17.06.07, 12:01
Prosze o Wasza opinie.
Mam ok. 6000 przez siebie zrobionych fotografii (z tego z pewnoscia ok. 5995,
ktore maja jakies znaczenie tylko dla mnie i mojej rodziny. Mam kota
(rudy "dachowiec" wziety z przytulku dla zwierzat). W ogrodzie mam staw, w
ktorym zyja ryby, zaby i inne stworzenia. Mam zone i potomstwo. Co roku
jezdze przynajmniej raz na wczasy.
PYTANIE: Czy powinienem juz rozpoczac pisanie BLOGA?
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Blog 17.06.07, 12:05
      Sam musisz sobie odpowiedziec na to pytanie. Przede wszystkim pamietaj, ze blog
      jest powszechnie dostepny w sieci. Byc moze jestes raczej introwertykiem (+ co
      Twoja rodzina na to?).
    • ro-bert Re: Blog 17.06.07, 12:23
      Dodam jeszcze, ze moje dzieci maja chomika i akwarium...
      • annajustyna Re: Blog 17.06.07, 12:29
        Robert, zamawiam zdjecia chomika!!! Jesli nie na blogu, to przyslij choc pare na
        priva! Ja marze o chomiku wielkosci dzikiej (tzn. tak z 5 razy wiekszym niz te
        "zdechlaki" hodowlane)...
        • konrad-walenrod Höchstens ein Unterschichtenmensch! 17.06.07, 12:35
          annajustyna napisała:

> Robert, zamawiam zdjecia chomika!!!
          ===================================

Wer heutzutage keinen Blog hat, ist kein Mensch!

Höchstens ein Unterschichtenmensch!

• annajustyna Asiek, oplulam monitor, przestan! 17.06.07, 12:36

• ewa553 Re: Blog 17.06.07, 12:32
        zarty zartami, robercie, ale i mnie uderza ostatnio moda na blogi. Kazdy musi
        miec swoj. kazdy musi kazdemu o wszystkim opowiadac. no i najczesciej nie maja
        te osoby wiele do powiedzenia. nie sugerujmy sie iloscia slow. tresc, to jest
        to czego brakuje. no i cos w tym szalenstwie jest z ekshibicjonizmu, prawda?
        Nie pisze tu w zwiazku z blogiem annyjustyny, bo dawno przestalam na blogi
        zagladac mimo czestego zachecania.
        • annajustyna Re: Blog 17.06.07, 12:35
          A ja mojego bloga prowadze z prostego powodu, ze na forum nie moge zamieszczac
          zdjec:((((. A z Ewa sie zgodze...Nie wystarczy duzo mowic (tutaj: pisac), trzeba
          miec jeszcze cos do powiedzenia.
          • ro-bert Re: Blog 17.06.07, 13:19
            annajustyna napisała:

> A ja mojego bloga prowadze z prostego powodu, ze na forum nie moge zamieszczac
            > zdjec:((((.

Hmmm... no jakis argument to chyba jest. Tyle tylko, ze fotki z takiego np.
            Londynu z nieznana osoba na pierwszym planie (gdybys to chociaz Ty byla!)
            zobaczyc mozna... wszedzie:)

Chcesz zobaczyc gdzie mozna ogladac/pokazywac zdjecia, ktore interesuja nie
            tylko autora i jego najblizsza rodzine? Zerknij chocby tutaj:
            www.fotocommunity.de/pc/pc/channel/2
            • annajustyna Re: Blog 17.06.07, 13:30
              Czy to oznacza, ze porazona Twoja krytyka powinnam zamknac mojego bloga? Nie
              baczac na to, ze istnieje mala grupka osob, ktore jednak sa zainteresowane moimi
              "arcydzielami" fotografii?
        • konrad-walenrod Königen Viktoria 17.06.07, 12:38
          ewa553 napisała:
          Nie pisze tu w zwiazku z blogiem annyjustyny,
          ============================================

Aber die Königen Viktoria aus der "Ani ihr Blog" würde ich mir ansehen!

• annajustyna To chyba jednak byla Königin (Queen) Victoria... 17.06.07, 12:39

• konrad-walenrod Genał die majnte ich! 17.06.07, 12:50
              annajustyna napisała:
              To chyba jednak byla Königin (Queen) Victoria
              =============================================

Genał die majnte ich! Die konnte in England keinen Kerl finden, und so musste
              sie einen Dojczen heiraten.

Seit dem gibt es dort in England eine degrengolada, bei den Royals.

Überdurchschnittliche Anzahl von Scheidungen und so was...
              • maria421 Re: Genał die majnte ich! 17.06.07, 13:14
                Co kto lubi, Robercie. Ja nigdy nie pisalam pamietnikow i nie mam zamiaru teraz
                zaczynac, dzienniki innych osob tez mnie niewiele interesuja. Mam zupelnie
                obojetny stosunek do blogow ale jezeli ktos lubi pisac to niech sobie pisze,
                jest to hobby tak samo dobre jak kazde inne.
                • ro-bert Re: Genał die majnte ich! 17.06.07, 13:29
                  maria421 napisała:

> Co kto lubi, Robercie. Ja nigdy nie pisalam pamietnikow i nie mam zamiaru
                  >teraz zaczynac, dzienniki innych osob tez mnie niewiele interesuja. Mam
                  >zupelnie obojetny stosunek do blogow ale jezeli ktos lubi pisac to niech sobie
                  >pisze, jest to hobby tak samo dobre jak kazde inne.

Mario, znana jestes z anielskiej cierpliowosci i stoickiego spokoju (vide
                  niektore ostatnie watki na tym forum :) )i to chyba wlasnie tlumaczy Twoje
                  nastawienie do problemu smieci w sieci. Ja jestem (jak juz z pewnoscia
                  zauwazylas) zupelnie inny:) Takie zamulanie internetu dziala mi po prostu na
                  nerwy. Wg. mnie jest to zupelnie cos porownywalnego do spamu jaki codziennie
                  dostajemy do naszych skrzynek mailowych czy nawet do niechcianej poczty jaka
                  znajdujemy w naszych tradycyjnych skrzynkach pocztowych (Werbung)
                  • maria421 Re: Genał die majnte ich! 17.06.07, 13:54
                    Robert, co do spamu, to znam ten bol... Najgorzej jak sie wlaczy komputer po
                    powrocie z wakacji- dziesiatki maili spamowych do kasacji.

A wczoraj, czy przedwczoraj dostalam "na priva" 13 maili. Zgadnij od kogo:-)
                    • konrad-walenrod Spam killer 17.06.07, 14:14
                      maria421 napisała:
                      dziesiatki maili spamowych do kasacji.
                      =======================================

###
                      Spam killer

Wpisz adres e-mail, który chcesz zablokować (jeden adres na linię)
                      ###

Die wichtigste Funktion in meiner GW E-Mail Post.

• ro-bert Re: Genał die majnte ich! 17.06.07, 17:10
                      maria421 napisała:

> A wczoraj, czy przedwczoraj dostalam "na priva" 13 maili. Zgadnij od kogo:-)

Az tyle linkow znalazla?! To dlatego taka cisza. Caly czas szuka...:)
        • ro-bert Re: Blog 17.06.07, 13:11
          ewa553 napisała:

> zarty zartami, robercie, ale i mnie uderza ostatnio moda na blogi.

To wlasciwie nie byl zart. To byla (chyba jednak zbyt gleboko dla niektorych,
          ukryta) gorzka ironia.

To produkowanie terrabitow informacji nie majacych wlasciwie zadnej zawartosci
          (przynajmniej zadnej, ktora interesowalaby kogos oprocz autora bloga) jest
          przerazajace. Strona Malinowskiego pokazujacego fotki z ostatniego urlopu jest
          dla mnie osobiscie rownie fascynujaca jak snieg sprzed trzech lat. Podobnie
          blogi prawiace o niczym, pokazujace mdle zdjecia bez tresci.

> Kazdy musi miec swoj. kazdy musi kazdemu o wszystkim opowiadac. no i
          >najczesciej nie maja te osoby wiele do powiedzenia.

Najczesciej to one nie maja NIC do powiedzenia. Mam wrazenie, ze niektorzy
          robia to tylko po to aby pokazac, ze maja komputer, aparat fotograficzny i
          dostep do sieci.

>nie sugerujmy sie iloscia slow. tresc, to jest to czego brakuje.

Brak tresci najczesciej idzie rowniez w parze z brakiem formy (gramatyka,
          ortografia nie mowiac juz o odrobinie zmyslu literackiego na poziomie zero)

> no i cos w tym szalenstwie jest z ekshibicjonizmu, prawda?

I voyeryzmu. Ponoc niektorzy rowniez te produkcje czytaja:)

> Nie pisze tu w zwiazku z blogiem annyjustyny, bo dawno przestalam na blogi
          > zagladac mimo czestego zachecania.

To ostatnie zdanie to aby uwolnic sie od podejrzenia o pisanie "ad personam"? ;)
          • annajustyna Re: Blog 17.06.07, 13:30
            Coz, Robercie, czy ktos Ci juz kiedys powiedzial (napisal), ze jestes bufonem?
            • ro-bert Re: Blog 17.06.07, 13:36
              annajustyna napisała:

> Coz, Robercie, czy ktos Ci juz kiedys powiedzial (napisal), ze jestes bufonem?

Nie, jeszcze nie. Czyzbys chciala to uczynic?! Jesli tak to czy jest to wyraz
              doskonalej znajomosci mojej osoby czy tylko reakcja na "zbyt gleboko zakopana
              ironie "? :)
              • annajustyna Re: Blog 17.06.07, 13:41
                To ostatnie. Mam dystans do wypowiedzi internetowych i ich skrotowosci...
                • ro-bert Re: Blog 17.06.07, 13:44
                  annajustyna napisała:

> To ostatnie. Mam dystans do wypowiedzi internetowych i ich skrotowosci...

No to juz sie nie dasaj tylko moze odrobine krytycyzmu zamien... na
                  samokrytycyzm... i wiele problemow od razu zobaczysz w innym swietle ;)
                  • annajustyna Re: Blog 17.06.07, 13:52
                    Akurat czego jak czego, ale tego Ci u mnie nadmar...
            • konrad-walenrod lichy komik; zarozumialec, pyszałek, arogant. 17.06.07, 13:50
              annajustyna napisała:

> Coz, Robercie, czy ktos Ci juz kiedys powiedzial (napisal), ze jestes bufonem?
              ===============================

###
              bufon lichy komik; zarozumialec, pyszałek, arogant.
              ###

www.slownik-online.pl/kopalinski/A849F18CAE778DE8C12565D8004F2C09.php
              Wörter gibt es hier, die ich noch nie im Leben gehört habe.

Gäbe es nicht die Googles, müsste ich extra aufstehen und im Lexikon nachsehen.

• annajustyna Re: lichy komik; zarozumialec, pyszałek, arogant. 17.06.07, 13:53
                A mnie sie to kojarzy z lacinskim bufo (Gen. bufonis), czyli ropucha:)))).
                • beniusia79 Re: lichy komik; zarozumialec, pyszałek, arogant. 17.06.07, 14:41
                  sama zalozylam bloga mojej corce. zrobilam to zeby nasi znajomi i rodzina w
                  polsce mieli wglad na to jak rozwija sie nasza corcia i co u niej slychac...
                  codziennie sprawdzam z jakich stron wchodza ludzie na bloga, dzieki czemu mam
                  kontrole nad tym. wejscie na bloga mozna tez zablokowac-dzieki temu nikt obcy
                  na niego nie wejdzie, tylko te osoby, ktore ty sobie sam wybierzesz-np.
                  rodzina, znajomi....
                  • konrad-walenrod sama zalozylam bloga mojej corce 17.06.07, 14:48
                    beniusia79 napisała:
                    sama zalozylam bloga mojej corce.
                    ===================================

Und wieso verheimlichst uns die Adresse?

Der Jecki könnte Deine Tochter gleich analysieren.
                    • beniusia79 Re: sama zalozylam bloga mojej corce 17.06.07, 14:54
                      bo tak jak pisalam, to blog dla mojej rodziny i znajomych.... ty nie zaliczasz
                      sie ani do jednych ani do drugich :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka