tara6 25.05.03, 16:51 Pewnie wielu z was zostawilo w Polsce rodzicow. Jutro Dzien Matki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabba Re: Dzien Matki 25.05.03, 19:06 Obchodzicie i niemiecki i polski dzien matki? TZn jako matki swietujecie wtedy kiedy w Pl zcy wtedy kiedy tutaj? Znam rodzine ktorej matka jest tu i swietuja dwa razy:))) Odpowiedz Link
lalka_01 Re: Dzien Matki 26.05.03, 09:54 To ja? Bo dwoje z moich dzieci swietuje niemiecki Dzien Matki, starszy syn podkreslajac swoja odrebnosc - polski. Tylko czy sobie dzisiaj przypomni, to inna sprawa :-))))) Odpowiedz Link
sabba Re: Dzien Matki 26.05.03, 11:33 NIe to nie ty, owa pani swietujesz tez dzien babci podwojny, watpie zebys ty tez juz obchodzila to swieto:))) No to w takim razie, choc ja nie corka Twoja ale skoros ty matka:) MIlego dnia dzis:))) Odpowiedz Link
lalka_01 Re: Dzien Matki 26.05.03, 11:36 Dzieki, dzieki :-). Dzien Babci to jeszcze odlegla przyszlosc.... Odpowiedz Link
kalkos Re: Dzien Matki 26.05.03, 11:55 my obchodzimy dwa razy, przeciez to taki przyjemny dzien... ps. jako tata licze tez na dwa dni. niemiecki dzien taty zaraz a polski? hm nawet nie wiem Odpowiedz Link
pat3 Re: Dzien taty 26.05.03, 12:06 kalkos napisał: > my obchodzimy dwa razy, przeciez to taki przyjemny dzien... > ps. jako tata licze tez na dwa dni. niemiecki dzien taty zaraz a polski? hm > nawet nie wiem 23 czerwca -malo kto pamieta, bo: "... - Czy to prawda mamo, ze Pan Bóg nas karmi? - Oczywiscie. - I dzieci przynosi bocian? - Tak, moje dziecko. - A prezenty rozdaje swiety Mikolaj? - Prawda. - To nie rozumiem, po co w takim razie trzymamy w domu tate. " Odpowiedz Link
beatach1 Re: Dzien Matki 26.05.03, 12:00 My obchodzimy dwa razy. ALE: tu w niemczech skladamy zyczenia tesciowaj, a 26 maja mojej mamie mieszkajacem w Polsce. Moj synek ( z pomaca meza, bo ma dopiero 19 miesiecy), skladal mi zyczenia na dzien matki tak, jak wypadaly tu w Niemczech. Pozdrawiam serdecznie Beatach1 Odpowiedz Link