stowarzyszenie.borelioza 01.07.10, 19:16 Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy. Szczegółowe informacje będą publikowane na naszej stronie (link poniżej). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa475 Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 18.07.10, 20:38 Powinnam być,będziesz swigonek? Odpowiedz Link
koala101-0 Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 18.07.10, 21:28 znowu w Warszawie..... za daleko jak dla mnie Odpowiedz Link
56kaska Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 20.07.10, 10:39 Witam, melduję się na Zjeździe. Odpowiedz Link
agnes.11 Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 22.07.10, 13:26 Chciałabym uczestniczyć w tym zjeździe, aczkolwiek jestem stosunkowo "nowa" i obawiam się że potworzą się grupy starych znajomych i nie bedę czuła się zbyt dobrze przyklejona do starych znajomych. Możecie trochę przybliżyć jak wygladaja te luxne rozmowy. dziękuję Odpowiedz Link
ewa475 Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 22.07.10, 15:38 Nie ma problemu Agnes Też kiedyś był mój pierwszy raz i trochę miałam tremę,ale okazało się,że wszyscy gadają ze wszystkimi,jest dużo radości i krzyku Odpowiedz Link
marzena1963 Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 22.07.10, 18:27 Agnes Nie zastanawiaj się - jak masz czas, siłę i zdziebko kasy startuj z nami do Warszawy! Zapewniam Cię, że będziesz miała z kim i o czym rozmawiać. Ja w Warszawie wprawdzie będę dopiero drugi raz, ale od pierwszego razu było ekstra. Była bardzo przyjemna atmosfera. Ci co chcą noszą zwykle plakietki z nickami z forum. Ułatwia to wzajemne rozpoznawanie się. Jakby co to mój nick już znasz Masz ochotę napisz do mnie na mila... Odpowiedz Link
agnes.11 Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 23.07.10, 07:55 Dzięki dziewczyny tego mi trzeba było teraz juz nie mam wątpliwości że przyjadę. Odpowiedz Link
ewa475 Re: PKP 23.07.10, 09:54 Zarezerwowałam 3 osobowy na piętrze! Dopytałam:dla nas rezerwują w budynku B. Pokoje 3 osobowe są na piętrze,część 2 osobowych. Pokoje 2 osobowe z telewizorem są wyłącznie na parterze!Jest to niski parter,właściwie przyziemie. Pokoje 1 osobowe również na parterze. To już za miesiąc,rezerwacji mają sporo,codziennie przyjmują wiele zgłoszeń. Odpowiedz Link
marzena1963 Re: PKP 23.07.10, 10:04 Rezerwujcie raczej na piętrze - można spokojnie okno otworzyć, jeśli nie będzie komarów. I najlepiej coś ze sobą przywieźć na tę plagę. W zeszłym roku byłam zaskoczona, że w stolicy tyle ich może być. Odpowiedz Link
rrrenifer Re: PKP 23.07.10, 16:33 Jak PKP do Wawy to najlepiej do Dworca Centralnego. Tam na pętli autobusowej (wyjście z poziomu sali z kasami) wsiadamy w autobus 525, i jedziemy do przystanku "Centrum Zdrowia Dziecka". To zdaje się przedostatni przystanek. A jak ktoś chce sam poszukać dojazdu z innego miejsca miasta to proponuję stronę: warszawa.jakdojade.pl/ Odpowiedz Link
swigonka Re: PKP 17.08.10, 21:16 Renifer- ile jedzie ten autobus? Jak częste są to połączenia? Bo ja na centralnym mam być o 15:40....i nie wiem, czy się wyrobię... Odpowiedz Link
szafirek_80 Re: PKP 18.08.10, 08:43 Głowy nie dam czy to aktualne, ale można popatrzeć: ztm.waw.pl/rozklady.php?u=525/700236.HTM&c=76&d=2010-08-19&r=184&l=1 Pozdrawiam. Kasia Odpowiedz Link
rrrenifer Re: PKP 23.08.10, 17:28 Czas przejazdu około 35-45 minut. To wg danych od ZTM. Osobiście nie testowałam. Poza linkiem szafirka można jeszcze zerknąć tu: tiny.pl/h783m ew. też można ze strony głównej się "przebijać" przez zakładkę rozkłady i odpowiednią linię. Przeważnie zmian w tym terminie nie robią... ale kto ich tam wie tak do końca dzięki szafirku za czujność jak ja się leniłam na urlopie Odpowiedz Link
agnes.11 Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 23.07.10, 14:43 Czy w 3 dniu zjazdu są zazwyczaj jeszcze jakieś wykłady, prelekcje? W harmonogramie jest napisane że jest to dzień pożegnań zastanawiam czy w sobotę nie wracać do domu (z tygodniowego szkolenia we Władysławowie jadę prosto na zjazd a w domu trójka dzieciaczków czeka) bedę wdzięczna za rady Odpowiedz Link
swigonka Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 23.07.10, 15:09 W niedzielę się żegnamy. Nie ma już "wystąpień". Chociaż....w tym roku...kto to wie Odpowiedz Link
agnes.11 Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 23.07.10, 15:15 Hej co masz na myśli? Chodzi o to że nie jest jeszcze dopracowany harmonogram? Odpowiedz Link
agnes.11 Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 23.07.10, 15:20 swigonka napisała: > W niedzielę się żegnamy. Nie ma już "wystąpień". > Chociaż....w tym roku...kto to wie Masz na mysli to że harmonogram nie jest jeszcze do końca ustalony? Odpowiedz Link
swigonka Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 23.07.10, 17:16 Zobacz na stronkę Stowarzyszenia Odpowiedz Link
medalikara Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 26.07.10, 09:33 Mnie niestety nie będzie. Znowu zjazd w terminie moich urlopowych wojaży. Szkoda Natomiast mam pytanie: co z corocznym konkursem dla dzieci na prace plastyczne? Odpowiedz Link
melka1109 Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 26.07.10, 09:47 Witam, chcialam sie zapytac czy na zjezdzie bedzie jakis lekarz? A drugie pytanie:czy wybiera sie ktos z Wroclawia? Pozdrawiam Monia Odpowiedz Link
tajtaja Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 02.08.10, 20:16 .....a mnie się marzy przyjazd Basi i Grzesia z Wrocławia, tak bardzo chciałbym poznać najcudowniejsza parę pod słońcem..... postaram się być Odpowiedz Link
bagnowska Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 02.08.10, 21:42 tajtaja napisała: > .....a mnie się marzy przyjazd Basi i Grzesia z Wrocławia, tak bardzo chciałbym > poznać najcudowniejsza parę pod słońcem..... > > Grzesiek przesyła Ci najpiękniejszy uśmiech a ja się rozczuliłam Dziękujemy... Odpowiedz Link
stowarzyszenie.borelioza Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 02.08.10, 20:58 > medalikara - mam pytanie: co z corocznym konkursem dla dzieci na prace plastyczne? Tym razem nie prace plastyczne. Ogłaszamy konkurs na fraszkę lub krótki (max. 8 wersów) wierszyk ostrzegający przed kleszczami. Teksty można przysyłać na nasz adres mailowy lub dostarczyć na zjazd. Najlepsze prace nagrodzimy i umieścimy w naszym serwisie www. >melka1109 - chcialam sie zapytac czy na zjezdzie bedzie jakis lekarz? Mamy informacje od kilku lekarzy, że się wybierają. Odpowiedz Link
stowarzyszenie.borelioza możliwość wykonania testu CD57 03.08.10, 14:24 Pojawiła się możliwość wykonania testu CD57 podczas naszego zjazdu. Mamy wysondować ile osób byłoby tym zainteresowanych. Ponieważ nie może to być grupa ani zbyt mała, ani zbyt liczna, więc prosimy chętnych o wpisanie się w tym wątku lub maila do nas. Odpowiedz Link
tajtaja Re: możliwość wykonania testu CD57 03.08.10, 23:07 czy to będzie robione przez kogoś z CZD? jesli tak, to jestem zainteresowana Odpowiedz Link
emusia45 Re: możliwość wykonania testu CD57 04.08.10, 15:49 Witam! Będę na zjeździe (choć mało się udzielam forum) i jestem zainteresowana wykonaniem testu CD57. Będzie to duże ułatwienie, nie będę musiała dwa razy jeździć do W-wy. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
stowarzyszenie.borelioza cena badania 04.08.10, 19:17 W tej chwili laboratorium (CZD) jest w trakcie zmiany cennika. Do tej pory to badanie kosztowało 120zł. Kiedy pojawi się nowy cennik, poinformujemy, czy coś się zmieniło. Odpowiedz Link
swigonka Re: cena badania 08.08.10, 22:19 jaki jest koszt badania? U mnie z $ trochę krucho aktualnie... Odpowiedz Link
ewa475 Re: cena badania 09.08.10, 08:34 Jeżeli szukasz koleżanki do 2 osobowego pokoju na noc z soboty na niedzielę - damskiego proszę o meila. Odpowiedz Link
stowarzyszenie.borelioza CD57 13.08.10, 19:38 Mamy potwierdzenie, że laboratorium robiące CD 57, w piątek, 27 sierpnia, będzie czynne do godz. 18, aby nam umożliwić wykonanie tych badań. Proszą, aby być przed 17.30. W czwartek 26 sierpnia, powinniśmy przekazać im ile osób będzie chętnych, więc bardzo prosimy o taką informację na tym forum lub mailowo. Odpowiedz Link
ines108 Re: CD57 18.08.10, 13:43 a propo ceny to dziś robiłam to badanie i zapłaciłam 125zł - badanie 120zl + 5zł pobranie - oczywiście w CZD w Warszawie Odpowiedz Link
raf.99 Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 24.08.10, 11:02 Szukam współlokatora/-ki lub miejsca w pokoju na piątek i sobotę. Nie palę, nie piję, mam borel. Pozdrawiam, Rafał Odpowiedz Link
piwis78 Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 24.08.10, 11:25 Zaparszam Cie pod swój dach 80 km od wawy. piwis78 Odpowiedz Link
swigonka raf ! jesteś boski :) 24.08.10, 15:43 Uśmiałam się do łez! Ogłoszenie matrymonialne "nie palę......mam borel!" ha! Odpowiedz Link
ewa475 Re: raf ! jesteś boski :) 24.08.10, 16:48 Raf napisz do dx-a, on szukał "pary". Odpowiedz Link
raf.99 Re: raf ! jesteś boski :) 24.08.10, 21:42 No, grunt to zwrócic uwagę audytorium Dzięki Ewa, do dx-a pisałem ale nie odpowiada. Może jest nieśmiały. Dx-ie, odezwij się jeśli mnie słyszysz! Odpowiedz Link
raf.99 Re: raf ! jesteś boski :) 25.08.10, 19:15 Dalej szukam chętnego/chętnej. Dx mówi że nie da rady. A może ktoś chce zredukować koszty i zamieni dwuosobowy na trójkę? Specjalnie żeby mi dogodzić? Nie chrapię. W ogóle mało sypiam. Odpowiedz Link
tajtaja Re: raf ! jesteś boski :) 25.08.10, 22:09 raf.99 napisał: > Nie chrapię. W ogóle mało sypiam. ale za to borelujesz Odpowiedz Link
adomi6319 Re: raf 26.08.10, 16:32 Przypominam cenną ubiegłoroczną inicjatywę Kasi, żeby wziąc ze sobą leki, ktore nam pozostały. Jesli my juz z nich nie korzystamy, to niech przydadzą się komus innemu. do zobaczenia Odpowiedz Link
swigonka i jak? 26.08.10, 18:21 spakowani? Pesymiści nie wierzą, że coś dobrego jest jeszcze przed nimi... Optymiści wierzą, że świat stoi przed nimi otworem! A realiści wiedzą, gdzie ten otwór jest Odpowiedz Link
ter69 Owocnego spotkania! 26.08.10, 22:04 Bardzo żałuję, że będę mogła się z wami spotkać. Życzę wam udanego spotkania. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
ter69 Re: Owocnego spotkania! 26.08.10, 22:06 Oczywiście żałuję, że nie będę mogła się z wami spotkać! Ach ta borelka! Odpowiedz Link
bagnowska Jesteśmy z Wami! 26.08.10, 22:14 Wprawdzie tylko duchem, ale jakim WIELKIM! Czekamy z niecierpliwością na relacje. Ściskamy mocno wszystkich i każdego z osobna Basia i Grzegorz Odpowiedz Link
swigonka Kolejne spotkanie za nami... 29.08.10, 21:55 Właśnie "wtoczyłam" się do domu. Było bardzo sympatycznie. Cieszę się, że w końcu poznałam Artura i miałam okazję osobiście podziękować i ...ucałować Artur dziękuję za błogosławieństwo Dziękuję Reni za przenocowanie mnie z soboty na niedzielę oraz rozmowę do późnych godzin nocnych. Dziękuję pani dr za wsparcie i danie mi nadziei. Dziękuję szympkowi za ...masaż Tosho za wspólne wygłupy, których było mi trzeba. Dziękuję grizacowi i klematis za przygarnięcie, wyrozumiałość związaną z moją chorobą lokomocyjną, miłe towarzystwo podczas podróży i szczęśliwy powrót do domu. Dziękuję Ewie i Zazule za rozmowę. Alutce za pożyczenie "wibrującego szuwarka" - bez kudłatych myśli proszę!!!!!! Dziękuję Ani za masaż "szczeny" i cenne wskazówki. Dziękuję Wam wszystkim! Fajnie było.... Odpowiedz Link
zazule Re: Kolejne spotkanie za nami... 29.08.10, 22:13 Bylo super Serdczene podziekowania dla Organizatorów ( Renifera, Kasi , Ewy, Slawka, Lilki, Niebieskiej, Lukasza) i dla wszystkich osob zaangazwoanych w organizacje za ogromy wklad pracy zeby wszysto było tak dobrze dopracowane, dla Artura za ciekawe wykłady, dla Ani Rehabazyl za super tortury i ogromna pomoc, dla Ali za abxy i mikstury zdrowotne, Raf99 za fajowe bransoletki oraz wszystkim uczestnikom zjazdu za przemiła atmosfere i b sympatyczne rozmowy. Juz czekam na nastepny zjazd. Wszystkich sciskam i pozdrawiam zaz ps szczegolne usciski dla Karolci. Odpowiedz Link
raf.99 Re: Kolejne spotkanie za nami... 29.08.10, 23:41 I ja się dołączę do podziękowań dla wszystkich którzy włożyli ciężką pracę w tę Sprawę. Mam na myśli nie tylko sam Zjazd który był świetny ale te wszystkie mniejsze i większe rzeczy po drodze które sprawiły że tacy jak ja mieli od początku dużo, dużo łatwiej w chorobie. Ileż mamy dziś wiedzy w ręku, ile wspólnego doświadczenia, ile wsparcia - wszystko dzięki Wam! Dzięki dla Artura za cały ogrom wiedzy którą dzielił się tutaj i którą tak chętnie dzieli się nadal. Ja osobiście żałuję tylko że akurat w piątek wypadł mi początek herxa i byłem tylko w połowie obecny i w cwierci kumaty. Na przyszłośc obiecuję się poprawic Niemniej, ogromnie skorzystałem spotykając Was wszystkich i już czekam następnej okazji i następnego spotkania! Dzięki!!! Odpowiedz Link
ewa475 Re: Kolejne spotkanie za nami... 30.08.10, 08:33 Raf,no,jak to było tylko ćwierć Ciebie,to ja już sobie wyobrażam tę Całość!!!!!!!!! Do dziś Cię widzę w tym idealnie dopasowanym do pogody kapelusiku,na który kapał deszcz Trzeci mój zjazd i równie jak poprzednie.....zjawiskowy! Nowi przyjaciele,szok jak bardzo różnią się nasze wyobrażenia od tego co jest Przyjaciele już poznani,ale z każdym rokiem cudowniejsi! Dla mnie bomba,bo NIGDY na zjazdach nie boli,a wtedy energia idzie mi do głowy jak dobre wino! Kocham Was Odpowiedz Link
fionka21 Re: Kolejne spotkanie za nami... 30.08.10, 10:00 Ja też serdecznie dziękuję i gratuluję organizatorom wspaniałego zjazdu. Bardzo dziękuję wszystkim osobom, z którymi miałam okazję porozmawiać i żałuję, że nie rozmawiałam z pozostałymi... Cudownie było spotkać Was wszystkich, ludzi podobnie myślących, poszukujących, a jednocześnie pomagającym innym w sposób bezinteresowny. Takie spotkania zawsze dodają mi wiary w sens tej walki oraz ogromną dawkę optymizmu. Przypominają, że potrzeba dużo czasu i cierpliwości, by tę walkę wygrać. Było naprawdę super! Odpowiedz Link
marzena1963 Re: Kolejne spotkanie za nami... 30.08.10, 11:38 To było moje trzecie z Wami spotkanie. Z każdego wracam naładowana energią i bardzo cieszę się z nawiązanych i zacieśnianych kontaktów. Atmosfera naszych spotkań jest tak cudowna, że nie potrafi jej zakłócić żaden deszcz. Bardzo dziękuje Zarządowi Stowarzyszenia i wszystkim organizatorom za włożony wysiłek i poświęcony czas. Odpowiedz Link
fionka21 do Artura 30.08.10, 10:06 Ponieważ jestem pod ogromnym wrażeniem spotkania z Arturem, najwspanialszym lekarzem, który jednocześnie tak doskonale wie, jak to jest być pacjentem boreliozowym, pozwalam sobie w tym miejscu podziękować Mu. Arturze, wszyscy jesteśmy Ci ogromnie wdzięczni za założenie tego forum i przekazywanie informacji o zawiłościach boreliozy i metodach skutecznego jej leczenia. Wiem, że Twoje zarchiwizowane wątki wciąż są studiowane przez dociekliwych i poszukujących, którzy uczą się jak odzyskać zdrowie. Dzięki Tobie mamy lekarzy, którzy pomagają nam wracać do zdrowia. Dzięki Tobie leczy się i wraca do życia tysiące osób w Polsce, również nie odzywających się na forum. Mam nadzieję, że będziesz już z nami częściej. Tak w realu, jak i wirtualnie, gdy będziesz w dalekiej Kanadzie. Życzę Ci zdrowia, energii i optymizmu Odpowiedz Link
marzena1963 Re: do Artura 30.08.10, 11:26 I ja dołączam do słów uznania kierowanych do Artura przez Fionkę. Dzięki temu, że zechciałeś się podzielić z nami swoją wiedzą, swoimi doświadczeniami, że zainicjowałeś istnienie tego forum i ILADS w Polsce, tak wielu ludzi zawdzięcza Ci tak wiele, że nie da się tego wyrazić słowami, ani w żaden inny sposób. Równeiż mam wielką nadzieję, że wrócisz do nas na forum. Nadal jesteś nam bardzo potrzebny. Dziękuję za wszystko i serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link
aska108 Re: do Artura 30.08.10, 13:56 Wiem,ze bedę się powtarzać,ale było superrrrrrrr Ogromne dzieki wszystkim organizatorom,za ich trud. Arturowi za wspaniały wykład,po którym zastanawiam się ile mózgu jeszcze mi zostało. Ani /rechabazylkowi /za owocne tortury, oraz Wszystkim od, których otrzymałam wiele informacji i wsparcie,a Marzenie za odwagę,której zabrakło dx pozdr Odpowiedz Link
ewa475 Re: do Artura 30.08.10, 15:25 To znaczy jak rozumiem,że jakoś dojechałyściechoć warunki były trudne,deszcz i słońce,słońce i deszcz! Hmmm,z Arturem nie rozmawiałam,tak był oblężony przez płeć piękną i nie tylko,ale miałam okazję się poprzytulać z okazji wspólnego zdjęcia W tym coś jest! Odpowiedz Link
marzena1963 Re: do Artura 30.08.10, 15:44 Aska108, to żadan odwaga - nie miałam wątpliwości, że jesteś doskonałym kierowcą i tak po prostu jest! Odpowiedz Link
dx771 Re: do Artura 30.08.10, 17:13 aska108 napisała: a Marzenie za odwagę,której zabrakło dx > pozdr Rozbrykała się ta Aska108 po tej Warszawie. Odpowiedz Link
aska108 Re: do Artura 30.08.10, 17:50 dx-na zjezdzie kazdy bryka i dostaje energii.Zapytaj szympka i tosha, musisz kiedyś spróbować,a chociaz na chwilkę zapomnisz o chorobie Odpowiedz Link
stowarzyszenie.borelioza PODZI ĘKOWANIA 30.08.10, 23:26 Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom Letniego Zjazdu - chorym i ich rodzinom oraz obecnym na spotkaniu lekarzom i przedstawicielom branży medycznej. Szczególne podziękowania kierujemy do artura737 - za obecność wśród nas, wykłady i rozmowy z uczestnikami zjazdu. Dziękujemy również rafowi99 za podarowanie nam silikoników na rękę, rehabazylowi za rozmasowanie bolących miejsc zjazdowiczów, rrreniferowi i taszcie za pomoc w logistyce i wszystkim innym, którzy pomogli nam w tym przedsięwzięciu. Dziękujemy również naszym sponsorom za wsparcie finansowe, czyli Synevo Polska oraz Vitis Pharma. Podziękowania zamieścimy również na naszej stronie www, która ponownie będzie dostępna od 1 września (niezwykle duże zainteresowanie odwiedzających tę stronę w ostatnich dniach spowodowało przekroczenie limitu transferu, który już i tak dwukrotnie zwiększaliśmy w ostatnich dwóch latach). Przygotujemy również krótką fotorelację oraz postaramy się zamieścić na stronie przedstawione podczas zjazdu prezentacje. Wkrótce ogłosimy oficjalne wyniki konkursu dla dzieci i przekażemy nagrody. Mamy nadzieję, że dla 99% uczestników było to sympatyczne i wartościowe spotkanie Dziękujemy Odpowiedz Link
niebieskaaa Re: PODZI ĘKOWANIA 30.08.10, 23:34 Było bardzo sympatycznie i energetycznie i cudownie i ciekawie i mam nadzieję, że niedługo znów się zobaczymy. Dziękuję. ANia Odpowiedz Link
elunia555 Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 30.08.10, 23:35 Witam. Ze względu na sprawy rodzinne nie mogłam przyjechać na Zjazd. Gdyby Zjazd odbył się tydzień wcześniej byłabym z rodziną na Zjeździe. Tak bardzo chciałam poznac Artura. Mam nadzieję, że na następnych spotkaniach Artur tez będzie. Myślę, ze zdjęcia ze Zjazdu będą zamieszczone na stronach Stowarzyszenia. Z wielką przyjemnością pooglądam. Serdeczne pozdrowienia. --elunia555 Odpowiedz Link
reni5553 Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 05.09.10, 01:00 Ja też dziękuję za udany zjazd Szympkowi i Toshu za grupę wsparcia singli byłam i będę na zjazdach jak dotąd tyle, że kiedyś z Aską108 to były wyprawy dalekie a teraz mam komunikację miejską Alutka-poradziłaś sobie dzielnie tym razem beze mnie świgonka-dałaś mi nadziei w innej materii pozdrowienia dla wszystkich jesteście naprawdę super nie mam zamiaru mieć nawrotów jedynie nawroty do zjazdów pozdrawiam Reni Odpowiedz Link
franiolek1 Re: Letni Zjazd Chorych - Warszawa 2010 08.09.10, 19:07 Widzialam zdjecia na stronie stowarzyszenia i czytalam relacje...tak bardzo zaluje, ze nie bylam na zjezdzie! Nawet na zdjeciach widac, ze byla dobra atmosfera. Prezentacje Artura tez mozna obejrzec na stronie stowarzyszenia, sa BARDZO ciekawe. No coz , nastepnym razem.......... Odpowiedz Link