shemsi1 11.11.08, 18:50 Marzy mi sie wyjazd do Szwecji z rodziną na stałe. Realne jest takie cos? Mamy tam znajomych, w styczniu jedziemy zobaczyc jakie szanse są na prace, na zycie, itd. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scrivo Re: Heloł :)) 12.11.08, 18:10 Hej,mnie też się marzy i pewnie jest to możliwe. fajnie że mozesz pojechac i obejrzec na włąsne oczy. potrzebne bedzie bardzo dobre rozeznanie w przepisach migracyjnych oraz rynku pracy. szwedom na pewno zalezy na tym, by przybywalo im ludznosci szczegolnie bialej i szczegolnie europejskiej. bo imigrantow spoza kontynentu naszego maja z pewnoscia dosc. zatem macie duze szanse. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
alltid_ung Re: Heloł :)) 17.11.08, 23:33 shemsi1 mam nadziej ze wam sie uda ulozyc sobie zycie w Szwecji :) obejrzalam twoje zdjecia na fotosiku masz przesliczne dzieci :D :D :D - Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: Heloł :)) 18.11.08, 21:53 Ja byłem już dwukrotnie i to również będzie mój kierunek na życie:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 dzieki :) 24.11.08, 15:29 własnie głownie ze wzgledu na dzieci chcemy jechac, tu przyszłosc jest nijaka :( chociAZ teraz zaczełam pracowac i troszku sie polepszyło, no ale w styczniu i tak chcemy jechac poogladac realia :) Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Heloł :)) 24.11.08, 17:24 Zobaczymy czy mi się real połączy z wyobrażeniem. Kiedyś to było moje wielkie marzenie, które powoli zaczynam spełniać. Teraz Sztokholm, a w przyszłości kto wie :) Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 pisz jak sobie radzisz... 26.11.08, 10:32 ja sie na razie boje, ale musze tam pojechac zobaczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: pisz jak sobie radzisz... 26.11.08, 22:20 E tam! Czego się bać. Po prostu jedź! Warto... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: pisz jak sobie radzisz... 27.11.08, 09:12 Grzebię w necie, pozbierałem książki o Szwecji i czytam. Zawsze tam mam jak gdzieś jadę pierwszy raz - to bardzo pomaga :) A Ty kiedy się wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: pisz jak sobie radzisz... 27.11.08, 22:55 Planuje zobaczyć Malmo na wiosnę, ale pewnie znowu wyląduje w Stockholmie:) Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: pisz jak sobie radzisz... 28.11.08, 12:18 A gdzie poza Sztokholmem byłeś? Odpowiedz Link Zgłoś