nie jest chyba twoja mocna strona. 24.08.06, 10:52 Pytalem sie czym niby Steinbach by sie miala zajmowac, gdyby nie bylo zwiazku wypedzonych i tej tematyki, a ty mi odpowiadasz, ze jest specjalistka od wypedzonych.Brawo.:) Odpowiedz Link
fan.club1 magnus, spróbuj oprzytomnieć. 24.08.06, 12:40 Logika ograniczona do rozważania co by było gdyby nie ma tu nic do rzeczy, bo Związek Wypędzonych realnie istnieje, co daje Steinbachowej rację politycznego bytu. To w końcu tylko i wyłącznie jej problem, co by robiła, gdyby... Co ty byś wypisywał na forach, gdyby Steinbachowa nie istniała? Odpowiedz Link
magnusg Re: magnus, spróbuj oprzytomnieć. 24.08.06, 15:01 W przeciwienstwie do Steinbach nie jestem monotematyczny. Odpowiedz Link
fan.club1 Nie jesteś monotematyczny? 24.08.06, 15:55 Być może. Twoje wypowiedzi na tym forum trącą pewną dozą monotonii.... Odpowiedz Link
polaola Na ta wystawe to chyba sami Polacy chodza ! 24.08.06, 12:57 Moi znajomi (Niemcy i Obcokrajowcy) wogole o tej wystawie nie slyszeli. Za to znajomi Polacy juz tam byli ... ;) Odpowiedz Link