Dodaj do ulubionych

urodziłam

03.10.10, 15:53
tyle sie watków zwrobiło że nie wiedziałam gdzie się wpisac, informuje tylko że 29 września urodził się synuś, jestesmy już w domu. Nie było lekko po wizycie u lekarza i stwierdzeniu ze jescze długo sobie poczekamy, akcja ruszyła z kopyta o 21 na pogotowei decyzja rodzimy naturalnie a o 23 jednak cesarka ryzyko że blizna się rozejdzie zbyt duże, ból blizny, zielone wody okazało sie i mały zawiniety pępowiną normalnie by sięnie urodził. Na szczęscie skoczyło się dobrze mały zdrowy, nawet żółtaczka w normie jest ale nnie za duża, odezwę sie jak się rozlokuję.
Obserwuj wątek
    • hop_angel Re: urodziłam 03.10.10, 16:53

gratulacje i czekamy na zdjątka smile
      • loca201 Re: urodziłam 03.10.10, 17:42
        Przyłączam się do gratulacji! smile Oczywiście jak już się rozlokujesz to również proszę o foteczki! wink
        --
        https://www.suwaczki.com/tickers/wnidio4p5dlbzzy5.png
        • malutka552.2 Re: urodziłam 03.10.10, 18:04
          Gratulacje
    • elle.net Re: urodziłam 03.10.10, 18:18
      GRATULACJE smile
      no to juz moge chyba teraz ja, co? juz mam dosyc a Wam dziewczyny strasznie zazdroszcze smile
    • jols Re: urodziłam 03.10.10, 19:52
      Ja też gratuluję. Chciałam Cię zapytać o Twoją ranę. Ja oprócz kłopotów z szyjką, szwu, pesara, mam bardzo cienką ranę po cesarce 6 lat temu. Boję się czy ona wytrzyma, a dopiero zaczęłam 25 tydzień. Jeszcze kawał czasu przede mną pod warunkiem ,że dam rade i wytrzymam. Możesz coś więcej napisać o twoim przypadku i ranie jak już się ogarniecie? Będę ci bardzo wdzięczna. Zastanawiam się ile maksymalnie mogą mnie lekarze trzymać z ciążą, żeby ta rana wytrzymała, bo cesarkę będę mieć na pewno, jest dramatycznie cienka.
      Jols
      • ewikowa Re: urodziłam 03.10.10, 20:25
        Gratulacjesmile)))) strasznie sie cieszesmile
      • ola9876 Re: urodziłam 05.10.10, 10:59
        Odpowiadam dopiero teraz bo zczasem bywa krucho smile Ja miałam pierwsze cc 4 lata temu przy ostatnim usg blizna miała 1,8 mm i lekarz powiedział spoko możemy naturalnie bo ona nie pęknie, natomiast drugi w dzień porodu stwierdził ze ta grubość jest jednak niezbyt bezpieczna ale spróbujemy rodzić i bedziemy sprawdzać. Przy skurczach poza bólem krzyzowym odczuwałam po środuku blizny ból a jak już mnie badał i tam dotknął to myślalam że go walne nogą tak bolało jakby mi sie rozrywało coś w środku.
        Dopiero wtedy zdecydowano o CC były jescze inne powody no ale, w czasie ciazy jakis wielkich dolegliwości nie miałam ze strony blizy i mierzylismy ją właściwie dopiero w 32 tygodniu.
        życzę powodzenia
    • mamba30 Re: urodziłam 04.10.10, 09:53
      Ola, gratuluję. czekam na szczegółowe wieści i zdjecia. Odezwij sie do nas, jak juz sie ogarniesz smile
      • ola9876 Re: urodziłam 05.10.10, 11:02
        Zdjęcia bardzo chetnie tylko jak? Co prawda mamy kilka fotek bo zapomnielismy aparatu do szpitala ale w domu nadrabiamy smile
        Jejku w domu to zupełnie inaczej powoli ustalamy rytm dnia i nocy a raczej aj się dostosowuję al enie jest źle.
        Co do porodu na szczeście już zapominam i nie chodzi nawet o ból ale o to że kolejny raz było zagrożone zycie dziecka i moje tylko dlatgeo żeby spróbować rodzic naturalnie. Oj dobrze że już po i mały jest zdrowy.
        • mamba30 Re: urodziłam 05.10.10, 11:07
          no jak to jak, maila dawaj mamba30@gazeta.pl smile
        • mamba30 Re: urodziłam 05.10.10, 11:39
          Ola, Adas jest sliczny, pisze całkiem poważnie bez kadzenia. jakies takie ladne dzieciaczki sie rodzą z tej naszej niedoli smile Jakbys miala więcej zdjęc, to ja chętnie, uwielbiam oglądac takie male kruszynki.
    • turnesolka Re: urodziłam 05.10.10, 08:25
      Ola,

Też bardzo gratuluję! Widzę że bardzo się zgrałyśmy, bo i tego samego dnia i też w końcu się na cc skończyło. U mnie też Jachu był pępowiną okręcony dlatego mu tętno przy próbie indukcji tak skakało.
      • ola9876 Re: urodziłam 05.10.10, 11:03
        Tak cos było w tym dniu magicznego smile Ach ta pępowina mi połozne mówiły że teraz to nawet supły na pępowinie sie znajduja się jak dzieci rodzą to dopiero szaleja w tym brzuchu smile
        A co tam u Ciebie jak Jachu sobie radzi ?
    • madzialenakata Re: urodziłam 05.10.10, 09:35
      Gratulacje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka